Wednesday, March 30, 2011

❤ Malang tak berbau - eksiden di rumah sendiri ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ahad petang haritu, aku tergesa2 nak keluar rumah, nak gi amik baju farhan kat kedai (aku hantar baju dia nak jahit nametag).. ntah cemana aku turun tangga, aku tak perasan ada satu step tangga lagi.. aku pun langkau tangga tu apa lagi, terus la gebebuk jatuh cam nangka busuk .. dia punya sakit, masyallah mmg tak boleh blah la.. terus la gi klinik kat area selayang nun tu..

Balik dari klinik terus la kaki kena bandage. sakit masa ni tak leh tahan, buku lali aku siap bertelur ko.. bengkak betul


ni masa hari isnin.. masa ni kaki mmg bengkak giler.. nak jalan pun terhencut2.


tengok? tak de buku lali kan?


semalam terus kaki aku jadi lebam macam ni .. birat semacam ... yang terseliuh ni kaki kanan .. (gambar sebelah kanan)


ni sebelah kiri plak.. lebam birat gak.. tp tak seteruk belah kanan..


cuba tengok perbezaan kaki kanan dengan kaki kiri ... kaki kanan aku gemuk semacam, dah macam bengkak masa mengandung jer tengok..


harini aku cuti lagi.. insyallah kamis ni kalau ok, aku kerja ar.. lg satu maaf la yer, tunjuk gambar kaki plak, cam kurang sopan jer kan... dah la tu buruk plak tu kaki aku... heheheh

19 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ya Allah teruknya kaki akak... mmg sakit sgt la klu camni rupa kaki akak....

ZanaNordin said...

aduh kak
ngeri tengok bengkak kaki ko kak
mmg teruk tu...
ko tuam tak kak....
or maybe boleh pergi urut kot....
takut nanti lelama masuk angin plak bengkak tu kak..

tu lah..malang tak berbau kan
kat mana2 pun kalau dia nak jadi
jadi jer...

Echa said...

kak.. teruk bengkak tu.. nampak lebam betul... dapat mc lama la ye.. ni tak boleh urut kan.. taking care...

rasp said...

sis tak urut ke...
tapi kalo urut sakit yg teramat le nanti...
teruk tu sis bengkaknya...
u take care & have a gud rest!

☆ lieya latif ☆ said...

mmg tekejut kak mase tgk pic yg akak mms tu...ngeri okey...siap birat2 lagi...boleh bygkan sakitnye camne.....

mmg teruk kan kak...sampai bengkak mcm mase pregnant ha plak dah.....kurang kan begerak tau kak.....kasi rehat2 dulu...ni nak urut pun takut2 kan....kasi ilang dulu laa birat lebam tu....maknenye luka dlm tu kak....take a good rest kak!~

LyNn HaMzAh said...

bengkak teruk tu kak...harap2 tak lama la akak menahan sakit tu yer...moga cepat sembuh...

Jasfyra said...

ya Allah kak...teruknya bengkak tu.kesian akak..harap2 cpt la sembuh ye.

::Mamalyna:: said...

alahai akak, nampak betul bengkaknyer tue kan... semoga akak cepat sembuh..

onniesham said...

mmg teruk kaki ko ni mimi. besar betul bengkaknya. tnya doc. dlu boleh urut ke tak. sbb kdg2 urut tu yg bg lg teruk. kena tuam selalu ni. moga cpt sembuh k.

atty's said...

masyallah mimi..kty baca pun debar2..nasib baik mimi takde apa2..

teruk nampaknya kaki tu..dpt bayangkan camner sakitnya ..sbb kty dulu pernah gak kena..

takecare ye mimi...

Mimi said...

aduhh...sakitnyer la aku tgk lebam2 kt kaki ko tu...kalo aku confirm da nangih..
semoga cepat sembuh ye...take care...jgn minum ais tau..

Nur a.k.a admansyah said...

hehehe.. kelakar plak words last awak tur! sori.. sori.. sian awak yea! take care... lenkali hati2 yea:))

Emy Omar said...

Teruk juge kaki akak tu, rehat cukup2 kak. Semoga cepat sembuh ye

ZarinAziz said...

teruk nyer lebam...xpe2 rehat bebyk k...jgn byk berdiri nnt lg sakit...take care

Hirda Ibrahim said...

aku tgk pun tau sure sakit gila tu.
hope speedy recovery k? TC.

aiDieNa said...

Aduhaii.. benda dah nak jadi.. kesian K. Mimi.. duduk rehat baik² kat umah.. semoga cepat lar sembuhnyer.. :)

~aSHa~ said...

aritu mazri kena gini la....mmg sebijik bengkak mcm ni..lepas tu berurut...lepas tu ok dah...kalo tidak lama jugak kot bengkak tu....tapi berurut dgn yg org pandai urut terseliuh atau patah la...

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

.:fyzz:. said...

first..pijot tumpang simpati..hrp2 kak mimi dh getting well...2nd thing...kak mimi cam sya gak..pi hantar kedai jahit nametag sufiya..hehhe