Tuesday, November 2, 2010

❤ Ke saloon & Canggih ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Hari ahad baru2 ni tak de plan nak ke mana-mana.. tiba tiba si anak dara cakap

Emily :- mama jom gi kedai, cuci lambut.. lambut adik dah kusut..
Mama :- best ke cuci rambut
Emily :- bestttt nanti lambut adik wangiii .. tak kusut..

ok aku layankan permintaan si anak.. gamaknya lepas ni sebulan sekali kena bawak dia ke salon cuci rambut.. opss aku pun gi cuci rambut gak .. td gambar nan ado


kalini emily cuci rambut sambil baring.. hehehe tp dia suka jer. sebab rileks kan. sesekali jer muka terkejut





siap pakai pelembab rambut supaya tak gugur rambut.



lepas dah settle cuci rambut, plan nak gi makan kat Kedai ASAM PEDAS di Setiawangsa (kedai ni dekat2 dengan Studio KRU).. tp malangnya kedai ni tutup.. tetiba terserempak kedai ni




Kedai jual baju sekolah.. so kami pun masuk la kedai ni.. mmg nak belikan baju sekolah farhan.. mesti ada yang kata aku over excited sebab belikan baju sekolah awal2 kan.. ok untuk pengetahuan, tak lama lagi ada orientasi sebab farhan dah nak masuk darjah 1.. so better aku siapkan awal2. kot2 la tiba masa orientasi kang tak de la aku terkocoh2 nak belikan.. aku ni sekarang sibuk dengan renovate rumah, kang buatnya aku terlupa beli baju sekolah anak, kang naya jer.. ni pun beli 2 pasang dulu... akan di tambah 2 pasang akan datang.. beg sekolah dan kasut masih belum beli lagi


baju sekolah ok, ngam2 dah tu.. cuma kaki seluar tu labuh sangat.. nak kena alter sikit


bukan takat baju sekolah jek.. baju beruniform pun ada .. aku cam nak suruh farhan masuk pengakap jek.. hehehehe


ok papa sila bayar dulu.. nanti datang lagi, kita beli baju tambahan


2 helai baju kemeja lengang pendek
2 helai seluar panjang biru tua


aku letak resit ni for share the info .. kot2 la ada jugak yang nak belikan.. boleh la refer harga kat bawah ni .. kemeja RM17.90, seluar RM27.90


ok dah settel bab baju, tinggal kasut, stokin, bag sekolah dan lain2 lagi.. hehehe maklum la, 1st time anak nak masuk sekolah rendah..  nak share jugak pengalaman serba sikitkan..

17 comments:

ciK mOt (",) said...

terharu...anak akak dah beso...
dah nak masuk sekola dah...

☆ lieya latif ☆ said...

alahai kak, bestnye....dah start beli baju sekolah anak kan...leiya ni lagi setahun laa sibuk2 mcm akak jugak...aduh tak sabar, n rase plak anak dah makin besar kan heheeheheh......

kemain emily cuci rambut..die dah biase kan, tu yg rileks jek tu...ni kalo bawak mia mija ni harus dok kenen cool kan dieorg time kene cuci tu heheehehh

Sham Ummi Echa said...

bagus jgk ko bli awal2 ni mimi. nnti xde la kelam kabut. ko dah la bz ngan preparation nk pindah lg. lg pon lmbat2 nnti org pon ramai brsesak cari baju skolah segala. better siapkan awal2

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wah emily...rileks je dia...hehe maryam pun dah ckp nak p cuci rambut...km blk raub mggu ni..bleh la p kedai cuci rambut...sana murah tau...dlm rm7 je...

suka n3 pasal baju sekolah ni..bak kata akak bleh la km buat panduan... masing2 tak lama lg anak nak masuk darjah satu....hehe

bukan apa bleh la tau kt mana nak beli...apa yg perlu disediakan....

Jasfyra said...

pandai anak dara akak mintak cuci rambut..bagus2..dia suka rambut dia wangi kan kak

wah...dah siap beli baju sekolah..saya pun sama ngan lieya.lg setahun anak pun dah darjah 1.

a'am dah besar..belajar rajin2 ye

LyNn HaMzAh said...

dah nak sekolah dah farhan kan...sekejap jer masa berlalu kan kak mimi...

Softtouch [Hanim] said...

salam kenal...
pndainya emily mintak nk pg salon rambut..xsabar nk tunggu anak sy besar, mesti dia mcm emily mintak p salon..

baguslah mimi beli awal2..nnti xdelah kelam kabut kan nk beli sederap...

ensem ooo abg farhan pakai uniform...

nanizamros said...

kedai cuci rambut tu katmana? leh tau x?

Emy Omar said...

Kak..cool je muka emily time cuci rambut tu ye..suka benar dia kak.
Kak Mimi,saya pun beli baju sekolah brand Canggih.Pernah try Kiko & brand lain tapi rasanya kain canggih ni lain sikit & most important senang iron hihihi

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Cik mOt (",) : mmg.. satu hari nanti bila anak2 cik mot dah nak sekolah, mesti tau apa perasan seorang ibu..

☆ lieya latif ☆ :- haah taun depan mia pulak naik darjah satu.. masa tu mesti sibuk cari baju sekolah macam akak jugak..

Sham Ummi Echa : betul tu, aku ni dah la serabut macam2 nak fikir, kalau dah beli awal2.. tak de la kelam kabut sangat

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ okey la tu sue, nanti boleh la cuci rambut maryam lagi.. murahkan RM7 jer.. sama la kat salon rumah akak ni ha

haah tu pasal akak sharing pasal resit tu.. bukan tujuan menunjuk2.. sebab mana tau ada orang nak tau jugak harga baju2 sekolah kan

Jasfyra : emily mmg kaki melaram zuera.. dia ni lepas mandi mesti spray body cologne ..

haah tahun depan pulak zuera sibuk nak prepare baju dina pulak.

LyNn HaMzAh : macam tak sangka anak nak sekolah, rasa macam baru bersalin kan dia..

Softtouch [Hanim] : nanti bila anak dara hanim besar, seronok tau lawan bercakap.. anak dara lagi la pandai bergaya.. hehehe

nanizamros :- salon ni kat area Bandar Baru Sentul.. dekat2 dengan pasar sentul..

Emy Omar :semenjak emily dah pandai nak gi saloon ni, asik minta ajak pergi jer.. o ye ke emy.. akak ni pakai beli jer brand canggih ni.. kalau senang gosok, alhamdulillah la..

Fazlinil Irma said...

phewww.. tu baru sorang kak mimi. baju 2 pasang dah hampir seratus. belum masuk buku lg.

aduhai.. anak-anak. inilah pengorbanan ibu bapa nak bg anak jd cerdik pandai.

rasp said...

pandai dah emily melawa gi saloon cuci rambut ya sis...best kan layan anak2 girls nie...tapi harus put aside budget untuk itu ini lah...

dah big boy dah farhan..nak masuk standard 1...takpe siap awal2, i pun suka siap awal...last minit bikin fenin saja...

..nOj.. said...

wah tak sangka dah sebesar itu farhan. nk masuk skolah dah pun. eksaited kan nk tgk dia pg skolah nanti

As@Aza said...

alahaaaaiii syooooknyeeerr ader anak pompuan ;) ni yg jeleess tgk org ader anak pompuan niii...hehehehe...tapi baguslah emily...dia diam jeerr org buat apa pun kat rambut dia eekk??? ;)

beesst lah tgk farhan dan nak masuk std 1....dah besar dah dia....dan bagus jugak mamanya buat preparation awal....tak terkocoh-kocoh nanti kaaann ;)

sorry lah mimi...dah lama tak jenguk blog...bukan kata blog ni jeerr...blog member2 lain pun dah lama tak jenguk....dok merayau kat fb jeeerr ;)

Hirda Ibrahim said...

alaaa terus rs cam dh ada geng kan nk pi saloon kan?. best ko mimi pasni ko ajak je emily buat medicure pedicure pulak...

baju sekolah canggih memang elok mo. tahan. dulu zaman aku pandu puteri semua baju tailir made je ko. now senang.

oh dh besar dh kan a'am nk masuk darjah satu dah.

Puan Iza said...

waa farhan dah nak darjah satu kan...cepat jer rasa...dah ada anak sekolahkan akak...:-)

Baik beli baju sekolah awal2 kak...kan senang...tak der la nnt ada yg tak terbeli....

Aimi said...

mimi. farhan pakai size apa utk baju & seluar??? saya ni risau betul la dgn rafiq...dahla badan kecik.... baju rasanya ok lagi..bab seluar mesti kena alter... pastu kasut pun mesti payah nak cari size.... saya pun plan nak beli sebelum saya meletup....tak puas rasanya kalau tak join sama bab beli baju sekolah anak2...kalau bln 12 nanti dah bersalin, mmg takkan kluar rumah punya....