Friday, June 7, 2013

Trip to Hong Kong - Disneyland Day 2 (Part 1)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Previous Comment :-

Mama Leen - ye akak pergi sendiri .. tak guna tourist guide.. banyak jimat
Dilla Nordin  -  hehe, mmg suka pakai sama anak beranak
Lynn Hamzah - boleh bawak makanan.. alhamdulillah tak kene tahan
Asha - Cina kat sana pandai berbahasa Inggeris.. so akak cakap omputih jer.. No Worries ok..
Sis Rasp - ye emily masih menyusu. hehe rasanya kalau pi mana2 negara mmg elok ada simkad untuk berhubung incase ada emergency
Zana Nordin - haah akak packing semua sebab malas bawak bekas.. jimat space bila balik nanti
Izan - nak idup kene le pandai2. hehehe kalau semua nak beli parah!
Nieda - mimi update sikit2 yer.. gambar banyak
Onniesham - hahah bila makan nasi impit kat sana, terasa raya diperantauan plak. kikiki
Cikgu Azrine - Insyallah ada rezeki sampai nanti ok

 Ok pagi2, bangun tido selak langsir alamak hujan lebat giler.. nampak mmg cuaca tak begitu baik.. mmg sebelum pergi aku dah tengok ramalan cuaca kat internet.. cuaca kat HK tak menentu.. mujur sangat2 hari pertama je hujan kat sana, hari2 lain alhamdulillah panas.. dan budak2 pun nampaknya sikit tak merungut walaupun hujan.. thanks sayang mama sebab tak bagi problem kat mama kat sana..

cuaca di luar hujan lebat.. rasa lemau jek pagi2 ni .. masa ni aku siap berwhatapps dengan Hirda.

bfast pagi ni.. senang dan ringkas

semua dah get ready nak keluar


emily kata, cantik tak kasut dia.. ada minnie dan daisy.. maklum ler nak pi disneyland

dah nak keluar hotel

kad hotel.. cantik sebenarnya lokasi dia.. depan tu laut
sib baik pagi2 je hujan.. petang2 dah tak hujan

tak sabar nak sampai masa ni.. jap2 tanya bila nak sampai
berdebar2 nampak pintu gerbang ni
sampai2 je bellboy terus amik bag masuk dalam luggage storage

sementara derang pi letak bag, aku pi check in hotel.. aku stay hotel ni 2 malam..

Lepas Check in Hotel, sempat jek asben dan anak2 aku pi kedai souvenir yang mmg ada dalam hotel ni.. belum masuk DL dah beli habuan masing2.. tak sesabar langsung

 


mug ni aku beli untuk display kat rumah. comel tau

tu dia.. dapat iron man 3

Ok dah jom kita masuk DL



kes tak sabar2.. berlari-lari



dalam shuttle bus

masa ni hujan renyai2 je.. so gambar hanya amik gambar di sini ajer.. kat pintu gerbang tak amik pun. esoknya baru kami amik gamabr di pintu gerbang

Oleh sebab aku dah beli tiket theme park disneyland ni melalui online - Asiatravel.com, so aku just pi collect tiket kat kaunter Guess Relations.. kaunternya di sebelah kiri.. kaunter nak beli tiket di sebelah kanan yer.. lain2 kaunternya

cari tempat ni kalau nak lg jelas ( bg yang beli tiket melalui online sahaja ye)


kalau nak beli Magis Access pun kene pi sini
Oh ye harga tiket dah naik ye kawan2.. aku dapat harga lama iaitu sebelum harga tiket naik..  cuba tengok sini
nampak tak.. harga LAMA adult masa ni HKD 489 dan kids HKD355

harga BARU adult masa ni dah naik HKD 585 dan kids HKD 415 ... beza banyak kan.. syukur aku dapat harga lama lagi

mujur tak ramai orang masa ni.. cepat je dapat amik tiket

4 tiket - 2 day passes
 




tak dan nak snap pic kat pintu masuk... untuk 2 day passes kene scan ibu jari (dewasa je).. so esok boleh masuk lagi..  kawalan bag memang ketat tau.. tak leh bawak makanan.. hari pertama mmg aku tak bawak makanan.. tp hari kedua aku berjaya seludup jugak. hahahaha caranya, aku bungkus dalam plastik roti nuttela/sandwich dan 3 air kotak, aku bungkus semua tu dalam telekung dan lipat elok2.. bila derang selak bag, tak jumpa makanan or tupperware so lepas la.. tp muka derang cam compius/pelik coz beg tu berat.. (air kotak)

masuk2 je kat main street je jumpa dengan Cik Abang Goofy.. jom serbu..

Pastu kami pi Tomorrow Land plak.. masuk  Buzz Lightyear Astro Blasters .. tak sangka jumpa pakcik Buzzlightyer ni.. Aam dah terpekik2 dah berlari. hehehe


jom masuk dalam Buzz Lightyear Astro Blasters plak.. kita main tembak2




Keluar dari situ, terus masuk dalam kedai dia.. adoi rambang mata. tu asben tengah try sarung tangan buzz.. hahah sib baik tak beli.






ok time aku pergi ni, ada promotion, setiap HKD350 boleh buat lucky draw melalui ipad tu.. tp macam biasalah banyak kelentong.. hehehehe konon2 hadiah yg ditawarkan gempak2 belaka.. tp yang dapat hanyalah

handphone cleanser je.. haha jadilah.. dari disneyland tuuu

budak yang tak abis2 mengepaw aku

sudah pandai demand macam2


wallet aam untuk naik sekolah nanti..

pop corn.. sedap








comelkan pot honey ni




continued ...


Trip ke Hong Kong Day 1 - Klick Sini

10 comments:

Nory Zoulkefle said...

wahhh seronoknyaaa....

Hirda Ibrahim said...

rambang mata tgk merchandise dia...

nieda said...

Best best

lieyalatif said...

Ya Allah kak...rindunye nak pi DL Lagiiii....ooo tiket dah naik ke kak..agaknye makin byk land baru bukak..makin byg game ade makin naik laa kan kak...tp xpe laaa yg penting kite seronok n puas hati kan kak....serius kat sane kite rase enjoy n x pikir ape...mia n jaja pun dok berzikir nak gi lagi nih...bawak bersabar2 laa anak2..tgu dayyan betul besar bg same2 puas dpt main....

Rasp said...

iskkkkkk bestnya sis...
tgk wajah your kids pun happpyyy sangat....
syukur u dpt harga lama kan...
memang byk tul beza tu...
duit beza tul dah leh beli souvenirs hehehehehe...

*∽ IZAN ∽* said...

Meriahnya gambar2 kat Hong Kong DL ni... rega tiket pun dah makin up ekkk.. ntah bila la kitaorg nak sampai ni uhuhuhuhu

Chekgu Azrine said...

Wahhh..tersangatla bestnya!!!

.:fyzz:. said...

sonok sngt akak...pijot sukaaaa...anak2 pun happy...hope one day dpt bwk anak pijot lak..

onniesham said...

mmg kena bwk duit lebih lebih dan lebih utk beli merchandise yg comel2 tu sumer

atty's said...

seronok sgt baca entry g DL.nie