Wednesday, August 25, 2010

Apa isi di dalam beg si Dora The Explorer ni

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Semalam aku memang bawak beg comel Dora ni gi opis.. hajat memang nak tengok apa yang ada isi dalam beg ni, sebab aku takut banyak dah hilang .. ada yang lengkap sepasang, ada yang tinggal sebelah jer.. so aku nak tengok la mana2 yang patut .. kot2 nak beli lagi yang baru ke kan..eh aku cakap2 ni faham ke apa sebenarnya aku nak cari ni. hehehehhe, ok lah sebenarnya kat dalamn beg Dora ni ada isi aksessori rambut emily la.... banyak dah hilang sebab anak dara tu asyik buat main jer.. so aku nak kemas kini dia punya aksessori rambut.. kalau tak cukup, compem kena buat penambahan apa2 yang patut.

ni ler beg aksessori dia


tengok tu macam2 ada.. spek hitam abang dia pun ada terselit kat dalam bag ni


tu dia aksessori kaler pink.. mmg banyak..... tapiiii banyakkkk jugak dah hilang... grrrrrrrrrrrr...


act yang 3 di bawah ni baru beli,


ni yang kaler lain2 punya .... putih, coklat, pepel, merah dan hijau


bila dah campur2 gini la jumlahnyer.. rasa cam nak beli kaler lain sikit kot, nak cari kaler kuning, biru, purple... kena cari kat SINMA la kot.. opss ni semua untuk preparation hari raya jugak la kan.. nak kena cari sama tema dengan baju raya.. hehehehe


ni plak spek mata dia - BARBIE


mickey mouse



 Dora



sebenarnya ada lagi  2 speck mata ... tp ntah hilang ntah ke mana la si emily tu buat main.... gitu la kan kalau ada anak dara ... serba serbi nak lengkap.. tu pun asal aku ajak potong rambut, jawapan standard dia  " potong rambut depan jer, rambut belakang tak payah.. adik nak ikat rambut" ...

23 comments:

mrs.irwan 2 be said...

wah...vogue la spek mata emily...hehehe..leh pinjam nie..ahakzz

..nOj.. said...

samala ngan aksesori si daryn tu. slalu kalo bwk pg taska, sy letak sepasang getah rambut, ngan sepasang sepit rambut je. itupun blk umh kekadang tinggal sikat je. uwaaaaaaaaaaaaaa tensen je. tetiap minggu kena beli. tp mmg best kan ade anak dara kecik camni. mcm2 aksesori yg comel2

rasp said...

aunty nak pinjam spek emily leh hehehehe...
byk tul aksesori dia...
i suka kids yg suka melaram...
sapphire plak tak suka melaram ...
yg kuat melaram si emerald ....

Sham Ummi Echa said...

fuhh kellassss emily, penuh 1 bag accessories dia.. ok la emily nk pakai. echa tu mana nk pakai, suh ikat rambut pon payah. ada mood baru nk ikat rambut tu pon jap jer. kalo la raya nnti dia nk pakai accessories cam emily ni kan bes. mesti comel je kan

~aSHa~ said...

wah byk nye aksesori emily...

seronok kan ada anak dara ni..anak dara sy ni kurang skit nak berikat2 rambut ke sepit ke..tapi kalo kat umah..dia nampak kita sepit rambut...dia nak ikut la...byk gak dah hilang...sbb time jalan2 dia pg cabut2kan nye...

Fida Faizal said...

salam . alahai comel-comelnya :)

Puan Iza said...

Bnayaknya sepit2 emily....kak, sy pun dah stat kumpul sepit2 utk si dania tu....bila gi kedai sinma ke...rasa cam nak beli sumer kan...hehehe....

Faham2 je lah, rambut dania tu lebat...so, nak kena la sepit. kalo tak, rimas negoknya...hehehe...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

wah tanteknya koleksi emily... sama cam maryam tah kemana-mana je dia "simpan"....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mrs.irwan 2 be : boleh kalau muat
apa salahnyer. heheh

nOj : akak kalau dia gi taska pakai getah rambut kaler2 jer.. tak bgi pakai aksesori.. takut hilang.. rambut daryn pun dah mula nak panjangkan

rasp : boleh ajer,kalau muat. heheh. sapphire kecik lagi kot..

Sham Ummi Echa : ala ikut mood gak si emily tu .. tp mostly aku paksa dia pakai.. kalau tak aku ugut dia.. " nanti adik tak cantik " hehehe

aSHa : banyak gak.. tp banyak dah hilang jugak. uwaaa.. sib baik mak dia rajin membeli, pantang nampak benda comel, mesti sebat punya

Fida Faizal : mekasih

Puan Iza : betul tu iza, akak pun kalau jumpa tak kisah murah ke mahal, janji cantik mesti nak beli

sue : ala budak2 sama jer perangainya kan sue..

Jasfyra said...

pandai emily jawab,xmo potong rambut sbb nk ikat rambut.dah pandai bergaya tu kak..bijak sungguh la...

sama cam saya, asik ilang je menda2 tu.kadang dari 2 tnggal 1..sabar jela.hehe

☆ lieya latif ☆ said...

byk gak koleksi emily kan kak...tu la sonok ade anak pompuan ni...mcm2 aksesori gitu....lieya lum beli lagi tuk raye nie.....nak pegi alamanda tapi rase lemah jek badan skrang nie.....nanti2 kene pi cari gak laaaa....baru berseri2 di ari raye....

LyNn HaMzAh said...

very the vogue la anak dara akak nie...spec mata dia jer dah mengalahkan lynn...hehehehe...dah besar nanti sure jd anak dara yang cun melecun...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

zuera :- tu la dia memagn tak nak potong rambut belakang.. tp kalau rambut depan tak pe

lieya latif :- ada anak dara, memagn gitu la kan.. semua nak belikan.. tak pe lieya, slow2 ok, ada masa gi la belikan untuk mia dan mija pulak

LyNn HaMzAh: ala anak dara lynn pun apa kurangnyer.. nanti meh la kita borong apa2 yang patut kat SINMA

fiera@ALYA@anis said...

suka baca ur blog..salam perkenalan

Nur a.k.a admansyah said...

Nur-nye kes lain lak! even ada anak dara sorang... tp die tk minat sgt! byk gak yg ibu die spend but lastX2... takde seketul pun tinggai. grrr..grrr...

Aisyah lbh suke pakai cekak jer! takpun ikat... sepitX2 nie... dah arwah tang maner daaaa

ayang said...

ermm camne agaknye kalau sy ada anak dara nanti kanzz?? huhuhu

.:fyzz:. said...

nojah pes time aku dengar ko sebut 'saya'..ko sungguh sopan..hehe..ops sori kak mimi..
byk nya aksesori emily..sufiya lak..selalu rambut pendek je..tp ada la gak skit2 hiasan kapla cam hairband..tp takbyk..msti ilang..

♥Azie♥ said...

banyaknyer sepit emily...

*∽ IZAN ∽* said...

Hello kitty.. !! My girl pun suka sangat...!!

amboi banyak betul aksesori Emily. TApi budak2 macam tu laa.. kejap je pakai penyudahnya hilang ntah ke mana hu huhu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

phewitt...byk tu khazanah si emily dlm beg dora dia tu kak...
ada anak pompuan nie..mmg meriah shopping aksesori kan kak...geram2 kalau nengok kat kedai tu......

Hirda Ibrahim said...

aku suka spec dora tu...

cantikkkkk...

ko kena beli bekas besar lagi la poms, aku tgk cam dh sendat je casing dora tu.

aiDieNa said...

Wah.. kagum saya K. Mimi bleh simpan koleksi sumer aksessori Emily.. anak² saya walaupon tiga² pompuan.. nak simpan aksessorinya sangat lar payah.. beli arinie.. esok dah rosak.. dibuat main.. hilang.. tercabut.. macam² lar.. kalau spec.. tinggal satu jer yg Alyaa punya.. yg lain pecah.. cermin tanggal.. patah.. huh.. macam².. suka tu suka lar beli.. tapi anak² saya nie tak pandai nak jaga barang nie..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

fiera@ALYA@anis : Salam perkenalan, rajin2 la singgah sini


Nur a.k.a admansyah : ikut budak2 nur, ada yang suka ada yang tak.. emily pulak tak suka pakai cekak.. tu pasal saya tak pernah beli

ayang : kalau ayang ada anak perempuan, pun akan sibuk gak membeli aksessori ni

fyzz : emily tak mau rambut pendek, tu pasal rambut sentiasa panjang.. kalau panjang lak, tak pakai sepit2, tak cun ar. hehehe

♥Azie♥ : banyak jugak yang hilang.. hehehhe

*∽ IZAN ∽* :- yes anak dara kita serupa..

zAnNa@mAMaBaTriCE : memagn pun zana, rasa nak borong semua jer .. heheheh

Hirda Ibrahim : spek dora tu cute kan? tu la aku dah berkira2 nak tukar beg dora tu, kena cari yang beso sikit

aiDieNa : dorang kecik lagi tu.. belum pandai simpan lagi.. tunggu besar sikit, insyallah dorang boleh share2 sepit2 dengan adik2 dia