Friday, February 1, 2013

Cuti-cuti ke Kota Bahru Kelantan

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Harini cuti Hari Wilayah, so KL, Labuan dan Putrajaya cuti kan? aku amik kesempatan cuti 3 hari ni pi cuti2 ke Kelantan. haha mesti ada yang pelik, apasal nak bercuti ke Kelantan.. apa yang menariknya.. orang lebih suka ke Langkawi, Sabah, Sarawak, Cameron Highland.. yang aku plak sibuk nak ke Kota Bahru.. sajer je sebenarnya, dah lama tak pergi. last pergi masa aku form 2.. giler lama kan.. so kalini bawak anak2 jalan2 ke kelantan plak.. tp kami tak naik keta.. kami naik flight. aku dah cakap dengan asben, kalau naik keta aku tak mau pergi, aku tak larat nak duduk lama2 dalam keta (giler demand).. so dia kata, ok book flight... terus laju2 bukak web air asia.. tak de promosi pun masa tu, tp pejam mata ajer la click2... flight kami pagi ni pukul 8.30 pagi. nampaknya kul 5.00 pagi la aku kene bangun kan dan siapkan budak2 .. solat subuh di LCCT la nampak gayanya.

Insyallah nanti kami akan menginap di Hotel Habib Kota Bahru Kelantan.. owner Habib Jewel katanya.. hotel baru ni katanya.. nanti aku review ok? aku book hotel pakai agoda.com .. amik bilik Deluxe with Breakfast RM350.00 untuk 2 malam. ok la kan. pastu aku sewa keta gak kat sana.. kalau tak cemana nak jalan2.

credit to
www.utusan.com.my

Berangannya petang ni nak pi Pantai Cahaya Bulan.. nak makan seafood celup tepung yang pemes tu... tengok la kan kalau tak hujan.. sesambil tu boleh main air pantai

credit to
kerdipanrohani.blogspot.com

creadit to
www.panoramio.com


Hari esok (Sabtu), Insyallah kami akan ke Pengkalan Kubor.. nak shopping sikit2..tp tak leh la shopping TOTO or NARITA.. haha cemana nak bawak masuk flight kan.. so borong sikit2 sudah.. ala cuci mata ajerk. kikikiki
 
creadit to
9w2ury.blogspot.com
 Hari Ahad, insyallah nak pi Pasar Siti Khadijah lak.. kalau amik gambar dari atas menarik kan?

creadit to nurulhudazaharni.blogspot.com

Orang kata kalau pi KB, tak sah tak makan kat Restoren Nasi Ulam Kampung Kraftangan atau lebih gelemernya di panggil Restoren Nasi Ulam Cikgu.. ok nanti aku review gak yek..

creadit to
www.cutikelantan.com


Semoga perjalanan aku dan keluarga selamat pergi dan balik. Insyallah



Entry Autopublished

19 comments:

Jasfyra said...

saya penah p restoran nasi ulam tu kak..ulam dia mak aiiih!!! mmg besar2 n bnyk gila..hehe

happy holiday kak mimi

MyKhalish said...

bagi kami tak pelik.. hehe.. sbb ade gak plak camni.. teringin nak gi KB tp naik flight, leh jimat masa perjalanan..

NinaAz said...

Hoyehhh.. welcome to my negeriii. Hihi. Nsi ulam memg terrrttbaikkkk

Nory Zoulkefle said...

tak penah lagi smpai ke sana...bestnyerr...

Chekgu Azrine said...

Rajin btul akk jejalan...syiokkk!!

nieda said...

Happy holiday, nnti akak review k

emy pokden said...

nasi ulam tu mmg terbaek..
tp nak makan best nasi berlauk..google nasi berlauk kak wok di lundang..itu lagi terbaek..hehehhe

LYAfrina said...

happy holiday kak.. moga smua bjln lncar..amin

Hirda Ibrahim said...

Senun pun dh byk kali ajak aku pi KB ko.
coz dia x pernah sampai.
tgklah one fine day if AA buat promo murah. maybe nk pi gak.
oklah hotel tu ko. coz hotel baru kan? price dia reasonable.

Puan Mimi said...

Zura : ulam2 dia ada yg tak pernah tengok.. seronok plak mcm2 jenis ulam ada tau

Puan Mimi said...

MyKhalish : betul tu, mmg tak penat langsung bila naik flight.. cepat betul sampai. hhehhehhe

Puan Mimi said...

NinaAz : orang kelate yer.. best sangat pi kelantan.. makan jek kerjanya kitaorang tau

Puan Mimi said...

Nory Zoulkefle : ada rezeki nanti, harus ke kelantan.. banyak tempat best2

Puan Mimi said...

Chekgu Azrine : rajin jalan2 dalam negeri je. heheheh

Puan Mimi said...

nieda :- ok nanti akak bg review

Puan Mimi said...

emy pokden :- akak dah cuba nasi kak wok, mmg terbaekkk la..

Puan Mimi said...

Afrina : thanks.. alhamdulillah semua lancar .. syukur

Puan Mimi said...

Hirda Ibrahim :- no regret la pi sana.. makan sedap, barang murah, semua pun dekat2.. hotel tu hotel baru.. mmg selesa walaupun 3 star je.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.