Thursday, March 17, 2011

❤ Cuti-cuti Malaysia - Gambang Water Park & Legend Beach Resort Cherating ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Harini aku pergi bercuti menuju ke destinasi pertama yang dipilih untuk tahun ni.. sekarang sejak anak dah sekolah, tak leh ar nak cuti sesukati, kena tunggu cuti sekolah baru leh jenjalan.. Ok kalau tahun lepas pada bulan yang sama iaitu bulan 3 tahun aku ke Pulau Redang dan menginap di Laguna Beach Resort.. aku masih merindui saat2 ke sana.. masih segar dalam ingatan kenangan terindah di Pulau Redang.. kalau ada sapa2 sudi nak baca tentang kisah aku di Pulau Redang, ada aku sertakan link di bawah..







Tapi untuk kalini, kami tak pergi lagi ke sana.. insyallah tunggu budak2 dah besar sikit lagi baru ke sana.. bukan apa, aku tak tahan tengok Emily mabuk laut.. sian dia.. mmg serik dia nak naik feri/bot lagi..

So kalini kami just plan ke Gambang Waterpark di Kuantan.


macam2 permainan ada kat sana..


gambar2 di atas semua dari http://www.google.com/ .. sekian terima kasih

Lepas dah bermandi manda di Gambang Waterpark, esoknya kami akan ke The Legend Beach Resort di Cherating pula... aku pernah pergi sekali masa tahun 2006.. masa tu tengah sarat mengandungkan emily... farhan pun baru setahun lebih masa tu.. ha gambar kat bawah ni la buktinya aku ke sana.. perut pun beso .. hahahah .. ok citer selanjutnya tunggu aku balik dari Gambang ok.. babai jumpa lagi.. doakan aku selamat pergi dan selamat balik yer..

note:- aku cuti dua hari..harini dan esok

9 comments:

shidah said...

selamat bercuti kak mimi

nieda said...

happy holiday akak...nanti up cerita k

~aSHa~ said...

singgah la makan sata ye kak...minggu ni sy ada...

rasp said...

bestnya pernah ke redang...
oooo emily mabuk laut ek, kesiannya....

bebaru nie i ke kuantan, stay kat legend gak cumanya kat gambang i lalu amik2 pics kat luar je...tak masuk pun...

tak sabar nak wait for ur stori..take care, enjoy your trip and have a safe journey!

ZanaNordin said...

cuti-cuti lagi yerk kak mimi
betul tu kak...bila nak dah sekolah nie...dah tak boleh nak cuti2 ikut suka hati kita kan..nak kena tunggu time school holiday baru ler boleh nak jalan......

seronok tu gi gambang water park...
zana pergi cherating masa muda2 dulu...time tengah berchenta...ha ha ha.. dah kawen nie tak pernah plak aku jejak kaki ke sana kak

happy holiday kak mimi

☆ lieya latif ☆ said...

hepi oliday kak!!

suke ar tgk pic akak bolat2....moga2 pasni akak lak amik baten lieya yeak hihihihi

Emy Omar said...

Kak Mimi..bestnya nak gi Gambang tu..teringin nak bawak anak2 ke sana..lama dah tak ke Legend Cherating last guna Legend World Member card pegi sana tahun 2008..Erfan kecik time tu & tengah ngandungkan Mia..Enjoy yourself kak..

onniesham said...

hepi holiday pomsss.. aku dgr ko nk brcuti aku yg excited lebih. biasa la mak kn over.

sonok la budak splash2 berendam smpai kecut2

Hirda Ibrahim said...

tiap2 thn memang time bday ko bercuti kan? bestnya..
aku pun suka yg redang tu...