Wednesday, August 11, 2010

Cuci The Musical Season 2

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Malam jumaat lepas aku gi tengok Cuci The Musical.. keluar rumah kul 8.00 malam, sampai sana bih kurang kul 8.15 malam.. ala rumah aku dekat jer dengan IB ni, cuma part cari parking jer la lambat sikit.. sebab penuh kan.. mujur haritu tak bawak Altis.. pakai Myvi jer, so senang nak park tempat sempit2.

Kalini my hubby beli seat depan2.. memang puashati sebab nampak sebiji sebijon muka awie, nabil, hans dan afdlin saufi.. dah la dorang tu banyak berlakon kat area aku.. so memang puas la mata memandang kan..


cam biasa la kan, mesti la nak posing2 ni.. ingat nak masuk muka kat lubang tu, tp cam segan plak sebab dah ramai orang.. so kat sini pun boleh ar


tetiba terjumpa SIS RASP .. tu pun sebab dia nampak aku terhegeh2 nak snap gambar sendiri.. tp gambar tu kelabu la plak, gara2 tangan tak stabil..


Aku nak buat review pun tak reti la korang, tp yang pasti teater ni sama macam citer dalam Filem tu.. cuma kalini banyak nyanyi la kan.. ater kata musical kan. mesti la banyak lagu2.. tp serius vanida imran sangat cantik dan suara pun sangat sedap... lakonan 4 orang pelawak tu tak yah cakap la, memang hebat giler.. asyik ketawa jer la kat dalam tu.. nak2 dorang suka buat short2 form contoh camni :-

M.O.J = Mak OK jer
A.M.K = Ada Mak Kisah
K.K.N = Kelas Kau Nyah

hahah masa dorang cakap2 gitu, memang best ar, dah la watak awie jadi ala2 bapuk tu memang menjadi ... memang fun sangat.. teater ni lama sangat, sampai kul 12.30 tengah malam.. nasib baik kami pergi jumaat malam, esok rileks la kan tak yah gi kerja....


Gambar bawah ni aku cilok dari blog Sham.. masa tengah show mmg dilarang sama sekali korang amik gambar.. jangan kata nak amik gambar, kalau korang bukak hphone nak baca sms pun kena suluh dengan penjaga kat situ.. so masa show totally NO NO NO bukak HP... tp lepas show boleh.. so masa ni aku plak dah KETERLUPAAN nak snap pic dorang sebab terlalu asyik tengok dorang ni menyanyi..


Aku rasa la show tu last semalam or malam isnin.. ingat2 lupa.. tp overall citer ni memang best, tak rugi pergi dan sangat enjoy apatahlagi kalini lebih banyak insiden spotan yang berlaku.. tp dorang memang pandai nak cover sesama sendiri... congrats guys, you all memang best giler..

oh ya aku tak amik gambar dengan dorang coz aku balik cepat.. masa tu mata aku dah kurang selesa sebab pakai lama sangat contact lense, so mata dah kabur2.. aku dah malas nak tunggu, nak balik cepat jer masa tu

12 comments:

ratna said...

kak mimi.. kak mimi pakai baju tu nampak slim sikit la.. cantik. jeles ni dpt jumpa sis rasp.. dia peramah giler kan..

☆ lieya latif ☆ said...

wah best2......siap jumpe sis rasp lagi kak yeak...blogger bertemu blogger....perkara wajib mesti laa amik gambar kankak heheeheeh....

cantik akak pakai baju...lieya suke baju style cam tu kak..sebab akan nampak kite kecik sikit....akak pun comel pakai baju tu kak.....

♥Azie♥ said...

awie ensem tak akak?

Hirda Ibrahim said...

suka aku baju ko poms...
sgt memenuhi citarasa aku.

Hirda Ibrahim said...

suka aku baju ko poms...
sgt memenuhi citarasa aku.

rasp said...

suka dapat jumpa u sis :) i leh prasan u tu pun coz i pun memula ingat nak snap kat situ gak...tu yang leh terpandang u, eh eh macam ku kenal hehehehe...u mmg kecik molek je tau, gorjes!

hahahaha i mmg gelak sakan sis bab afdlin lupa lirik tu...mmg kelakar tul kan...lagi satu singkatan yg si nabil sesuka hati ckp "W.A.T - Whatever" hehehehe....

i pun tak tunggu lama sis...abis je dorang curtain call, i ciao...dah lewat sangat kan...kalo tunggu dorang ntah kul brapa la sampai umah....

LyNn HaMzAh said...

wah...bestnyer...lynn nie jauh sgt la kak...kalau kat kl nak gak gie tgk...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bestnya kak....sy teringin nak tgk teater TDM nanti...minta2 ada rezeki la nak p...

..nOj.. said...

hehehe bestnye berdating kan. anak2 tinggal mane kak

Jasfyra said...

bestnya..saya seumur idup lom pernah masuk IB tu...kikiki..pengakuan ikhlas betol..

betul kata akak,kadang kita sampai awal,tp bab nk cari parking tu yg hazab kan..sib akak bwk myvi aritu, senang sket nk cilok2

Emy Omar said...

bestnya kak gi tgk Cuci the musical..saya pun sama macam zura lum penah jejakkan kaki ke IB lagi huhuhu

aiDieNa said...

Wah.. seronoknya.. dah lama tak tengok teater.. dah melepas.. :(