Tuesday, June 25, 2013

Mee Tarik Warisan Asli Hassan

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ahad 2 minggu sudah kami ke UPM hantar anak buah asben masuk U.. ala bukan baru masuk, tp dah semester 3 dah pun.. sajer la dia datang rumah, so kami hantar dia balik U semula.. lepas hantar kami plan nak makan kat sini.. sebab terbaca kat blog LieyaLatif yang pernah makan kat sini.. so marilah kita cuba.. Sebelum pergi tu siap bukak google maps okeh.. nama je orang KL tp seme harapkan google maps ni. hahaha.. ni alamat kedai tu.. aku copy je dari blog Lieya. hahah Lieya jangan marah..

Alamat Kedai Mee Tarik Warisan Asli Hassan :
Mee Tarik Warisan Asli 
51A, Jalan Tasik Utama 3
Medan Niaga Tasik Damai
Sg. Besi 57000, KL
017-8768960 / 0390543209


tak susah cari.. kalau ikut betul2 google map tu pasti jumpa





Lepas asben tulis menu apa yang hendak di makan. aku dan anak2 gi tengok orang ni buat mee tarik.. dari doh tu dia tarik2, kirai2, jadilah mee




kalau ikut gambar tu ada dia tunjuk taktik pembuatan mee tarik ni.. kalau aku?? pakai mesin uli mee sudah. hahaha
tu dia dah sampai. tp serius aku lupa apa nama-nama mee ni.. tu le mesti makan banyak semut ni.. pelupa nau sekarang ni
 

ha ni wajib cuba.. Toothpick Lamb.. sedap gak..



over tau Emily ni.. yang kiri tu buruk nau makan.. sampai tinggi tarik mee..
haaa yang kanan tu baru sopan sikit..


Jemputlah datang beramai-ramai.. promote sikit.. pernah masuk JJCM tau Mee Tarik Warisan Asli ni..

6 comments:

NinaAz said...

dekat jea ngn rumah nina niii. winkwink. baca entri akak ni jea baru tahu. hihihi. nak g cubalah!

Rasp said...

leh leka tengok org tarik2 kirai2 mee tu kan....
rege ok gak tu kan...

kidsBRANDED by FleXedar said...

wah pernah dengar tapi tak pernah try huhuhuhu

cam best jekkk

Chekgu Azrine said...

Xpnh mkn sini..nti blhla cuba

iduraz said...

sedap tk sis?heee

The Me said...

Tgh mkn kt sni ni. Bru posting kem sg besi. Pusing2 saja nk kenal pekan sg besi ni cri2 mkn.. lalu tgk ramai og tu yg singgah Husband oder Mee tarik kambing
'Simple but smart' mknan sehat la.

Tringat kat Beijing sminggu dok mkn mee tarik original mmg x muak.

Berdepan steak house n pizza hut.