Thursday, June 27, 2013

BAK House of Tailoring Gombak

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Haritu kat FB aku ada tanya butik mana ada jual baju raya sedondon ibu dan anak.. rata2 aku dapat feedback di BAK Tailor .. ye lah lagi 2 minggu dah nak berpuasa.. bila dah puasa sure dah tak larat nak cari kan.. kalau ada size oklah, kalau tak de size kan dah susah. lgpun susah nak cari butik baju ibu dan anak sedondon .. kalau ada pun, design tak berapa menawan kalbu.. hehehe ... kalau baju untuk si ibu sahaja mmg berlambak2 sekarang ni.. merata2 ada jual.. bila nak tempah jahit baju plak, rata2 dah tak mo terima tempahan. huhu sedih.. so bila aku dah dapat info mengenai butik BAK, aku pun bgtau la kat asben then dia kata nanti pergi lepas dia abis exam.. aku Ok je..

BAK ni ada banyak Cawangan tau.. Antaranya BAK House of Tailoring di Jalan Gombak, BAK Bunus di Jalan Tunku Abdul Rahman, BAK Wisma Yakin, BAK Anggerik Mall, BAK Kota Damansara dan ada 2-3 BAK lagi.. Ok aku pun pergi ke BAK House of Tailoring di Jalan Gombak.. masa aku pergi ni tak banyak design yang ada.. yang peplum seperti gambar bawah ni pun ada di BAK Cawangan Bouvelard.. tp kat Jalan Gombak tu ada 2 design ajer.. tp kain dia mmg cantik2 dan berkualiti.. memula macam nak pakai peplum.. tp asben kata hari raya pertama pakai baju kurung moden, yang peplum boleh pakai raya ke dua ke tiga.. baiklah cik bang, saya yang menurut perintah.. Kat sini saiz paling kecik adalah 6 bulan ok.. so tak yah bimbang kalau baby kecik anda tak de baju kurung.. compem ada.. sure comel kan.. dan harga untuk setiap baju bergantung pada saiz dan design.. lg besar umur, lagi naik sikit harganya..


Bak House of Tailoring Jalan Gombak.. rumah banglo
cuba tengok .. dari jauh dah nampak cun kan kalau sepasang anak beranak
tara... aku dah beli, tp mana leh tunjuk awal2. heheheh nanti tak seprais.. korang tema apa tahun ni??

Aku tanya budak tu, eh BAK tu apa.. rupanya nama tokey kot.. BAKHTIAR.. hehehe. oh ye masa aku beli ni dapat 10% diskaun.. oklah tinggal beli kasut dan tudung raya jek ni..

9 comments:

mama leen said...

mesti cantik... saya tema koko taun ni... :)

Rasp said...

senang dah beli kan sis...
time posa tak yah susah susah cari dah....
ada diskaun lak tu...
ok sangat2...

Linna Nizam said...

Linna pun selalu beli kat sini every year utk mencari pakaian sedondon utk hari raya ....

aSHra haNI said...

cantik2 design dia..agaknya berapa anggaran harga kt sini?
leh gak bajet duit hehe..
kak mimi tema kale ape thn ni?

salwana nordin @ che'wa said...

saya pun suka sedondon tp di hari pertama aje lah..

hari ke2 biasanya masing2 punya baju hhheeee

Chekgu Azrine said...

Dekat ngn sek lama rin BAK gombak.ni..hubs tempah murah je sis..rm120..hehe

lieyalatif said...

Tgk dari luar kedai tu pun cantik2 kak...sure cantik bj raye akak...lieya pun baru amik ngan tailor baju raye kiteorg semua....lega dah siap semua....simple je tahun ni...

blueberry_cake said...

Ada jual tudung tak kat BAK ni?

blueberry_cake said...

Ada jual tudung tak kat kedai BAK ni?