Wednesday, November 10, 2010

❤ Trip to Cameron Highland - Part 3 ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Day 3 - 6 November 2010

Hari ini hari terakhir kat CH. pagi2 bfast kat hotel sana..


Pastu terus gerak ke KEA FARM.. aku borong jagung 30 ketul, keledek manis, kentang, sayuran, dan macam2 lagi.. tp aku tak beli walau sekuntum bunga pun.. malas... tp aku suka snap gambar bunga.. jom layan


macam2 yang di jual


murah2 strawberry ni



keledek manis



bunga-bungaan yang segar.. terbaik dari ladang bunga


cantikkan rose kaler biru




sayur segar2 dan murah-murah


lepas dah beli semua keperluan, kami terus menuju ke Raaju's Hill Strawberry Farm Cafe..




macam2 ada kat cafe ni.. order jangan tak order


strawberry ice creame special


strawberry milkshake.. sedap giler2




makan strawberry puas-puas sebab jap lagi dah nak balik


sedap dan manis sebab cicah dengan gula kastor


ni ler dianya strawberry tabur gula kastor



meh tengok emily posing


kemain lagi kau posing gelek macam patah pinggang


last but not least.. gambar kasi kecur korang... strawberry celup coklat!!!!!


heheheh abis dah trip to Cameron Highland.. ada rezeki kita pergi lagi.. eh perasan tak, kami tak pergi Ladang Teh?? masa otw tu rasa macam nak singgah Ladang Teh Bharat.. tp Ya Allah, kat Tanah Rata dah stat jem.. orang baru tiba hari sabtu (tp aku dah nak balik).. so sepanjang jalan mmg jem la.. apatah lagi kat Ladang Teh Bharat tu.. tak de parking langsung, lagipun orang semua parkign kat bahu2 jalan.. so harapan nipis hancus berkecai.. tak pe la.. apapun percutian yang singkat kalini mmg betul2 seronok sebab apa yang aku pergi last year, aku tak pergi this year, dan yang tak pernah pergi sebelum ni, aku dah tiba this year.. so ada pengalaman baru la kan.. i'm so happy, thanks abang bawak kami jalan2..

esok last entry mengenai CH.. hahah ada lagi tu, ingatkan dah abis.... ala gambar cactus dan bunga2 jer.. kalau nak tengok meh la jenguk sini esok. kalau tak mau, tak pe.. tak marah pung..

14 comments:

.:mama dhia:. said...

eee..bestnyer..
macam nak ajak hubby g gak ler...
last g tahun 2008..honeymoon..
hehehe..
skrg ni leh ler bawak anak jalan2 kat cameron..

Jasfyra said...

tak muak baca kak...seronok gila....nak2 lg tgk gambar akak suma cantik2..rasa nk terbang p ch skg gak..haha

emy/mamasuri said...

syok nyer..
sudah lama tak g makan strawbery kat uncle raju tu...
dulu2 pernah dok/keje kt ch..
every weekend lepak situ makan2..
kalu pandai bodek..mesti dpt free strawbery tu..hehehe

ieda said...

seronok kan dpt makan sroberi cicah choc kat sini .. akak masa gi dulu dpt makan sekali jer .. duk berebut ngan anak2 .. nak beli banyak takut mereka x suka makan .. rupanya idokk heheh

kalau ke CH nie paling x tahan tgk sayur2an dia kan .. huhuhu memang leh jaga badan kalau duk Ch nie .. sayur2an segar sokmo :)

LyNn HaMzAh said...

memang best la gie jalan2...

..nOj.. said...

bestnye tgk sayur2 tu. sib baik akak tak letak gambar jagung manis skali. sedap betul tu

Sham Ummi Echa said...

geram tgk pic stoberi ngan sayur mayur tu. besar2 stoberi dia kan. mkn la puas2 kt atas tu. murah dan manis. ko x bli bunga ek? aku pon x bli bunga gak. x kuasa okeh. mmbazir je nnti layu di buang jgk. mmg la geram sbb cntik. baik bli jagung ke sayur2 kan. leh masak n makan.

aku mmg suka sgt CH ni poms. tgk entry ko ni, mmbuak2 hati aku nk pi CH lg

aiDieNa said...

Strawberry..strawberry.. strawberry.. geramnyer.. nak² yg celup cekelat tu..

Ehhh.. naper tak beli bunga.. kalau kita harus dah tapau balik bunga Lily tu...

nieda said...

strawbery yg yummy. akak ikut jalan mana? Tapah ke SImpang Pulai?

nanti kalau blk kg, teringin nk pergi Cameron. kg nieda kt simpang pulai, kalau p cameron dlm 45-1 jam dh sampai

atty's said...

kty suka je..sbb leh tgk gambar cantik2..
strawberry ..gebus2..bunga ros cantik2..

Hirda Ibrahim said...

bunga rose biru tu derang letak pewarna biru ko. actually dia rose putih. & x wangi.

aku sukanya tgk bunga lily tuuu (eh yer ke lily?) he he he

perghhhhh pic lasttt bikin kecur la babe... saja je tau ko ni.

*∽ IZAN ∽* said...

fuhh.. memang kecur air liur tengok strawberry shake tuh..!! isk bila lagi nak jejak pekena jagung maniss CH nihh.. bestt besttt!

Softtouch [Hanim] said...

bestnya..murah2 strobey kat situ..maksud sy yg mcm kusyen tu..suka tgk...mmg kecur liur yg stroberi coklat..tetiba teringat tok k...:)

rasp said...

amvoi...pandai tul emily berposing!
rambang mata tgk benda2 kat situ ek sis...
murah2 lak tu...
and terkecur ooo tgk stowberi celup coklat!