Friday, June 14, 2013

Trip to Hong Kong - Disneyland Day 3 (Part 2)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok kita sambung lagi.. jangan risau, ada beberapa episod je lagi ni.hehehe muak dah ek .. oklah lepas dah bersiar2 di taman, barulah kami masuk dalam disneyland lagi.. mmg misi ke HK ni nak pi Disneyland kan..  aku pun dah penat nak story, tengok gambar jelah. mana yang aku boleh citer aku bgtau..


photographer amik gambar derang
  

tak sempat amik gambar dengan chipdale.. snap dari jauh ajeklah ye Emily
pastu kami terus masuk ke Main Street.. nak makan waffle yang comel ni

cutekan aiskrim mickey dan minnie ni


nyummeh.. beso ok.. beso tapak tangan
masa nak ke Fastasyland kami ternampak princess aurora..
 
pastu baru kami bergambar kat sini.. sibuk tau budak kecil hujung tu. hehehe


Belle
Hari ni kami masuk sini plak. nak tengok Lion King
 


 


 





Lepas abis tengok Lion King, kami beratur nak naik boat menyusuri sungai
 


Rumah Tarzan




masa ni baru Emily nak beli telinga Mickey Mouse.. tu pun tak pilih yang macam biasa tu.. kami sajer pilih yang lain sikit..

dah tu abis tu kami tanya anak2 nak main apa lagi. .. derang nak repeat slinky dog.. ok jom

sementara beratur.. kami pose gambar kaki. heheh tak de kerja





 


pastu kami gerak ke Mystic Point sebab nak makan tengahari..

Ingat tak entry hari pertama kami makan makanan halal di Restoren Tahitian Terrace?.. dan kalini kami  bernasib baik sebab satu restoren halal yang baru telah dibuka baru2 ni (eh skemanya ayat??) iaitu The Explorer Club ..  so kami bertuah la sebab tak de la makan di tempat yang sama ajer.. tak la jemu kan?

Di restoren ini mereka mengasingkan tempat makan mengikut beberapa budaya negara di dunia Morocco N Egypt, India, Rusia, dan China. Menu pula mereka menyediakan menu indonesia, cina, korea, malaysia dan lain-lain.  Jom skodeng











Senarai Makanan Indonesia.. ada set2 atau combo

nampak tak, ada Mee Goreng dengan Seafood @ Malaysia Style Fried Noodle with Seafood

mungkin ini lebih jelas kalau nak tengok
jangan risau sebab semua makanan telah disahkan Halal oleh The Islamic Community Fund of Hong Kong

tekak melayu, tetap nak order nasi goreng.. ko tengok tu, ada acuan rupanya .. patut la meninggi jek nasi goreng tu






pitam kalau tengok harga .. yang Java Vege tu mmg kari sayur semata2 .. hehehe

satey pun secucuk ajer.. cish mana cukup

lepas makan kami masuk sini Grizzly Gulch







Kat Grizzly Gulch kami tak main sangat.. ada roller coaster tp kami tak main pun.. ko bg la aku sejuta, tak hingin aku nak naik ..

hehe suka gambar ni. tp jauh la pulak letak tripod masa ni



jumpa lagi dengan Princess Aurora.. tp kalini ada Snow White.. cemana la derang ni menten senyum sepanjang hari.. soft spoken lak tu

dengan Cinderella..

Continued ...

Read :-
Sneak Peek Disney's Characters
Trip to Hong Kong - Here We Come
Trip to Hong Kong - Disneyland Day 2 (Part 1)
Trip to Hong Kong - Disneyland Day 2 (Part 2)



3 comments:

Hirda Ibrahim said...

memang tak sia2 ko bwk tripod tu poms!
senang nk snap pix family.
oh kejung kejap tgk price2 kat explorer club.
takpe2 ayat penyedap ati... dah alang2 sampai kan. makan je la. ye x?
pastu sah2 dlm DL logiclah dgn rega tu.

ok.. must eat.. waffle mickey tu! noted!

mak suka festival of lion king tu koooo... bernyanyi2 aku & hardy.

atty's said...

cantiknya snow white..suka tgk semua gambar..mcm ada kat sana je gak..
tq mimi sharing picture cantik2

hazlina azmi said...

hai..

very nice blog....penuh dengan warna warni kehidupan
free2 jemputla ke blog saya ye..:)