Tuesday, June 18, 2013

Trip to Hong Kong - Disneyland Day 3 (Part 3)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Lepas abis bergambar dengan cinderalla, kami pun terus berlari sebab parade dah nak mula.. parade bermula pada jam 3.30 petang... alhamdulillah cuaca baik dari semalam. so kalini kami betul2 puashati sebab dapat tengok parade yang sebenar dan kami dapat port dan view yang agak strategik iaitu kat bulatan depan castle.. parade ni berhenti depan kami untuk menari .. lama gak dia berhenti rasanya hampir sepuluh minit .. menari sampai ajak anak2 menari sama.. mmg puas shoot gambar dari dekat... kalau duduk kat main street hanya nampak parade ni bergerak lalu je .. tak berhenti pun ..




ha nampak.. dia berhenti lama kat sini... ajak budak2 menari2..agak kaget farhan dan emily di situ



















emily kene gesek hidung dengan pooh. hehe

dengan pooh





ada disediakan water cooler.. cuma yang tak bestnya. dekat bebeno dengan toilets.









Emily nak sangat baju princess ni... nak pakai gi mana pun tak tau, tapi beli gak la.. pakai masa besday la ye dik ye


Pastu kami terus keluar dari Disneyland sebab nak pergi Ladies Market.. nak cari sedikit souvenir untuk kawan2


Dari station Sunny Bay kami naik MTR untuk turun ke station Lai King .. then kami interchange MTR ke station Mong Kok pulak.. senang je.. opps sebelum tu jangan lupa beli Octopus Card. tu aku citer esok la. sebab masa ni aku tak snap gambar pun.. tangan penuh barang... masa ni muka aku pun dah berlengas dah.. maklum la dah satu hari suntuk berjalan kan.. tudung pun dah herot berot dah ..


dah keluar dari station Mongkok, korang keluar ke Exit D .. masa ni aku mmg tengok betul2 signboard yg ada.. kata pelancong kan ..


Dah sampai sini, kami pi la mana2 kedai yang patut.. anak2 lapar, kami bg makan roti nuttella dulu buat lapik perut.. tengok farhan. tak sabar2 nak pakai topeng ironman3 beli kat dalam Disneyland .. terus bukak tag harga dan pakai. heheh orang tengokkan je gelagat dia



Kami tak pergi banyak tempat sebab budak2 pun letih. target mmg nak ke Sasa cari perfume, pastu cari souvenir dan juga makan




Nak cari kedai makan tak susah.. kat sini boleh dikatakan merata gak la kedai makan halal / pakistan .. ada orang pegang sepanduk (restoren mereka) duk berkeliar tengah jalan. aku nak snap orang pegang sepanduk, tp tangan penuh dengan souvenir. malas la plak.. aku ada terbaca review mengenai Miss India ni... dan memang sedap. cuma maheel le sikit .. ala kata gi melancong kat obersea kan.. so bertabahlah poket.. kedai ni lorong2 sederet je dalam Ladies Market.. katanya pintu ke 6. kedainya kecik je.. tp ber aircond.. so sedap la duduk dalam.. tengok buku menu tu.. walaupun MISS INDIA tp ada tanda Halal ye.. kita jangan la suka berwas2 atau nak mempertikaikan di tempat/negara orang.... kene yakin .. In Sha Allah semua dipermudahkan





Kami amik tea ais.. gula dia letak asing.. ikut suka la nak manis sangat or kurang manis..

Nan Garlic..

Briyani Kambing

Kari Ayam


total HKD192 = lebih kurang ek .. RM 80.00 (tak sampai) .. masa balik Emily tido.. satu cabaran yang sangat2 hebat.. sebab asben kene dukung dia sepanjang jalan.. aku plak bawak bagpack asben yang sangat berat... sambil kiri kanan menjinjing bag plastik barang .. nak pimpin farhan lagi.. (leh bayangkan tak??) tp Allah permudahkan aku.. terasa kaki aku laju je jalan walaupun aku bawak beban yang banyak.. dan Allah permudahkan lagi. dalam MTR kami diberi tempat duduk orang penduduk2 HK.. sebab aku bawak anak kecik dan asben dukung emily tido.. so kami pun tak delah penat sangat.


Continued ...

Read :-
Sneak Peek Disney's Characters
Trip to Hong Kong - Here We Come
Trip to Hong Kong - Disneyland Day 2 (Part 1)
Trip to Hong Kong - Disneyland Day 2 (Part 2)

5 comments:

NinaAz said...

sis. nan garlic tu menawan hati saya. hehehe..
sgt colourfull pic2 dlm entri nih :)

Hirda Ibrahim said...

yeay!! dapat gak tgk parade. puas ati. dpt stop lama pulak depan2 kan?

best ko dpt dok dekat2 gak kan masa Golden mickey.

ohhh.. senanglah byk kedai jual halal food.

aku dok imagine ni... camna situation korang. sorang dukung anak. sorang pegang brg. Fuh mencabar tu.

atty's said...

betui ckp mimi..kita jgn pertikaikan kehalalan..kalau dia dh tulis halal.lg kalo dah kt tmpt org kan ..

nampak sedap lak chesse nan tu

*∽ IZAN ∽* said...

Character parade ni yg sangat2 dinanti2kannn.. syokkk wehhh sekali sekala berada di alam hayalan hihihihi

gambar cantek2 & terangg bebb!!

syok di sini sbb senang cari restoran halal ekkkk

Rasp said...

waahhhhh dpt gak tgk parade gitu...
port view plak terbaeeekk....
bestnya sis....
best best best best.....

betul lah ckp u sis...
dah nama pun gi obersea...
poket tu memanglah kena bertabah :D...
asal perut kenyang takpe kan sis kannnnn...

uishhhh memang boleh ku bayangkan keadaan masa tu...
sampai hotel mau tersadai penat....