Monday, June 10, 2013

Trip to Hong Kong - Disneyland Day 2 (Part 2)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Dah baca Disneyland Day 2 (Part 1)? click sini Ok mai sambung..  Tak yah membebel la yer Cik Puan Mimi .. kita tengok gambar dan gambarkan. hehehe tak delah.. mcm biasalah dah masuk sini, haruslah masuk segala ride dan show kan.. kene ada jadual, supaya perjalanan tersusun dan lancar.. takut kang, tu terlepas ni terlepas semua tak sempat nak cover, rugilah kan..  Ok kami pun masuk Phillhar Magic ni.. mmg show ni best sangat2.. sapa dah pernah pergi mmg tau la.. kami masuk sini 2 kali. hari pertama dan kedua.. mmg korang akan merasai pengalaman la kene percik air, bau food yang sedap dan jugak nampak donald duck kene baling ke dinding.. nanti masa last tu korang kene toleh ke belakang tengok donald duck melekat ke dinding. hehehe




 


keluar dari situ masuk kedai la.. berangan nak beli yang ni, tp emily tak mau.. dia nak lain. so mak dia pose ajerlah

Pastu kami keluar dan ke Fantasy Land nak amik gambar dengan characters yang ada..



dengan minnie mouse

dengan mickey mouse

dengan pluto

 


pastu anak2 ajak naik gajah la pulak.. ok layankat Dumbo The Flying Elephant


yang ni model ajer.. masa ni blom naik betul2

yang ni baru betul2. hehehe

dapat boarding pass ni sebelum masuk




shopping lagi.. haha aku pantang nampak cermin, mesti nak perasan kejap

aam request bag pulak.. tadi dah beli wallet iron man 3.. siap dengan pencil box, tee shirt bagai... semua nak iron man 3

kami beli ni.. tp satu jek. yang aku pegang tu
 Pastu kami tunggu untuk tengok parade.. oleh sebab hujan renyai2 mmg lapang je kawasan ni. cuba hari panas, penuh kiri kanan jalan


sementara tunggu parade
sekali hujan daaaaa.. terus parade tu jadi Parade Rainy Day Express..
  
pendek dan kejap giler parade ni








Lepas parade, kami pun gi makan... kat Tahitian Terrace Restaurant.. eh sekarang dah ada 2 restoren halal dalam Disneyland.. nanti aku citer satu lagi restoren halal dalam disneyland ni. so korang tak yah susah2 hati lagi nak makan dalam disneyland ni ok.. siapkan ajer fulusnya



harga semua dah naik ok. sebelum ni aku ada google dari blog lain, harga tak sampai pun cenggini.. now dah naik harga, dan bakal naik harga lagi katanya







hahaha lawak anak2 aku ni
lepas makan kami ke ToyStoryLand..

gambar kabus sebab kamera berkabus masa ni. huhuhuhu
dengan cik abang woody


Roller Coaster kat sini kami tak naik. tak berani.. kang ada yang terkencing2 kang



yang ni wajib naik.. budak2 compem suka..




Papa naik dengan emily jer.. farhan tak mau, aku terpaksa jaga di bawah.



dengan cik kak Jessie lak

Alien

Mr. Potato Head

Andy Toy Box  - kedai souvenir



comel kusi dia. dari batang ais krim. hehehe




Ok hari dah nak petang.. nanti kita sambung lagi citer malam plak ok.. babai

7 comments:

Hirda Ibrahim said...

cutenyaaa TSland!!
i can spend hours in the souvenir shop!!... sukanyaaaa....

atty's said...

kty tgk gambar pun dah rasa happy .lg korg yg g sana kan..

syiok tgk gambar..

onniesham said...

sedap ke beriani dia

lieyalatif said...

Mmg syok masuk kedai2 dlm tu kan kak....rambang mate semua nak beli .... Semua cute2 n comel2....

Ujan2 ni syok sbb x panas kan kak..tp terbatas gak laa pegerakan ..parade khas time ujan pun ade ye...x puas gitu kan kak...

Lieya plan gak nak gi lagi tp buat cam hirda..pegi semata main kat dl je...puas2 main hah....tgulaa game ngan land kat situ bertambah2....

Rasp said...

sib baik dorang ada option yg rainy day express parade tu kan...
walopun tak se-gah cam parade slalu tu...

uisshhh tengok gambar pun dah bikin hati rasa bessssst sangat kat sana....
memang kena kumpul duit byk2 lah sis...
dah ler tgk souvenir shop dia pun rasa best...
tu lum anak2 yang tengok...
kaching kaching kaching duit keluar kan...
tapi puashati..so takpe lah...

Emy Omar said...

Cantik hair band Minnie mouse yang akak pakai tu..saya tengok gambar pun dah terasa kemeriahannya kak

.:fyzz:. said...

teruja tgk foto2 yg menarik..warna warni