Friday, March 11, 2011

❤ Kadang2 barangan mainan murah pun ada gunanya ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Mainan mahal tak semestinya bagus, dan mainan murah tak semestinya tak berkualiti .. harini aku nak citer pasal walkie talkie ni .. tak kira ar gambar Ben10 ke, Hello Kitty ke, pendek kata apa2 jelah gambar kat walkie talkie tu..

Haritu farhan nak walkie talkie ni.. bila dah beli, tengok2 tak de bateri, so tersadai jer la.. 2 hari lepas balik dari pasar malam, pi beli bateri jenis 4 segi.. so terai la pasang.. sekali tu, ok la pulak boleh plak cakap dengan jelas dan nyata.. lg best sebab sekarang ni aku tak yah jerit2 nak panggil depa kat bawah naik tido.. guna walkie talkie jer.. terus roger2.. hahahaha nanti nak belikan bibik satu ar.. senang nak panggil dia nanti kalau nak apa2 kan..  kalau dia kat tingkat 3, aku kat tingkat bawah, mmg semput ar nak jerit2 panggil dia..

Walkie Talkie ni lebih kurang je dengan yang farhan punya tu.. malas nak snap, so aku google jer..




note :- macam tak de modal je nak citer harini kan.. hmmmmm

11 comments:

Zana_MamaBatrice said...

betul tu kak
kadang2 menan murah nie lagi ok dari menan mahal.....tp tengok dari segi function nyer lah kak...bukan dari segi quality nya...

Jasfyra said...

setuju!! murah xsemestinya xbagus..kak, beli kt ne?nk gak beli..hehe

LyNn HaMzAh said...

ada kegunaan juga yer kak...hehehe...

Nur a.k.a admansyah said...

saya setuju bangettt sbb my heroes jenis GANAZZZ... so takleh beli yg mahai. Takat ultraman... patah tengkuk + takde tgn + ilang kaki tu... biasa dah!!!


Ide nak bg bibik pakai tur... mmg canggih tur! rase naik taraf lak bibik ko tu Mimi... ROGER!

Cik Nurul Pinky said...

akak berapa harga mainan ni ye?? nak beli 1 untuk adik nurul sebab yang sebelum ni dah rosak hehehehe..tapi memang bergunalah benda ni hehehe

onniesham said...

betul tu x semestinya murah tu x bagus kan. eh echa pon ada walkie talkie gak. tp hari tu kazen2 dia dtg, abis patah plak antena dia.

Hirda Ibrahim said...

a ah kan?
kalu bagus alhamdulillah
kalu rosak pun x ralat sgt ko.

liwaniel said...

mmg berguna pun mainan..nak cari 1 utk irfan dan sayyidah la..hehehe

Emy Omar said...

Kak Mimi..Erfan pun ada walkie talkie Ben10 lebih kurang mcm ni..penggunaannya lebih kurang dalam jarak yang agak jauh juge..sangat2 berguna

ayang said...

sy pun suke belikn mainan yg murah2 je utk anak2.. beli mahal pun sama jugak.. tak sampai sejam dah dicabutnye tayar segala.. hehe

rasp said...

bagus gak idea nie...
mmg leh avoid sakit tekak menjerit2...