Tuesday, March 22, 2011

❤ Trip to Bukit Gambang Resort ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok mari kita bercerita.. hari pertama tak banyak gambar.. sebab tak de la banyak sangat aktivitinyer.. untuk 3 hari ni entrynyer balik2 mandi manda, dan bermain pasir di tepi pantai.. nasib korang la kan.. hahahah jamu jer la mata dengan adegan2 tersebut..

Masa ni kat rumah lagi.. kami keluar rumah jam 9.30 pagi .. meh jamu mata gambar anak2 aku.. (eleh macam la ko sorang ada anak.. hahaha blog aku kan, sukati aku la...)

emily bg flying kiss




dalam banyak2 aku suka gambar ni.. cam dah matured jer dua2 kan.. senang aku bila derang dah besar ni..


Program asal nak terus bermandi manda kat Gambang Waterpark pada hari pertama dan menginap di Hotel Seri Malaysia Kuantan tp atas sebab2 yang tak leh elak, kami ke Gambang Waterpark pada hari esoknyer iaitu hari jadi aku... hehehhe

So oleh kerana hari pun dah tengahari, kami try nasib untuk walk in ke Bukit Gambang Resort.. alhamdulillah ada ... banyak lg bilik kosong..



petang2 dalam kul 4 lebih kami ronda2 kat dalam resort tu.. ada la game untuk budak2.. tp ada kureeengg sikit ar... derang tak jaga game untuk budak2 ni.. abis tokan derang asyik telan tp game tak berfungsi.. ada a few jer boleh main, lain2 hareeemmm.. asyik songlap token je.  so aku tak suggest korang bawak anak main sini.. bila aku tanya budak dalam gift shop tu, memasing dok kata, depa tak jaga games tu.. orang lain.. tp batang hidung "orang lain" tu pun tak nampak.. kalau ada, leh gak aku refund duit aku kan..


dalam kul 5.30 petang, kami bawak budak2 ni  kolam mandi dalam resort tu .. ok la kan.. ada gak aktiviti petang hari.. pool resort of course la free kan.. main la ko puas2..





malam tu kami dinner kat Tanjung  .... giler penuh restoren2 kat situ.. mmg femes dengan seafood kat situ.. rata2 penuh jek parking..

Lala masak pedas


ikan pari bakar


ketam berlada


siakap 3 rasa..


alhamdulillah kenyang.. so tunggu next entry okeh..

13 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu kak...bile budak2 ni dah besar senang nak kesane kemari.....nak berjalan senang, nak bercuti pun senang......lagi panjang langkah kite...mcm lieya ni laa tupasal ujung minggu tak lekat umah...tapi lepas ni dah ade si tecik, dok umah jek laa.....dok ulit n gomol2 baby plak hihihihi.....


ramai dah p egi sini kan...sume ckp best.....nanti nak try gak la kak....

adoi...sungguh tempting tgk menu2 tu kak oiiiiiiiiiii.....mmg nampak yummy!~

rasp said...

sis, i suka sgt tengok emily...
makin hari makin ayu je gegirl u nie...

rugi je bab games tu kan sis...
kalo ada tuanpunya games tu harus u gi claim balik refund....

bobhandburry said...

Salam singgah ke blog ni,
... nice blog gamba clear.. take care.

Zu
http://www.zuwairiaiman.com

..nOj.. said...

ya Allah gambar makanan ni. terliur dibuatnye. sib baik dah kenyang. kalau tak mmg kebulur ni. hehe

sedap nak berjalan ye kak anak dah beso2. tak sabo nak tunggu budak berdua tu beso. senang sket nak pg kesane kemari nanti

.:fyzz:. said...

tak sangka dh besar sngt dah emily n farhan..they are so sweet....

nieda said...

dah besor anak akak, kamceng je dua badek ni

kecur air liur tgk siakap tu...

~aSHa~ said...

mmg nampak besar dah si emily tu...sama tinggi dah dgn abgnye....

Jasfyra said...

betol2..anak dah besar senang nk kesana sini kan kak..adola, saya dari aritu terliur tgk gambar food akak tu..yummy2 la..huhu

atty's said...

semua gambar2 food tu bikin perut kty lapo je mimi..

alahai emily ngn farhan ..cantik ngn ensem..

Nur a.k.a admansyah said...

Mimi... Tanjung Lumpur kan? :) org Kuantan nie pun bkn selalu pi situ...

Naper tak mandi kt BGWP? kt situ lagi variety... manyak choice & lagi happening!

Ya Allah.... sedap gilerrrr! err... Mimi takde edit kan pic tur? hehehe tak tahannnnn....

mamasuri said...

besh nyer dpt cuti2..
bilalah sy nk g cuti2 mesia ni..
huhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

sampai ke kuantan kali ni yekk! same la kiterr..! Izan ari tu lepak kat pantai Balok ada reunion.
Kalau gi kuantan mmg wajib singgah Tg Lumpur tuhh!! paling tidak kena cari SATAR dia yg sangat femess..! mmg bleh buat terkenang2 hehe

seafood pun nampakkk menyelerakan bebb!!

onniesham said...

aku pon suka pic tu ko..nmpk cntik n comel je anak2 ko. tp emily mmg makin cantik ko. dah nmpk lain sket.

aduhhh trliur tgk lauk2 tu sumer esp. ikan n ketam tu..perghhh leleh babe.