Thursday, March 3, 2011

❤ Sushi-sushi ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Korang suka makan sushi? aku ... boleh lah.. suka gak, tp tak de sampai berhantu sangat nak makan ni.. masa makan ni 2 minggu sudah. lama betul aku peram gambar.. masa makan ni pun tak order banyak sangat sushi sebab sebelum tu dah makan nasi.. so kami makan sikit jer sushi.. tp sekarang ni sejak Lieya dah cakap dengan aku ada 4 jenis sushi yang TAK BOLEH (tak halal) makan, so aku dah kureng sikit.. item2 yang tak halal tu aku lupa lak nak copy apa yang lieya cakap haritu.. tp yang pasti, rasanya mana2 sushi yang ada belut (Unagi), kerana ada sedikit akhohol dalam tu.. nasib baik aku bukan peminat belut.. tp mmg pernah makan la belut ni.. korang pernah makan belut sushi (Unagi) ni tak?? baik ngaku sekarang.. heheheh

Kalau sushi aku lebih suka yang mayo atau tuna ajer.. rasa sedap dan lemak2 gitu




budak2 ni mana makan sushi.. so kami belikan McDonald ajer


yang sorang ni lagi la.. bukan ingat nak makan, kerjanya nak main mainan yang McD bagi tu ajer

yang ni pun sedap.. tp lupa apa nama


pastu kami amik set tempura ni.. sedap gak.. ada udang, sotong, keledek dan lain2


dalam pada nak makan sikit la konon, berpiring2 gak la kami membedal. hehehhe


pasni kalau nak makan sushi kena pastikan tak de belut (Unagi) punya..
risau jugak la kan bila dengar ada yang tak halal..

11 comments:

-SuE- said...

sye ni mmg giler sushi...sye pn baru mkn sushi aritu kt sakae sushi..alamak.. aritu bru makan unagi..nmpknya x blh mkn lg la pasni..

☆ lieya latif ☆ said...

akak try laa takoyaki....pun sedap tau....nanti lieya buat entry pi sushi king jugak...mgu lepas lieya pergi...tapi tu laaa tak gi ngan shah pun...gi ngan kawan2 opis ....baru puas mkn dengan org mmg suke mkn sushi...shah mmg tak mkn sushi2 nie....huhuhuhu

LyNn HaMzAh said...

x pernah makan la sushi nie kak...mcm mana rasanya?

LyNn HaMzAh said...

x pernah makan la sushi nie kak...mcm mana rasanya?

Jasfyra said...

saya pun sama cam akak..suka sushi tp xde la sampai berhantu..uih,terliur tgk gambar2 tu..hehe

yatt said...

alamak kak, selama ni senyap je baca blog akak.. tak tahan tgk sushi terus komen.. btol kata lieya kitorang mmg hantu sushi ni.... akak kena try takoyaki, tobiko cheese, ngan raw salmon tu... fuhhh telan airliur sambil tulis komen ni...:-)

atty's said...

terliur kty nengok set tempura tuh

Nur a.k.a admansyah said...

mesti kat JJ, wangsa maju? ehh... ada ker kedai sushi kt situ ekk?

kami sefamili x mkn langsung! i penah try sekali jer seumur idup...

rasp said...

i suka makan sushi...
tapi cuma i dgn aqua je layan...
yg lelain tak suka soooo memang jarang2 dpt gi makan kat kedai sushi nie...

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah whah.. memang menyelerakann.! uisksss ada sushi letak cheese ke tuh..? memang lain dari yg lain huhu

onniesham said...

bab sushi ni tekak aku mmg tekak kg sket. mak dah try, aku mmg xleh mkn la sushi nih. tp tgk rupa cam sedap je kan.