Wednesday, April 21, 2010

Award untuk diri sendiri

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ni citer awal bulan haritu... awal bulan 4 aku dah dapat borang untuk sain borang opsyen N27 tu.. mak happy sangat.. sebab dah lama tunggu kan.. disebabkan happy, aku telah memboroskan diri untuk membeli 2 benda yang aku idam2kan ... ni kira award untuk diri sendiri la kan.. bukan orang bagi pung.. eh korang jangan ingat aku ni banyak nau fulus yer.. aku ni jenis kalau suka satu2 benda, aku akan kumpul duit secara berdikit-dikit.. iyer tu prinsip aku.. mmg dari zaman aku bujang lagi aku ada satu tabiat, suka kumpul duit untuk capai hasrat atau impian aku.. nanti aku cerita ada satu kisah mengenai aku nak dapatkan satu2 benda yang aku impikan sampai tercapai..

Dulu hubby aku pernah hadiahkan aku jam GUESS, tp jam tu dah arwah.. oleh sebab aku memang suka pakai jam GUESS, aku simpan la duit nak beli benda alah ni..


pastu ada duit belen, aku beli Coach Wrislet ni pulak.. ni pun salah satu idaman aku dari dulu, kekadang aku malas nak bawak handbag keluar rumah, aku bawak wrislet jer, senang semua sumbat dalam tu.. hp, duit, ic dan kad2

aku beli kat Coach The Garden.. puashati sebab ada surat guarantee.. so lepas ni nak kumpul duit lagi, nak beli enbek coach yang diidam2kan. heheheh (ntah bila tahun nak tercapai)



Cau Cin Cau

24 comments:

iza syahida said...

congrat...ye kan k.mimi kdg2 kita kena bg appreciation kat diri sdiri yg kdg kala bersusah bkerja...(eh ayat...halal je la yer)

☆ lieya latif ☆ said...

wah....baoo kedai!!! heheeheh

best!! best!! cantik sangat2 kak....jam tu cantik.... beg pun cantik....mmg tak rugi laa pakai coach nie...lieya pun start hubby dah bagi coach ari tu, terus dah fall in love ngan brand ni.... tapi nak beli kene gak kumpul2 duit..sebab bukan org kaya wakakakaakak.......

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

iza :- yer la iza, dah penat2 kerja, baik simpan sikit2 untuk beli apa yang kita idam2kan..

thanks sudi bg komen kat sini

Jasfyra said...

saya pun selalu merewardkan diri sendiri cam kak mimi.rasa puas hati bila kita kumpul duit dan beli brg yg kita idam2kan.anyway tahniah kak mimi, dah naik N27 :)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

leiya :- tu la leiya, dah alang2 nak beli wrislet ni kan, akak fikir punya fikir brand apa nak beli, baik aku sambar coach, merasa la jugak nak pakai coach, walaupun kecik.. beli kecik2 dulu, pastu baru beli hok besar plak. ni pun semput nak membayonyer .. hehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zuera :- tu la sesekali kita kena la reward kat diri kita kan. dah kerja penat2, at least duit gaji tu rasa la jugak beli something untuk kepuasan diri kita.. thanks yer

~aSHa~ said...

sy pun nak try award tuk diri sendiri ar....tahniah tuk diri sendiri kan..ehehe

ermm tgh usha2 beg CR ni..dah lama nak tuko henbeg...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

asha :- bila kira award kat diri sendiri, rasa puas sangat.. sebab tu hasil usaha kita sendiri

Hirda Ibrahim said...

sgt setuju...
sometimes kita kena reward diri sendiri. bila lagi kan?

ko sama le cam aku.. bila nk something, sanggup saving gila2 ni.
ko tunggu apa aku nk present kat diri sendiri besday tahun ni pulak.. hehehhehe

Sham Ummi Echa said...

cntik jam guess ko tu.. (tetiba rasa dah lama x beli jam..boley??) hahaha..mmg nk kena hempuk la ngan laki aku nih...

dlm gmbr wristlet tu nmpk cam besar je.. puas ati la kn bli kt butik.. aku ni ntah bila la nk merasa.. tgh mncari yg brsesuaian nih.. bak kata ko..sesekali kita kena reward diri kita sndiri kan.. baru la rasa kepuasan bekerja tu

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hirda :- penat kerja wei, kena la bg diri sendiri hadiah kan. hehehe, aku tau apa hadiah untuk diri kau tahun ni. LOL

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

va va va syabbas mere frenz...
cun ko jam GUESS tu....yelah...sometimes kena gark reward diri sendiri kan.....

cun COACH ko kak....comel jer....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sham :- jam aku tu paling simple dan murah antara yang lain kau..

gambar wristlet tu nmpk cam besar sebab aku besarkan gambar tu.. LOL tu la, puashati sebab beli kat butik .. dan ada guarantee.. ni tengah gigi kumpul duit nak beli enbeg pulak

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana :- alah beli menang memaakai.. alang2 nak beli, biar puashati kan? COACH idamanku selalu (tp tak berapa nak mampu sebenarnya) huhuhu

Cik Nurul said...

jam guess tu fulamak cun tu kak..wristlet akak tu cunlah..betul cakap akak penat-penat kerja apasalahnya kita belanjakan untuk diri sendirikan..kiranya ada jugak saguhati untuk diri sendiri..bilalah boleh sambar handbeg sebijik hahaha

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nurul : akak memang jenis kalau nak satu2 tu beli sendiri, kumpul duit sendiri... tp kalau asben kasi tu kira bonus la...

nieda said...

cantik2..dah penat2 kerja mestilah nak beli something untuk diri sendiri kan...cayalah akak

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nieda : thanks nieda.. entry ni bukan nak tunjuk2 tau.. just nak buat peringatan untuk diri sendiri jer..

Emy Omar said...

Congrats kak..
kita pun suka bagi reward ke diri sendiri kira satu kepuasankan..cantik jam tu..Wrislet tu apatah lagi kan..

Echa said...

besnye kak.. bila nak dapat jugak niiiiiii..

qellissa said...

COACH!!!i loike coach, hihihi...selalu beli kat blogshop je..sekali je beli kat gardens pastu la ni li kat blogshop je yg jual dr US..=)..Jam Guess mu itew pon lawa..cam jam Guess I lah..iras2..hihihi

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Emy : tak salah awardkan diri kita sekali sekala kan. hehehe.. biar orang kata alah membeli menang memakai

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

echa : - tunggu duit backdated ler.. syok gak shopping time2 nak raya nanti

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

qellisa :- saya pun suka COACH, dah lama berangan nak beli, tp mahal sangat.. so beli yang kecil ajer la dulu, sok2 rezeki lebih sambar yang besar sikit