Friday, June 21, 2013

Trip to Hong Kong – Souvenir

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok Insyallah ni last citer pasal HK.. Aku nak share apa souvenir yg aku beli masa kat HK and the price for reference korang. . tp mana tau korang pun yang nak ke sana terfikir2 apa nak belikan. so boleh la tengok kalau ada yg kenan .. tapi ada banyak gak orang2 yang kirim .. so aku dapat duit balik la.. ok lah kan..

beli di Ladies Market.. murah sikit dari Disneyland .. ni semua untuk kawan2 emily dan farhan kat sekolah.. ada 3 papan keychain dan 2 papan nail clipper.. semua gambar Disney.. oklah, kalau nak beli semua dari dalam Disneyland mau kopak aku.. so beli kat Ladies Market sudah. hehehe .. harga untuk 5 papan tu dalam RM100.. satu biji jatuh RM 4... ok lah kan..

ni plastik dari Disneyland.. setiap kali beli barang aku request small plastic bag untuk bg souvenir.. derang mmg faham dan sangat tak berkira..  banyak plastik ni aku simpan... sayang


aku dah siap packing untuk diedar kepada family, BFF, cikgu2 emily dan farhan, dan yang membuat kiriman pada aku..

FM Photo Frame.. HKD 75
FM Photo Frame.. HKD 75


FM Photo Frame.. HKD 75
FM-FM di atas adalah kiriman dari orang yer. so orang bayar balik kat aku .. apa kejadah aku nak beli banyak2 untuk diri sendiri kan. HKD 45 each
my lovely shot glass.. sayang sangat .. HKD 68 each

cutekan pensel ni... ada pemadam.. HKD 38 each

minat giler dengan cawan ni... aku beli .. HKD 88

aku beli kat airport.. bergegar la plak gambar ni.. harga kat airport standard lah kan.. sekeping RM 20.. ni duit saki baki aku dapat duit deposit return octopus card.. sapa ikuti blog aku tentu faham...
Beli FM ni di Ladies Market ... FM ni souvenir kepada rakan2 opis dan kawan2 yang rapat dengan aku.. tak larat semua nak beli di Disneyland kan.. so aku beli kat Ladies Market je.. murah je korang.. tp kene pandai tawar yer.. harga dia letak memula tak masuk akal.. memula dia letak RM15 sebiji.. last2 aku dapat sebijik RM4 je.. material besi dan ada diamond, sangat2 cantik .. gambar ni pun tangan aku parkinson..

ni close up sikit.. dia lebih kepada pembuka tutup botol gitu la


Topi telinga mickey.. free embossed nama Farhan dan Emily.. cute kan.. 1 ni HKD 58


pakai terbalik sebab nak tunjuk nama..



Keychain yg aku beli masa breakfast kat Enchanted Garden .. mahal sikit, tp tak pe kenang-kenangan .. 1 keychain dalam RM20.. setiap keychain ada signature dari Mickey Mouse dan Daisy Duck

showel gel.. beli kat SASA .. 1 botol HKD 35.9 = RM 14.50

8 comments:

Hirda Ibrahim said...

Dah mcm pemborong FM dah ha...
kikiki...
TQ poms for the info.
Senang org nk buat reference nanti.

tapi paling aku suka botol SASA tu...
cuteeeee

*∽ IZAN ∽* said...

fuh meriah Mimi..! dah bleh bukak kedai souvenior dah cam ni hihihihi

mama leen said...

ee.. bestnya.. memang banyak info la ka.. tq yer..

atty's said...

cute-cute fm nya.

salwana nordin @ che'wa said...

akakkkkkk...

comel giler smua souvenir tu..:)

saya mmg suka dgn karakter disney ni..semua cute kan :)

i wish dpt holiday kt sana..boleh beli utk anak3 pulak :)

onniesham said...

saya lah salah sorang yg mengirim itu... hahaha

Rasp said...

tengok rege memang terbeliak biji mata kan sis....
tapi kalo cam kat ladies market tu leh tawar menawar...
memang ok lah sangat2....
lagi pulak tu kita ke sana pun bukan tiap2 minggu....
skali skala pegi....
apa salahnya spend skit utk souvenir kan sis kan.....

Emy Omar said...

Ok serious comel semuanya tu kak..kalau satu hari nanti dapat jejakkan kaki ke HK blog akak ni akan saya gunakan sebagai panduan ye