Tuesday, August 10, 2010

Ini entry emosi

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok ini entry emosi.

Mulai sekarang insyallah, saya tidak akan menunjuk2 lagi kalau saya beli apa2 barang.. saya dah malas nak siarkan apa2 lagi kalau saya dapat hadiah sempena besday saya, anniversary saya or apa2 la yang berkaitan dengan hadiah istimewa.. saya takkan siarkan di sini untuk tatapan umum.  Yer sebabnya ada la "manusia" pendengki dengan hidup saya.  saya tak kacau hidup orang, tp orang selalu dengki dengan saya.. mungkin dengan cara saya berdiam diri sahaja "manusia" itu akan hidup bahagia.. "manusia" itu akan puas hati kalau tengok saya tak menunjuk2.. oleh itu, blog ini akan menceritakan perihal baik2 sahaja.. anything yang saya beli esp. barang branded DILARANG KERAS sama sekali untuk disiarkan di sini.  kalau setakat saya beli mekap sendayu tinggi or beli baju kat pasar malam ke, boleh la saya share kat sini kan, mana la tau korang2 nak beli sama jugak ke kan.. Untuk entry rumah baru pun, rasanya tak perlu la saya nak letak kat sini, kang terbeliak lak biji mata pada "manusia" yang dengki dengan saya.. yang pelik dan jeliknyer "manusia" ini tidak suka atau ada sahaja rungutan dengan blog saya.. tp "manusia" ini tetap jugak sudi menjenguk blog saya.. Apakah maksudnya itu yer?

PERINGATAN UNTUK DIRI SAYA :- Jikalau saya tetiba buat entry menunjuk2, saya nak mintak tolong kawan2 untuk remindkan saya yer.. maklum la saya hanya insan yang lemah, kekadang lupa daratan. saya tak mau dituduh yang bukan2.. penat rasanya diri ini dikata orang .. saya tau saya tak cantik dan saya tak hebat .. mungkin "manusia" ini lebih cantik dan lebih hebat dari saya ..

Nota :- "manusia" itu saya tujukan pada UMUM sebab saya ramai kawan.. pada yang terasa itu, tidak perlu la nak marah2 saya.  siapa yang makan cili, dia yang rasa pedasnya ok.. Kalau rasa insaf, meh la minta maaf dengan saya .. saya bukan jenis pendendam.. Sekian terima kasih

ohhhh baru aku terperasan, entry ini aku guna ganti diri "saya".... baiknyer aku...

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak..

23 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

loooooooooooo kak, nape ni....alah kak pesetankan jek org tu....die tak paham ke blog tu mcm diari...so whatever nak tulis pun lantak pi laaa...agak2 tak suke bace, sila berambus...jgn bukak2 blog aku nie...

rileks kak, lieya pun penah kene...ntah2 malaun ni org yg same.....

sabar kak, yg penting akak tunjuk beli pakai duit kite..bukan mintak sedekah kat 'org' tuh...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

kak,.minta maaf kak...selamat berpuasa...lalala...

..nOj.. said...

ala lantakkan je kan. takkan pasal dia kte kena berpura2 plak. kena cover seme mende. tak de hasil pun nk beralah ngan org camni. eh nyampah plak aku ni dgr ade org camni ujud. lantak la ni kan diari peribadi. tak suka takyah la baca or tgk. benci taw

nieda said...

ada je org pendengki..alah akak, ni blog personal...pergi mampus lah org mcm tu..nida suka je akak tunjuk something kt blog ni..

alah akak, upload je kisah rumah baru..

rasp said...

dia tak tau konsep
"sharing is caring" laa...
isk...tak suka manusia spesis nie...
i loike u share2 sis...
leh tumpang gumbira!
sabar ek sis....

slamat menyambut ramadhan al mubarak sis...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

uish....sentap baca entry ko nie kak...apa2 jer lah MANUSIA nie kan...blog kita..suka hati kita ler..nak citer apa pun..nak show apapun.....

ko tak yah pikir lah kak...MANUSIA camtu mmg takkan senang punya...so, biar ler dia terjun ngan labu2 nya....ha ha ha

sorang tak suka...10 suka entry ko kak....

apa2 pun...salam ramadhan
and
maaf zahir batin kak

LyNn HaMzAh said...

aduhai...
memang entry emosi nie...
sabar banyak2 yer kak...
apesal la orang tu suka sgt busy body ek...
isshhh...

.:fyzz:. said...

kak mimi ..selamat menyambut ramadhan..
akak ..awat la ada gak manusia cenggitu..pjot setuju ngan statement nojah..kalau tak suka tak yah la jenguk blog akak nih kan..kdng2 kita tgk kawan2 berjaya..sukses..kita tumpang happy..besalah msti ada manusia yg jaki jipang..

♥Azie♥ said...

AKAK SELAMAT BERPUASA AMPUN MAAF DIPINTA SEKIRANYA ADA SALAH DAN SILAP..

BIASALAH AKAK MULUT ORG TAK BOLEH DI TUTUP...DORANG NAK KATA APA KATA LAH AKAK..ASAL KITA BAHAGIA..

Jasfyra said...

sgt dengki itu olang kan...ekceli saya pun pernah terkena sbb tu dah lama xtunjuk apa yg saya beli kt blog..uhukss

Hirda Ibrahim said...

uihhhhh aku yg membara bila bc..

so far aku x kena la lg. lgpun mak pun bukan la blog diva kan? heheh kompem 'manusia' tu x masuk blog aku.

well for aku camni la... yg manusia tu nk dengki apsal? kalu dia mampu x per la. buat la entry yg sama. kalu agak2 jeles. dok diam2 & usaha so that ko tu pun dpt beli brg yg ko suka. aiyooo this kind of people la, sgt le narrow minded tau.

apa2 pun lepas bc ayat SAYA. terus rs skema je entry ko. muhahahahahh

~~ciklinn~~ said...

saya setuju dgn lieya n semua2 diatas... usah pedulikk..... mmg dia jenis camtu..

tak kira pasni tepek gak.,.. linn nak tgok rumah baru..plss...

WEI MANUSIA KALAU HANG tak suka lantak pi lah... jgn masuk sini... BUAT HAL KO JER... JGN MENYUSAHKAN HIDUP ORG... REZEKI ORG MASING2... JGN NAK DENGKI2..

aiDieNa said...

Aduhaiii.. sedeh lar emo² camnie.. biarkan mereka dengan keluarga mereka.. kita sibuk jaga hati orang.. hati sendiri nak letak mana.. ignore ok.. just be urself..

ayang said...

erkk... ye ke kak?? ermm apa2 pun slmt berpuasa yekk.. minta ampun maaf ye kak... hihihi

Sham Ummi Echa said...

hek eleh sebok tul 'manusia' tu perhal..

hoi 'manusia' !!!!
mimi ni ada mintak duit ko ke yg ko sebok sgt tu.. sukati dia la nk beli apa pon n nk share ngan kengkawan dia.. paham x konsep 'sharing is caring'.. ko kalo x suka, kalo ko rasa diri ko tu baik sgt x yah la nk bz body baca blog mimi nih.. ko tak suker, tp kawan2 dia yg lain suker jer..

leh blah la 'manusia' oiii!!
(mak yg lebih emosi skang ni)

kalo berani jawab ler kt sini.. meh kitorang ramai2 hentam ko!!

*∽ IZAN ∽* said...

salam Mimi..
adoii.. ni la orang Melayu.. kaya ngan PHD - Perasaan Hasad Dengki. Blog masing-masingg.. suka ati tuan punya blog laa.. kalau tak suka blah je laaa tak yah nak kondem2 plakk.. sendiri tangan gatal2 nak klik lepas tu nak komen menyakitkan ati orang plakk.. adoii tak paham betul laa orang2 cam nih..

Tak pe Mimi, pedulikan lee.. jangan la di sebabkan MANUSIA yg tak de kena mengena ngan Mimi tu Mimi plak hilang mood nak berblog. Update le cam biasaa.. ramai lagi yg nak tumpang seronok nak membacanyaa okehh!!!

emy/mamasuri said...

sapalah dengki2 ni
apapun selamat berpuasa akak..

Syasmeen said...

ada je org dengkikan..alah mimi ni kan blog personal...pergi mampus lah org mcm tu..janji kita x kacau & amik tahu hal dia bukan nya kita nih suka nak tunjuk something kt blog tp nak share ngan kwn2 jer..REZEKI MASING2... SO JGN NAK DENGKI2..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

selamat berpuasa kak...

Anonymous said...

saya support kak Mimi.maintain jer dgn apa yg kak mimi selalu post.saya suka baca blog kak mimi ni. Bersabar yer

Cik Nurul said...

salam kak..dah skip 2 @ 3 entry gak dekat blog akak tapi bila usha-usha balik terkejut tgk entry ni...inilah yang nurul kagum dengan akak sebab nak jaga perasaan orang lain akak terpaksa pendamkan perasaan akak sendiri..tapikan akak ini blog akak dan diibaratkan diari kehidupan kita so akak biarkan aje apa manusia tu nak kata..bukannya akak jemput pun dia datang ke blog akak kan tapi dengan muka tak malu manusia tu yang terhegeh-hegeh nak baca entry kat blog akak..harap lepas ni akak buat mcm sediakala aje...hadiah-hadiah istimewa yang diberi oleh suami tu adalah memori yang sangat indah so di blog inilah yang dapat kita simpan memori itu untuk ditunjukkan pada anak-anak akak bila besar nantikan..sebenarnya kak nurul penah kene macam akak tapi bila nurul cerita dekat fendi dia cakap saya yang izinkan awak letak gambar2 tu dalam blog so pedulikan apa orang nak cakap!!!kita punya blog so kita punya pasal lah hehehehe ehh panjangnya kali ini..maaf yer kak..

Anonymous said...

MIMI, harus kalau aku jadik ko, aku tangkap lagi besar siap tag tag tang rega tu aku snap bagi clear, letak besar besar kat blog. alaa, orang nak bising tu lantak la. aku eveytime tgk blog ko, aku gelak aje. cume pic aku if gamba nampak perut berlapik lapik tu ko jgn live kan kat sini k!!! hahahha

-raihan

Aimi said...

lor mimi...apa kes lak ni?? sama cam lieya gak ke?? hmm...confuse tul laa... tak best arr mcm ni...saya suka je baca citer awak..tak kisah la beli brg branded ke apa ke..buat apa nak dengki2 kan... hmmm... yg tak mampu mcm saya, tumpang seronok ajela...at least blh cuci mata..tul tak?? hehehehe...

ehh....org tu ada tingal komen yg kurang menyenangkan ke?? hmm...k lah mimi..take care yaa... sori lama tak singgah..saya ni kalau singgah, mesti baca balik entry2 yg dah lepas...