Thursday, April 15, 2010

Dinner kami semalam

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Malam tadi my hubby baru balik dari outstation, terus bawak kitorang gi dinner kat restoren depan dengan Hotel Vistana.. anak2 aku happy la sebab rindukan papa dorang kan.. esp si Emily tu ler ... jom layan budak2 makan..

ni aku sajer gatal tangan amik gambar seafood2 yang fresh tu..

takut tgk mata ikan yu ni

 eh eh ada pepahat la.. tp beso2 takut plak aku nak makan

ni ler seafoodnyer, fr
agak2 korang, rela tak nak makan ikan dalam aquarium tu.. dah macam ikan bela jek, tak lalu aku nak makan

siput apa ntah

telur ikan.. dah rupa telur ikan tembakul (tingat citer batu belah batu betangkup haritu aku tgk)

isi tiram

kami order ni ajer.. lala masak pedas

ikan siakap sweet sour
dengan sotong goreng tepung jek
ok tu ajer.. tak de modal nak citer ni. heheheh


Cau Cin Cau

30 comments:

~aSHa~ said...

best lala tu...

fresh2 belaka..tapi mmg tak lalu nak makan kalo dia letak dlm akuarium tu, mcm akak ckp...mcm ikan bela je..ehehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak, pepahat tu rasa dia camne erkkk
aku cam ngeri jer nak makan.....
he he ehe h

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

asha :- lala tu akak tak makan sangat, asben jer yang suka

haah kan dah macam ikan bela jer, tak lalu nak makan. heheheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana :- cemana ek rasa dia.. akak pun tak reti nak describe.. tp kalau nak try gi bagan lalang la sebab kecik2 sikit, hok ni besor2 takut lak nak makan

.:fyzz:. said...

akakkkkkkkkk pjot rasa loya la..tgk seafood tuh..yg sebetulnya before peknen mmg pjot nih hantu seafood la...adey tetiba rasa mual...pas bersalin nih back to normal hopefully...

tuh la takut tgk mata ikan yg bersinar tuh..

Jasfyra said...

setiap kali tgk seafood,mesti rasa cam menjejes air liur..hahaha
betul ckp akak,cam geli lak nk mkn tang dlm aquarium tu kan..tp rasanya tu la paling fresh
terubat la rindu emily kan,papa dia dah balik..daddy's doter :)

☆ lieya latif ☆ said...

uih kak, gemuk2 pepahatnye...kat bagan lalang tu slim2 jek kan....wakakakaakak.....adoi terus teringat kat bagan lalang tgk e ntry akak nie heheheheh.....

maoo tak rindu kak, 3 ari tak jumpe tu...selalu berkepit jek kan.....

telor ikan tu leiya suke mkn kak...kat kafe opis lieya ni ari tu ade gak sekali die buat, ..tapi die goreng jek laaa...sedap2...3 hinggit terus lieya beli ...ratah camtu jek heeheheheh yg tak syok kalo tekena part yg pahit tu......

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

pijot: petua nak anak lelaki, makan la seafood banyak time mengandung ni.. insyallah

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zuera : betul zuera, kalau dalam aquarium tu lg fresh sebenarnya, cuma tekak ni je cam tak lalu .

Sham Ummi Echa said...

terus sihat la anak ko dpt jmpa papa dorang.. terubat rindu 3 hari x jmpa..

haah la besar betul pepahat tu..yg kat bagan lalang tu slim ajer kan.. dapnyer mkn seafood ni.. tetiba tingat udang goreng tepung kt bagan lalang.. haiyaaaa

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya : ye leiya, memang gemuk2, tak macam pepahat kag BL tu... tp orang kata kalau pepahat kurus, lg manis dari yang gomuk2 tu. ntah la

ye la leiya, akak selalu gak makan telur ikan, tp yang kecik2 jer, hok ni beso2, tak pernah rasa.. akak selalu jer terkena yang pahit, terus rasa fail nak makan. heheheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sham :- ye ar poms, si emily tu asyik tanya kenapa papa dia tak balik2.. rindu la tu... tp yang kelakar, 1st2 jumpa jer terus cakap, "adik rindu, adik nak main snow" (gara2 tengok AF masa budak2 tu gi genting main snow)

jom nanti kita pegi BL ramai2 ratah seafood..

Puan Iza said...

terubat farhan & emily dpt jumpa papa dorang kan...demam terus ilang :-)

tingin nak try pepahat...tp x berani hehehehe...

Anonymous said...

tu escargo(sp.)la. siput yg ko kata ntah apa tu. ala ala french delicacy tu
-raihan

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

iza : pepahat tu sedap, tp akak syorkan kat bagan lalang

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

raihan :- la yer ke escargo.. aku pernah dengar tp tu la, cam pelik jer siput tu. wakakakak

.: SharLeenZ :. said...

punyala lama aku tak jalan2 ke bloggers.. dah ada rumah baru ek.. ish tertinggal keretapi aku ni la.. hehhe...
comel la mata ikan tu.. hehe.. ish kalo aku hat ikan dlm akuarium tu pun tak lalu eh..

::Mamalyna:: said...

kak, tang lain2 tu blehler tp tang ikan tue...cam tak lalu nak makan jer...memula tengok idup berenang, pehtu dah mati dan dah ada dalam pinggan

Mimi said...

dapnyer seafood...apa nama kedai ni?

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

leen : tu la asyik kat FB jer kan, semua kawan2 pun dah lama tak singgah blog . hehehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ejan : akak gelak2 baca statement kau.. " memula tengok idup berenang, pehtu dah mati dan dah ada dalam pinggan" wakakakaka..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Mimi : Restoren Hokaido. betul2 depan vistana hotel dan lrt

Emy Omar said...

aah la kak kita pun tak lalu nak makan ikan yang dalam aquarium tu..wah lepas la rindu budak2 tu ye..mama dia pun sama la ye tak hahahaha

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Emy : hehehhe haah budak2 tu kemain lagi hari2 cakap rindu kat papa dia.. bila dah jumpa memang happy la..

Hirda Ibrahim said...

sure rindu bebudak tu kat papa derang ko.
yer la ko, kalu aku pun x brapa nk telan ikan dlm aquarium tu. tapi kalu lobster.. buleh kot. hehehehe...

nieda said...

sedapnya, apa nama tempat ni akak?terliur tgk

ratna said...

telur ikan tu geli la pulak nengoknya tp sotong goreng tepung tu gak yg berselera sekali bila tgk..

Mrs. Hakim said...

lamanya dah tak makan kat Hokkaido tu kak.. adui, rindu kat mee kungfu dia ler..

Aidi-Safuan said...

nyam2.. nampak menyelerakan la ikan yu tuh. :p

~~ciklinn~~ said...

salammm...kak mimi sori baru berkesemptn dtg umah baru akak..... huhuhuhu kesibukan 4 herooo kak oii....

haiyooooo sgt ngeri tgokk ikan yu.... tu siput leh mkn ker?

lin dah save link yg baru ni..