Friday, January 14, 2011

❤ Penghijrahan di Tahun Baru ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Patutnya citer ni masa awal2 tahun haritu.. tp sebab sibuk, banyak urusan, so aku terlupa citer ni.. tak pela.. meh aku nak coretkan supaya menjadi kenangan seumur hidup..

Act. 30hb Disember 2010 hari ada Orientasi sekolah farhan sebelah pagi.. pada sebelah petang pulak, kami terus bergegas balik rumah sebab kami plan nak pindah rumah haritu.. mmg giler la.. pindah waktu petang sebab keadaan terkocoh2 dan penat giler... meh tengok keadaan rumah aku yang serba berkecah ni.. almaklum kata nak pindah kan.. nak gak masuk rumah tahun baru.. hehehe

ni ruang hall aku.. giler berkecah kan..


ni plak kat ruang makan..


haa lapang sikit lepas barang dah angkat separuh .. kat hall


ruang makan


ni gambar kat luar rumah.. tengah tunggu lif


ok dah sampai rumah baru dah... tengah angkat barang bawak masuk ke dalam



keadaan di ruang tamu baru aku.. ni baru sikit.. lepas dah pindah masuk semua barang, mmg sesak giler ruang tamu ni dengan kotak ..



Kebetulan esoknya 31hb Disember, diumumkan CUTI sempena menang bola haritu kan.. cantikkkk tak yah aku amik cuti (padahal dalam hati mmg dah nak amik cuti EL sbb kepenatan).. pagi2 jumaat tu, kami kemas ruang tamu tu semua, alih kan kotak2 ke tempat  lain sebab malam jumaat tu kami nak buat kenduri doa selamat...

Kami mmg dah niat nak buat kenduri doa selamat jer.. panggil orang2 surau dan staff opis my hubby.. dan aku panggil jugak BFF aku, tp Lieya balik kampung. so yang datang cuma Sham dan Hirda.. maaf yang lain kerana tak menjemput kerana majlis ni aku buat mmg secara kecil2an sahaja.. doakan aku agar dikurniakan rezeki yang lebih agar aku dapt jemput kalian untuk majlis akan datang.. aminn

Majlis doa selamat tu lepas isyak.. mmg compem la tak masak kan, sebab baru pindah. so kami amik katering ajer..


ni pinjam karpet surau.. kira macam sejadah la gitu kan.. anak aku kemain lagi berlari-larian.. ialah dulu rumah sempit, tak merasa nak berlari2 kan..


soleh anak aku kan.. siap berbaju melayu lagi..





kenal tak dorang ni.  hehehehe.. bagai dirancang.. memasing pakai baju plain dan tudung Ariani. hehe 



Insyallah kalau dah kemas semua, nanti aku letak pic rumah aku yer.. sabar sabar

10 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alhamdulillah
akhirnya masuk gark ko rumah baru ko tu kak..
aku suka kaler hall tu....sejuk jer...tu hijau2 coklat kunign erkk kak..

tp mmg kak
bab pindah nie bab packing and mengemas mmg tak kan habis 7 hari 7 malam kak...

syok ler emily & farhan main lari2 kat rumah baru..luas ko...besar giler rumah ko kak

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

x sabarrr gak! cepat la kak saya dah teruja nih!

umie said...

dah tgk brg byk mcm tu nak pindah...rasa mcm x larat jer...umie pun nak pindah rumah gak mb on Februari ni...

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah kak, serabut kan kak mase nak pindah...aduh...mcm mane laa nak menghadapinye nanti....akak dah selamat dah....lepas ni turn lieya plak....bab2 kemas n punggah barang ni yg lemah satu badan nie.......ape2 pun dah settle ko kak yeak....lega dah leh bersenang lenang kat umah baru .....

tu laa, tak dpt dtg aku kak...kalo tak leh belaga bontot ngan hirda n sham....kemain dieorg dok cedok makanan yeak hihihhi.....

selamat berpindah kak....

LyNn HaMzAh said...

syukur alhamdulillah dah dapat dah pindah rumah baru...lepas nie sessi kemas dan mendeco rumah la plak yer kak...

yong ibu chem said...

kak mimi, sama kaler theme feature wall kita hehehe. i like tha kalerrrr. sejuk tau kak.

Nur a.k.a admansyah said...

tahniah.. dah berhijrah ke tempat baru! Moga dimurahkan rezeki di masax2 hadapan..

Biler-lah `turn' kami laks! ishh.. nak saving pun asyik x cukup aje! huhuhu

Jasfyra said...

saya pun dah merasa saat2 pindah rumah tu..adoila..seminggu xilang penat.

best gila umah akak..besar!!!! xsabar nk tgk update lps ni

onniesham said...

eh ada gak entry nih. aku mmg x buat entry pasal xde gambar. leh plak hari tu lupa nk kuarkan camera. padahal camera mmg dah bwk je. sbb kita leka brsembang kot kannn.. mujur masa nk makan tu ada gak snap sekeping dua kan.

::Mamalyna:: said...

kak, first thumbs up coz berjaya clearkan kotak2 pada pagi jumaat n wat kenduri malam tue.. kalo ejan, konpom terlentang dah... tak sabo nak tengok umah baru akak..