Thursday, October 18, 2012

❤ Preparation sebelum besday celebration ❤

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Alhamdulillah majlis sabtu lepas berjalan lancar.. sebelum majlis aku banyak buat survey sana sini.. cemana nak bg majlis anak aku nampak meriah, tp dengan hasil air tangan sendiri.. dah tentu anak2 suka apatah lagi semua adalah menjimatkan kos! contohnya, candy buffet selalu mahal2 aku tengok, tp menarik hati aku.. aku ada try nak tempah kat Double Q Choclate tapi tak dapat.. tak pe la tak de rezeki.. so aku berazam aku nak buat sendiri semua design2 yang ada..

Demi merealisasikan impian dan kehendak diri sendiri, aku pun buat sendiri ler. heheh mujur mahir dalam adobe photoshope.. godek2 jadi la beberapa hasil ini untuk mencantikan meja candy buffet aku. ala aku bukan la professional sangat macam orang lain yang buat bisnes tu.. aku amatur ajek..

ni adalah lakaran untuk  atas kek
ni adalah lakaran untuk Button Badge Birthday Boy (aku buat design, tp BB ni aku tempah)
  

ni adalah lakaran untuk Button Badge Birthday Girl (aku buat design, tp BB ni aku tempah)


ni adalah lakaran untuk Button Badge untuk aku dan papa derang (aku buat design, tp BB ni aku tempah)

ni adalah lakaran untuk Fridge Magnet .. (aku buat design, tp FM ni aku tempah)

ni adalah lakaran Thank You ... letak kat frame IKEA ajer

ni adalah lakaran Thank You ... letak kat frame IKEA ajer

ni adalah lakaran untuk water bottle (thanks hirda tolong bg ukuran)
ni adalah sample untuk di lekatkan di balang gula2...

frame candy buffet

sebelum dihias sepenuhnya
ni plak goodies untuk anak2 kawan.. oleh sebab dah buat candy buffet la kan, so aku fikir tak mo lg bagi gula2 dalam bag goodies, sebab nanti derang boleh "jengkaut" je gula2 yang derang suka tu masuk dalam goodies bag tu.. so aku bg tabung ajer.. comel tak? 




stiker transparent ni aku lekat kat atas tabung tu...


❤❤ alhamdulillah aku puashati dengan hasil yang aku buat.. walaupun tak secantik "PRO" yang buat, tp demi anak2, aku buat yang terbaik untuk mereka ..

7 comments:

ErNa said...

cantik..tabung tu tempah kat mana.

Deela Nordin said...

best3, bole jadi inspirasi nk buat besday anak di masa hadapan. hehe =)

mamasuri said...

saya pun plan thn dpn nak wat sendiri lah...hehhe...usaha skit confirm boleh kan ...

aiDieNa said...

Wah.. boleh bukak business lepas nie.. mmg cantik..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Erna - tabung tu tak tempah.. beli di kedai Mr. DIY

Deela Nordin - boleh apa salahnya.. kalau buat sendiri mmg rasa puashati walaupun tak sehebat pro yang buat

mamasuri - insyallah boleh tu sis, mulai sekarang belajar sikit2 adobe, mmg berbaloi kalau buat sendiri

aidiena - malu nak buat bisnes sebab rasanya masih banyak kekurangan

mummy alisha said...

wah... bestlah... tp anak sy tak sampai setahun pun lg...

rahayu said...

Cantik dan kreatif....x sbr akak nak tgk masa deco birthdaynya pulak