Monday, March 28, 2011

❤ Aksi Terlampau di Highway ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ini bukan cobaannn, ini betul2 kejadian okeh...  gambar kat bawah ni memang gambar aku snap sendiri.. tak cilok2 kat mana2 blog yang lain pun.. masa kejadian on the way balik dari Cherating ke Kuala Lumpur.. kat area2 karak kot.. tetiba my  hubby suh aku tengok orang naik motor ni.. aku tak sempat bukak tingkap keta.. so aku snap jer la terus, tu pasal kabur2.. biar betik orang ni.. mmg tak sayang nyawa betul la... cemana la dia bawak motor lama2 kat jalan tu ek.. tak sakit badan ke.. tak sakit pinggang ke.. kita yang duduk lama2 dalam keta pun rasa vontot dah kematu ..

Oleh sebab gambar ni aku yang snap, so aku letak la watermark.. kot2 ada yang nak guna gambar ni.. sila2 la bg kredit kat aku. hehehehehe


kepada penunggang motor berkenaan (kot2 terbaca la blog aku ni) , kalau ni engko, aku mintak mahap la dik yer.. aku mmg sengaja amik gambar ni.. aku kagum ko leh bawak motor cenggitu .. tp aku nak pesan sikit la.. lain kali jangan ler bawak cenggini yek dik, bahaye.. ini bukan ajer susahkan diri ko dik, tp menyusahkan orang lain jugak... yang penting ingat2 lah orang yang tersayang .. ikhlas ni dik.. jangan marah or kecik hati tau..

14 comments:

mamasuri said...

biasa jugak tengok..
selalu diorang cakap dioranglenguh pinggang..itu pasal diorang meniarap sekejap ...tp tulah bahaya tetap ada ...

Mimi said...

wow..dasat tul aksi...

..nOj.. said...

patut nye dia baring mengadap langit. pastu tdo. hehehe mende la. dah la siap ade sticker L plak tu. tak syg nyawa betul la

rasp said...

real live tu tgk...
isk isk isk...
ingat2lah pada yg tersayang kannnn..

LyNn HaMzAh said...

pernah gak tgk org bawa motor macam nie...tp tak jauh lepas tgk tu dia accident kak...ngeri la...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh kak....tahap wartawan dah ko nie....sempat snap tu.....gile laa budak nie..tak sayang nyawa betul hah....akulak yg seriau kak...kemain lagi aksi superman die hah.....

budak2 zaman skrang ni .....mmmmm...mcm2 hal .....

Nur a.k.a admansyah said...

yea betu tu Mimi... depa mmg x sayang nyawa! depa x tau yg org sekeliling-nya yg amattt sayang esp ayah & bonda-nya! sorrbb..

biler nak insaf ntah...

ZanaNordin said...

huissshhh
sebab sungguh budak tu..
ala2 superman yer kak

onniesham said...

aku biasa tgk org bawak moto camni. cooi kata sbb dia lenguh bwk moto lama sgt tu dia buat aksi mcm tu. mcm buat regangan gitu.

ZarinAziz said...

mengucap panjang....dah le lesen L....bebudak skang mmg x heran dgn nyawa dorang....tp suka menyusahkan org lain

ZarinAziz said...

mengucap panjang....dah le lesen L....bebudak skang mmg x heran dgn nyawa dorang....tp suka menyusahkan org lain

Emy Omar said...

Saya pun pernah jumpe penunggang mcm ni..kalau jadi apa pada dia,bukan dia saja yang susah kak..pengguna jalan raya yg lain pun susah sama..x kan nak tengok aje kan

::Mamalyna:: said...

karak highway wat aksi cenggini... memang hebat sangatler tue...

Jasfyra said...

berani xbertempat..adus la dik..xsakit ke badan ko wat gitu