Friday, January 21, 2011

❤ Susun-susun Fridge Magnet ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Seperti sedia maklum, aku baru pindah rumah.. kebetulan pada hari jadi my hubby yang lepas, kami susun semula semua fridge2 magnet yang ada.. sebelum pindah aku simpan semuanya dalam bekas biskut dan bekas kopi ni.. sayang woo kalau pecah or hilang..


ni antara FM yang belum dilekatkan esbox


ni farhan tunjuk gambar dia .. dah lama aku beli frame FM ni.. masa aku ke Gold Coast Australia pada
tahun 2005.


masa ni aku layan jer la farhan dan emily lekat FM ni.. depa lekatkan sembarangan jer.. asal boleh




ni ler hasilnyer.. berterabur... tak mengikut kategori langsung.. hehehe .. tapi tak pe, janji korang ada niat nak tolong mama kan...


ok ni hasil yang aku buat sendiri.. terusun la sikitkan..


ok kita mulai dengan bahagian tepi esbok.. aku lekat semua FM dari oversea... kenapa sebelah tepi?? sebabnya kat tepi tak menggangu .. kalau letak bahagian depan nanti takut anak2 aku terlanggar2 FM ni masa bukak esbok.. kang tak pasal2 jatuh.. dan tak pasal2 aku jadi tarzan rimba kang.. aku paling sayang FM dari oversea ni tau..


yang dari jepun tu suami Eija bagi aku... yang London di tengah2 tu, dari Shah suami Cik Puan Lieya Latif yang bagi.. yang London di bawah tu opismate aku bagi..


yang ni 2-2 dari Hong Kong Disneyland.. yang atas, opismate bagi dan yang bawah Cik Puan Hirda yang bagi..


yang ni semua dari Singapore.. aku beli sendiri masa ke sana tahun 2009.


yang ni FM Dublin dari Mekda dan Niagara Fall dari Opismate ..


yang ni dari bandung.. yer my hubby beli dan aku sendiri gak..


yang ni dari Medan.. aku beli la..


semua yang Gold Coast aku beli sendiri kecuali yang dari Sydney tu, As bagi..


yang ni dari Thailand, yang binatang2 tu semua dari Safari dia.. my hubby beli masa ada lawatan opis dia ke sana


yang ni dari negeri Beijing China.. my hubby yang beli masa ikut rombongan opis dia


ok untuk bahagian atas esbox, aku letak FM dalam negara la..


yang ni dari Sarawak.. aku ke sarawak tahun 2005 .. opss yang hujung kiri tu Cik Puan Hirda yang bagi


yang ni dari melaka


yang ni dari Sabah.. aku beli masa ke sana tahun 2006 ... kecuali yang tapak tangan tu Cik Puan Lieya bagi


yang ni dari Langkawi.. aku beli masa tahun 2007


yang ni pulak kat bahagian bawah esbok


yang ni antara favourite aku.. koleksi FM makanan.. ada nasi ayam, asam pedas, char kuey teow, roti canai, satey (ada sompek sikit huhuhuhu) dan kuih pau ... yang typewriter, dan 2 handbag tu kawan aku hadiahkan


yang ni koleksi dari Cameron Highland.. yang jagung tu Cik Puan Sham bagi.. yang lain2 tu aku beli sendiri .. yang kelakar tu, masa beli boleh tak perasan, ada 2 keping tu dia tulis Genting Highland, padahal aku beli kat Cameron Highland, ntah cemana boleh tak perasan masa beli tu .. yang lagi 2 tu aku beli di Gambang Waterpak..


yang terakhir ni, FM peta Johor.. i kan anak jati johor..


sebenarnya banyak lagi FM tp kat opis.. ada dari Vietnam, dari Holland, dari Geneva dan lain2 lagi.. semua opismate bagi.. alhamdulillah murah rezeki aku, dan murah rezeki orang yang sudi bagi kat aku ..

14 comments:

Mimi said...

rajin anak2 tolong mama dia susun FM...

Cik Nurul Pinky said...

salam kak mimi..nurul pun dah mula buat koleksi magnet ni rasa syok lah pulak kan..secara tiba-tiba bila terpandang kita boleh ingat balik memori tentang sesuatu magnet tersebut..

Softtouch [Hanim] said...

byknya fm akak...kenangan tu..sy plak xterpk plak nk simpan fm...tgk skrg ramai plak yg simpan fm nie...bagus sbnarnya kan simpan fm nie..adelah knagan yg kita dha pg sesuatu tmpat tu...

☆ lieya latif ☆ said...

wah kak, mmg mcm2 ado...byk gile koleksi akak tau......sumenye ade nilai sentimental tersendiri kan.....

tapi tu laa, lieya bekenang FM tema food tu....mmg cantik la kak....roti canai tu unik.....siap ade teh terik tu.......cantik tau kak....

mamasuri said...

byk nyg fm akak..
sy tak byk leh bt collection..
sbb fridge saya tu belah tepi je leh tampal fm..kat depan takleh..huhuhu...anti magnet...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

banyaaakkkk nye koleksi fm ko kak..
ko mmg peminat tegar fm kan..

seronok plak tengok ko mengumpul FM kak...
hurm...nak kumpul gark ler lepas nie....

eima said...

gile byk kak ...
ni br koleksi nama nye ....

onniesham said...

byk giler FM ko mimi. sumer aku suker coz sumer cntik2. eh tu la aku heran td. genting ada FM stoberi ke?? hahaha

aku ni pon baru la tiba2 ada minat nk kumpul FM nih. so xde la byk mana collection aku. tp bagus jgk hobi ni kan. menarik.

rasp said...

kita geng sis...penggemar FMs...
byk tul koleksi u...
mmg rasa sayang je kalo ada yg pecah or sumbing kan...

So Shy Lady said...

salam knal mimi,

wah byknye n cantik2.....stiap 1 ada knangan tsndiri...so sweet

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

salam..mimi.lama tak drop comment..selalu baca jer..hari ni jummat..malas nak buat kijer..heheh..

cantiklah FM ko ni..memang menarik jer..aku pun nak kumpul lah..tapi kener tukai ais bok dulu..tak muat..
hehehe..

luasnyer rumah ko..boleh buat taska..
ader rezeki nanti, aku singgah erk...

Jasfyra said...

kita kongsi minat yg sama kak.tp saya xbubuh fm kt fridge.sbb ank2 gatal tgn nk main.kang pecah,mak dia jd singa plka kan.so mak dia buh kt white board khas.punyla kedekut kan..hahahha

Emy Omar said...

Banyak koleksi FM akak tu..saya pun sayang kalau yang FM dari oversea tu kak..dah la susah nak dapat..kalau anak2 terlanggar kot pecah huhu meraung la saya :D

aiDieNa said...

Wah.. banyaknyer FM.. boleh bukak kedai nie.. FM kat petiais saya.. sekejap jer lar terletak.. pastu abis dibuat main budak².. sedar² dah ilang.. patah.. pecah.. huhuhu...