Friday, March 25, 2011

❤ Last day @ The Legend Beach Resort ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sambung entry semalam, pagi2 lagi budak2 dah berkicau2 kat telinga nak pi main pasir lagi..  tak puas la kiranya semalam kan.. so kira pergi la.. bukan jauh pun, depan resort hotel jer



kat belakang farhan tu je, resort hotel tu


korang tengok la, mmg tak hingat dunia la main pasir.. tu sebab balik KL memasing sunburn




percubaan amik air laut... kat sini, farhan langsung tak jejak air laut.. emily kejap2 je berani..



istana pasir yang zura & budak2 buat .. sebenarya time budak2 main pasir, kami2 semua gi mandi laut.. ada satu peristiwa yang takkan dapat aku lupakan.. mmg betul2 miracle la.. kelakar pun ada, sedih pun ada.. nanti aku cerita kemdian ok..


dah kul 11.30 pg, kami terus mandi pool plak.. bilas badan la kan.. tadi dah penuh pasir...



masa ni dah kul 12.30 tengahari, emily dah penat, nak jalan pun tak larat.. so gendong ajer la dengan papa dia


masa otw balik tu aku baru perasan signboard ni.. hahaha dah puas kami mandi laut, tak terpikir langsung pasal obor2...  nasib baik gak kami tak kena serang obor2 ni.. aku pernah sekali kena obor2 tahun 2004 kat pulau kapas, masa tu mengandungkan farhan.. mmg gatal sangat kena obor-obor..

Ombak pulak, alhamdulillah tak la besar mana.. masih boleh mandi lagi sebab ramai je aku tengok mandi kat situ..


ni view dari bilik aku... masa snap ni pukul 7 pg of course mana ada orang gi laut lagi


dah siap kemas dan tukar pakaian, kami terus check out.. amik gambar kat sini untuk kenang-kenangan


babai legend.. ada rezeki kami datang lagi sini..


kami singgah kemaman sebab nak makan tengahari kat sini .. gerai kak nab



macam2 kuih ada.. kuih kudus tu ala2 cha koi... kuih paun ubi tu plak.. nak tengok tak? meh tengok kat bawah...


ni laksa putih aku.. sedap betul


sata


baru masak, panas2 lagi


ni la paun ubi


isi ikan.. macam isi pulut panggang.. sedap, aku makan 4 biji


kopok lekor


balik dari situ, kami singgah beli kopok2 kering dan kopok2 lekor



12 comments:

Jasfyra said...

seronoknya jalan2 kak..puas la 2 badek tu main pasir ek.yela mana nk dpt main pasir kt kl.mau kena pok ngan mama dia nanti..hehe

uih,apa peristiwa tu kak?cpt2 update tau

*∽ IZAN ∽* said...

budak2 kalau dah dapat main pasirr..memang seronokk!!!

best kan resort nih. Izan pun pernah stay masa anniversarry 2 tahun lepas. hotel tepi pantaii.. memang besttt.

Kalau gi Kuantan wajib cari satar & keropok lekor..! SEDAP terbabass..!!!

Cik Nurul Pinky said...

ohhhh dah dekat dah dengan rumah sepupu fendi hehehe. bestkan kak sekali sekali mandi laut hehehe...

ZanaNordin said...

adeeeh....aku ingat kat PD...rupanya nun di terengganu yerk kak..ha ha ha....

citer pasal obor2 nie kak
aku pun pernah kena obor2 masa mandi kat tanjung leman time muda2 remaja dulu
pergh....memang bisa ler kak..then naik bijik2 merah tu....dia punya gatal tu lain macam sungguh.

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah kak...seronoknye....mmg ari splash2 gitu...lepas gambang pi main pasir plak....mmg seronok.....enjoy budak2 ni time cuti sekolah kan kak....anak akak dah start sekolah ni mmg nak bercuti kene cari time cuti sekolah laa kan kak....tapi takpe, terus balun hah seminggu pi cuti2....sonok gitu..........

suke tgk emily...semakin gojes anak dare ko ni kak......

: Ady :: said...

Cekci lar swim suit Emily.. hehehe.. budak² mmg ralit biler dpt main pasir.. mak pak budak pon samer.. ehehehe

..aiDiena..

..nOj.. said...

ha kuih paung ek namanye kuih tu. kuih feveret terbaru sy tu. sedap kan kak. makan pepanas.

atty's said...

alhamdulillah tak de obor2 ye mimi..

sedapnya sata tuh ..terliur nengoknya

Emy Omar said...

Kak,baru nak cakap pantai area Legend tu ada warning signboard utk obor2 kan..hihi suka pool kat sana luas..budak2 happy kan..owh sedapnya sata..lama dah tak makan

~aSHa~ said...

lor tak hello pun ke sy...

onniesham said...

baru la ada masa nk bukak blog ni ha.

pestime dgr kuih paun tu. mmg konpem mak x penah mkn lg. eh mimi kat beach tu mcm x rami org je. padahal cuti skolah kan.

Hirda Ibrahim said...

sedapnya pompuan aku tgk kuih2 tu...
*jgn mengidam..jgn mengidam... jgn mengidam..