Tuesday, October 23, 2012

❤ Jalan-Jalan Cari Makan - gambar food sajer kasi air liur menjejes ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok dah baca tajuk kat atas??? Kijam tak tajuk tu?? hehehe harini sajer letak gambar food yang aku cuba dalam masa 2 minggu lepas. ni adalah random pic tau, bukan sekali hadap makan semua ni. kalau ada yang terliur tu cepat2 amik tisu, lap air liur tu...
 
bandung special.. (aku ingatkan special sebab letak soda, rupanya gula melaka daaa , ala2 Teh Ais 3 layer gitu)
Sizzling Beef..
Japanese Taufu with mushroom
Fried Squid Salted Egg
bubur air .. sedap panas2 ni

Kerabu Kaki Ayam

Kangkung Goreng Belacan

Ikan Bilis masak pedas

Ikan Tenggiri jeruk masin yang kaw2 sedap
takkan tak kenal... Telur Masin
makan sushi.. nama tak berapa ingat.. yang kuning2 tu telur ikan rasanya
 isi crabstik
  
soft shell crab

Egg mayo
Takoyaki
 
dessert yang tengah hangat di pasaran - Durian Creepe

kudapan2 - kepek nestum
 
 ❤❤  tinggal lagi sebulan nak ke Bandung.. tak sabar nak makan food kat sana.. Ayam Penyet Pak Chi Met, Seafood kat Cilaki, Nasi Padang, Aiskrim Durian, Air Avocado dan macam2 lagi ler.. nanti aku letak gambar food kat Bandung pulak yek.. kasi lebih EXTRA menjejes air liur tengok... hahaha dasar kuat makan!

5 comments:

Jasfyra said...

mmg akak berjaya buat sya terliur..huhu

Lynn Hamzah said...

sabar jer la kak mimi nie...huhuhuh...lapar perut mak yong tau...

wanie said...

mmg terliur tgk gambar2 ni kak...sedap2 semua...

musim durian crepe sekarang ni...belum try lagi..teringin nak try..tapi tak tau siapa ade buat kat area puchong ni

onniesham said...

oittt diet2.. hahaha. dlm byk2 tu.. tang ikan masin yg aku trliur.. hahaha

mamasuri said...

ala terliur lak durian crepe tu..huhuhu