Friday, August 13, 2010

Corat coret pagi jumaat

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Takde apa nak citer sebenarnya pagi ni.. tak de modal pun.. so macamana berbuka semalam? makan apa? aku berbuka ikan cencaru sambal, pecal, murtabak, kuih tepung pelita dan karipap.. farhan dan emily makan kuih donut dan roti canai.. semua tu beli kat PARAM jer kecuali ikan cencaru sambal.. perasan tak makanan kat PARAM semakin mahal kan? donut yang aku beli kat anak2, kecik jer, tp dah 40 sen seketul.. semua kuih2 pun 5 keping RM2.00.. air tebu pun dah mahal.. dulu RM3.00 jer, sekarang dah RM4.00.. malam ni tak tau lagi nak makan apa.. insyallah masak kari ayam kot.. tp still nak gi PARAM jugak, nak cari juadah untuk tambah2.. ingat nak cari roti jala or pulut kuning.. eh ada ke orang jual pulut kuning time bulan puasa ni ...

Esok pagi kami nak balik kulai sampai isnin pastu terus balik segamat, rabu baru aku naik kerja.. balik kampung ni sebab nak berbuka puasa dengan family pulak.. kami ni tiap2 tahun mmg gitu, mesti balik 2-2 rumah untuk berbuka puasa dengan family .. dalam kepala hari ahad nak ajak my hubby turun JB .. nak singgah Angsana ke, Jusco ke, tengok la mana2 yang sempat.. nak cari kasut raya aku.. blom beli lagi ni.. persiapan anak-anak 90% dah siap.. tinggal belikan farhan songkok dan samping.. baju melayu dia dah tempah haritu.. kasut raya budak2 insyallah minggu lagi satu kot nak pi cari..

Terlanjur aku citer2 kosong harini, ni aku sajer nak bitau.. kot2 la kalau sapa antara korang yang pi spital DEMC, jangan pulak korang terkejut ek.. kat dalam lift DEMC tu ada poster gambar kami sekeluarga.. gini citer dia.. anak sedara my hubby ada projek dengan DEMC menggunakan 3 kaum kat Malaysia ni. so untuk idea asal dia dah guna gambar keluarga aku.. sekali orang DEMC suka dan setuju dengan idea dan gambar tu.. so dia mintak izin aku nak guna gambar tu..

So sajer la aku bitau korang, kang korang terkejut ke apa ke kan.. mana la tau kalau sapa2 singgah DEMC kang kata dema amik gambar aku kat internet tanpa izin pulak. padahal aku dah bagi izin.  ok kat bawah ni gambar tu..

Oh lupa pulak, sebenarnya yang bitau aku mengenai perkara ni ialah kawan blogger aku iaitu HANA.. dia yang perasan gambar ni.. dia perasan masa nak keluar lif spital tu.. cepat2 dia snap pic aku tu.. tu yang dia cepat2 bitau aku.. dia pun takut gambar ni disalahgunakan, tu yang dia tanya aku.. thanks HANA sebab prihatin... dan lagi satu HANA ni jual handbag COACH tau.. sapa2 yang berminat boleh terjah blog BUTIK HANA ni.. jangan risau COACH tu ori ke tak sebab HANA beli sendiri ke luar negara.. dia selalu jer gi ROME dan lain2 tempat kat oversea.. suami dia pilot.



25 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

wah curlasssssssssssttt akak...glamer gitu...cayalah kak...dpt royalti tak kak heheheeheh....bangge tu kak...jadi tatapan semua org gitu......tahniah2....

tu la kak, mmg dah mahal pun....mcm lieya plak shah yg akan gi param..ye laa dpn jek opis die....lieya plak mmg bulan puase ni mmg hari memasak laa hari2...kuih2 muih jek beli.....

seronok akak lik kg..selamat balik kg kak....hati2 di jalan raye kak yeak...

..nOj.. said...

wah gelemer jadik nye sefamily. hehehe. nmpk ceria2 belaka ni. memang sesuai la ayat kt bwh tu kan.

nieda said...

glamour akak..hehe,gambar photoshoot raya kan?hehe.

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhuhu...glamer ko kak...ada potensi jadi model sefamili...sangat suka...hehehe

Jasfyra said...

wow!!! glamer u..besar gitew gambar nya..ada royalti x kak?

aiDieNa said...

Wah.. model iklan sudah.. hehehe.. memang gambar tu sangat sesuwaii.. :)

LyNn HaMzAh said...

wah wah wah...glamour la akak sekeluarga...hehehehe...nak balik johor yer minggu nie...lynn plak nak balik ke rawang ptg nie...kalau tak leh jumpa akak sekeluarga...

plaza angsana tengah giler2 sales skrg nie...jusco pun sama...gie la jusco tebrau city sebab byk pilihan kat sana...

~~ciklinn~~ said...

wahhh glemer akak ku.... vavavvava.... linn mmg nak ke demc ni nnati tgok kawan abg bersalin... ok roger.. linn pi skodeng liff.. hahhahahhah

umilia said...

wah..sblm ni kak lela msuk paper..skang akk lak..msti lps ni ramai yg tego akk kan..hehehehe..eh dpt ape2 byrn ke dorg gune gmbr akk..

Cik Nurul said...

wah akak ku sekarang dah jadi model hehehe..hati-hati akak balik kg yer..akak nak tanya PARAM dan nama hospital yang penuh apa???confius ni hehehehe

Rinna said...

Caya laa glamer satu family yer.. siap gambar kat lift lagik.. curlast..gitu..

Nak balik kampung tuh berhati2 dijalanraya moga selamat sampai.. :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

glamer kak glamer.....sure sapa2 masuk lift tu...perasan gambar korang anak beranak tu kan..

yelah kak..now mmg kena berhati2 ngan isu gambar nie......tp bila ada kawan2 yg prihatin....lega sikit kan kat hati tu....at least kot2 ada yg kita terlepas pandang...ada kawan2 yg bagi tahu..

rasp said...

wahhhhhhhhh!!! pamos kawan i nie..
suka suka suka...
rugi aritujumpa tak minta autograph :)

Nur a.k.a admansyah said...

tak sangka kwn daku yg sorang inie... dh jd selebriti u!!! i like that photo, ceria dan menarik!

Uihh.. mmg selalu blk kg khas utk berbuka yea? best kan dpt merasa air tgn ibu? ramdhan time plak tu..

atty's said...

wah ..maknanya ..mimi & family ..jadi duta..lah tu..

selamat balik kg ye ..seronok buka posa bersama family nie .

*∽ IZAN ∽* said...

peprrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! Jadi model tanpa sedar rupanya Mimi sekeluarga...! Kelasssssssssssssssssssssssssssssssssss sehhh!!!

-SharleenZawawi- said...

wah wah wah.. glemer gitu... kalo ada royalti rezeki raya tu... hehe

Butik HS said...

Salam Mimi,
baru perasan entry ni.mula2 nampak tu memang terkejut.pintu lif dah terbuka pun masa perasan. siap boleh keluar dulu.. dan tekan balik tunggu lif yang sama.nasib en suami ok je tunggu dlm kereta.
nasib baik dah ada izin, kalau tak, panjang la ceritanya nanti.

thanks sbb link kan blog biz hana yg baru je mula tu. kalau ada sesiapa nak beli item ke pre-order ke boleh la email hana ye.Thanks:)

Hana
http://butik-hs.blogspot.com/

Emy Omar said...

wah..glamour la kak Mimi lepas ni..hehehe sure happy kan kak dapat berbuka dengan family..kita dah balik berbuka kat seremban weekend baru ni..lepas rindu nak makan masakan mak pulak :D aah kak mimi makanan kat PARAM tahun ni dah naik harga..kita pun beli donut utk Erfan dan Mia seketul dah 40sen..size kecik lak tu huhuhu

IxoR@ said...

sis, ini kena claim royalti nih!

heehehehehe.....

photo tu mmh tergambar keluarga bahagia....

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

mimi..selamat menyambut ramadhan..
wah, lamer tak dengar cerita..dah jadi model keluarga bahagia..alhamdulillah..
lalu tangkak, singgah umah...

Hirda Ibrahim said...

betui ko,
aku pun perasan. food mcm hampeh tau kat PARAM this yr. tu pun ada hati ni ramai yg berniaga. dh le makin mahal.

last2 now hari2 aku masak. beli kuih je. atleast puas hati kan?

wahhh ni la pic dia ek?
org kata DEMC ni pun ok. kalu aku pregnant nanti cam plan nk bersalin sini. dekat dgn umah gak... wahh berangan ni. bila masa aku nk pregnant ntah.

Aimi said...

wah mimi..kelasss laa...ceria gamabr 1 family tu.... glamer jap korang 1 family yaa... kira sesuai sgtla dgn motto kat situ.... :D

eynda said...

Wah!! Glemer la kawan eynda sorang ni :-)

~aSHa~ said...

wah glemer la akak...tapi gambar tu mmg menarik