Thursday, August 19, 2010

Dokoh raya ...

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Masa balik johor haritu, aku singgah Angsana.. memang plan nak beli barang2 raya sikit.. jalan punya jalan, terjumpa kedai jual brooch, memang cantik2 dan harga amat berpatutan sangat.. tak rugi beli.. pastu dah beli seba sikit, tetiba mata terpandangkan dokoh ni ... wah amat teruja nak beli ok sebab harga dia pun tak semahal yang jual kat KL ni.. kat sini setahu aku dorang jual RM160.00 tp yang aku beli ni harga dia pun RM160 tp ada 50% so tinggal RM79.90 ajer.. mak suka okeh..




ni close up sikit


Aku tak amik kaler gold sebab rasa cam kalau pakai kaler gold sangat meriah jer.. budak jual tu pun cakap, biasanya yang amik kaler gold ni mak andam jer.. yang orang biasa2 cam aku ni biasa amik kaler cenggini jer.. nampak simple jer.. dokoh ni sesuai pakai dengan baju kurung, baju kurung riau/pahang dan kebaya labuh..

22 comments:

~~ciklinn~~ said...

cantikknyer kak.... kalau pakai baju plain kaler lagi meriah kan...

~aSHa~ said...

meriahnye...nti kalo akak gayakan jgn lupa tjk sini...nak tgk mcmane pakai

~aSHa~ said...

meriahnye...nti kalo akak gayakan jgn lupa tjk sini...nak tgk mcmane pakai

Nur a.k.a admansyah said...

cantik.. cantik.. cantik.. (upinIpin)Beso maner tu cik puan? gaya-kan ler... mak nak tgk nie

ratna said...

tau tak kak mimi..husband ratna teringin nak pakai dokoh ni. dia kata kalau pakai dgn baju melayu johor.. nampak klasik. ratna pun boleh tompang sekaki..tp selalu nampak kat jualan kraf kat kraftangan tu la.. mahal giler.. gigil nak bayar.. so tak der la beli..

::Mamalyna:: said...

kak mimi, ejan memang usha lama dah dokoh nie tp selalu jumpa tp mahal giler2, bak kata kak ratna, gigil tangan nak membayoo

Filla ~ Kasih said...

JELESSSSS!!! Lawa okeh.. aku dulu ada bli yg 3 ketul tapi tak de rantai becantum2 tu.. tapi tensi sbb yg seketul tu bunga-bunga kerawang dia patah.. so tepatah skali pin dia kat blakang tu.. ko tau mana nak pateri?? or repair??

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ciklinn :- memang paling cantik kalau pakai baju kosong plain.. terselah dokoh

asha :- insyallah kalau dah pakai masa raya nanti, pasti akak letak kat sini ok

Nur a.k.a admansyah :- mekasih.. besar jugak la nur, tak reti nak cakap besar mana.. nanti kita bergayakan masa raya ok

ratna : mmg kalau pakai dokoh ni nampak classic gitu dan harga boleh tahan mahal.. tu pasal bila jumpa yang ada less sampai 50% akak pejam mata jer beli ni.

Ejan : insyallah mana la tau kalau2 satu hari nanti dorang pun buat less 50% boleh la belikan.. akak masa nak bayar ni pun gigil jugak, tp pejam mata la sebab dah dapat 50% less

Filla :- mekasih.. aku mmg suka beli yang ada rantai ni. senang jer tergantung kat leher.. kalau pakai keronsang pin takut baju berlobang2 pulak kan.. tak pasti pulak kat mana boleh pateri balik la filla, sian ko kan.. tak pe la nanti kumpul duit boleh beli baru

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cantiknyer kak..
trend kan sekarang kak pakai dokoh nie ngan baju kurung plain...baru ler naik seri....

kak, angsana kat kedai yang mana kak.....nak cari gark ler...

Jasfyra said...

siyes cantik...wajib tepek gambo kt sini kalo akak pakai nanti tau

Mrs. Hakim said...

kak mie.. kita pun suka benda nih. paling cantik kalu pakai dgn baju plain.. baru nampak dokoh ni.. menyerlah gitu.. tp this year baru perasan baju raya semua bunga2 chenta..tak dpt la nak pakai dgn dokoh.. takut serabut pulak nnti..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

zAnNa@mAMaBaTriCE : betul zana, sekarang ni dah macam trend dah.. pakai dengan baju plain paling cun.. kalau tak silap akak tingkat 1 kedai tu.. ada booth McD jual aiskrim kat tepi tu.. mmg kedai tu jual brooch..

Jasfyra said :- insyallah zura

Mrs. Hakim :- tak pe mel, nanti kalau teringin nak pakai, mel cari jer kat angsana.. mel mesti balik jb raya ni kan.. beli jer dan simpan, mana tau nak guna satu hari nanti dah senang ..

eima said...

cam ne pakai nih ... pelik ...
nanti dah pakai kasi tunjuk ek k.mimi

☆ lieya latif ☆ said...

wah...cantik2 kak...berseri la ko kak pagi raye nanti ...auwwww.....

lieya ni jek laa tgh pikir, muat ke idak kain baju kurung raye nanti.....mase tu kan dah 2 bulan perut nie...rasenye muat kot sebab buat besar ari tu kain baju raye tu huuhhuhu.....

rasp said...

woweeeee bling bling...cantiknya sis....mesti u bertambah gorjes raya ni...

dah lama tingin tul nak gi cari dokoh nie...
tapi lum sempat nak gi terjah kat area Jalan TAR or semua house...
kat situ mesti ada gak kan...

nieda said...

cantiknya....meriah raya nnti

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

eima :- pakai dia sarung jer macam kita pakai rantai labuh tu..

Lieya latif ☆ :- akak rasa lieya muat jer pakai baju kurung.. leiya tak gemuk lagi, mesti muat baju tu nanti.. insyallah

rasp :- thanks sis.. rasanya ada tu kat semua house or jalan tar

nieda :- mekasih ..

Anonymous said...

kak..dokoh ni leh cabut tak?ade pin tak blkg dia?sbb saya jumpe kt curve ni ade pin blkg tu...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

cik anon :- dokoh ni macam rantai kalong. tak de pin, sebab dia bukan kerongsang.. ada jugak dokoh jenis keronsang (ada pin) tu, tp akak tak suka sebab nanti baju lobang2 bila kena cucuk pin. so akak amik jenis rantai labuh gini la

Hirda Ibrahim said...

cantik koooo...
terus teringat zaman aku kawin. muhahahah...

Sham Ummi Echa said...

cantik kooo.. bling2 gitu.. leh la kita berboria nnti..

Fina Sophie said...

Salam. Check out DOKOH DAN KERONGSANG KLASIK here : ORKED BELLARA COLLECTION :)