Tuesday, February 5, 2013

Cuti-Cuti Ke Melaka - Day 2

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Hari kedua, pagi2 cam biasa lah budak2 ni ajak mandi kolam.. mmg sajer cari hotel ni sebab asben kata hotel ni kolam dia cantik. memula kami masuk kolam area depan apartment aku, pastu baru tukar pi kolam kat tempat lain. cantik gak





ni plak kolam kat apartmetn lagi satu.. kat sini ada air pancut dan gelongsor




snap dari jauh je ni. malas plak nak pi dedekat2.. emily asyik main gelongsor tu. ada lah 30 kali dia turun naik turun naik


Lepas check out kami terus pi cari makanan untuk lunch.. mmg target nak makan asam pedas melaka



daging salai masak lemak cili api

sayur taugeh


ayam kampung

asam pedas ikan tenggiri




lepas makan, kami singgah Mahkota Parade.. nak jumpa seseorang..


kenal tak anak sapa ni??

aku jumpa Emy Omar la.. blogger dari Melaka..

dan lepas tu kami terus balik Segamat.. abis dah cuti2 ke Melaka. bukan jalan2 sangat pun. kikikiki

17 comments:

NinaAz said...

Kak. Asam pedas tu buat sy lapar sekarang. Hihi

Chekgu Azrine said...

dh lama xg melaka..huhu

lieyalatif said...

wah kak..makin cantik2 gambar...suke tgk....tu semua pakai kamera baru tu kan.....

sonok cuti2 akak...lieya tak sabar nak bace cuti2 kelantan tu sebab dulu penah dok sane 10 tahun....dah lame tak pegi sane....mesti mengimbau kenangan bile bace cite akak nanti....

cepat2 update tau kak...

Hirda Ibrahim said...

cantik2 pix ko poms.
nak2 pix food, nampak blur2 belakang tu.

jumpa gak emy & cik mia kiut tu kan?
sah2 derang org melaka. zasss.. sampai la mahkota parade tu.

*∽ IZAN ∽* said...

memang seronok jalan2 kat melaka. Asam pedas tu kompemm kena pekena seround kalo tak tak complete laaa cuti cuti melaka hehehe

Nory Zoulkefle said...

syoknyer swimming pool die..

Puan Mimi said...

NinaAz - Asam pedas ni fav akak. hari2 makan pun tak pe. pastu takut tgk timbang. hehehe

Puan Mimi said...

Chekgu Azrine :- sesekali kene jejak sini. macam2 ada tau

Puan Mimi said...

lieyalatif : ni pun akak tak pandai lagi shoot angle. main taram. kalau pandai macam photog tentu gambar lg cun. ok akak tengah buat entry kelantan plak ni

Puan Mimi said...

Hirda Ibrahim :- kalau gambar food mmg pakai lumix ni mmg cantik. tp gambar2 lain aku blom pandai setting lagi..

Puan Mimi said...

*∽ IZAN ∽* : heheh ye betul. asam pedas tu menu wajib la kan.. baru la rasa feel holiday kat melaka. hehehe

mama ila said...

seronokkkan dapat jenjalan..dah lama xpergi melaka...last pergi masa lum kawen..huhuhu..ada kot 5 6tahun yg lepas...

onniesham said...

ko mmg janji ngan emy nk jmpa yeh..

bila nk g melaka lg ni... food kt sana mmg best

Puan Mimi said...

mama ila : haah seronok gak sesekali pergi melawat tempat orang. makanan pun best2

Puan Mimi said...

onniesham :- haah mmg janji nak jumpa dia.. selalu di alam maya je, kalini mata bertentang mata gitu. hehehe dah slim tau Emy Omar ni

LYAfrina said...

bestnyer jln2..
lya dh lma xjejak kaki ke sini..last msa umur 13thn dulu kot

StarPrincess said...

As salam, sedapnya asam pedas kak ^_^ nyum3x...ni y kena try ni...
kak, jemput ke blog saya...thnxxx