Friday, April 23, 2010

Jom makan Ayamas ..

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Semalam aku gi cucuk dinding bank duit .. atter katanya gaji dah masuk, so pergi la Maybank kt BBS tu.. tetiba mata my hubby ternampak Ayamas, so layan jer la tekak nak makan ayamas ni... tp kali ni my hubby beli ayam roasted sebab budak2 boleh makan, kang nak beli ayam percik, takut pedas sangat..


ayam roasted, hitam jer la nampak ayam tu.. dulu masa tahun 90-an  baru RM9.90 seekor,
sekarang ni dah RM20.90 seekor


bila ayam tu tak pedas, kena la makan dgn sos cili dia yang lazat tu kan... rasa sos cili tu dari dulu (zaman 90-an) sampai sekarang tak berubah langsung.. sama sebijik... (act dorang bg sos cili untuk ayam tu) tp yang ni kami sajer beli extra sos cili ni - RM2.90 sebotol ... sajer buat stok kat rumah


yang ni pulak ada offer, RM 10 - 3 tin (biasanya satu tin RM4.50 kot)


korang mesti pelik aku asyik2 bandingkan tahun 90-an jer kan ... ok aku nak tunjuk korang gambar eksklusif . sila tarik napas ..... jangan gelak2, jangan senyum sumbing, lepas tengok jangan kutuk2 aku tau... puji2 tak pe .. :P


















































































































































































aku pernah kerja AYAMAS DI SEGAMAT TAHUN 1994 - masa ni tunggu result SPM.. sila jangan gelak tengok muka aku yang ala2 skima ni ek. hehehe




Cau Cin Cau

25 comments:

Jasfyra said...

setapnya ayamas...owh!! kak mimi penah keje ayamas ek dulu.patutla serba tau

fazlinil irma said...

walllaahhhh.. rindunya dgn ayamas.. tp lagi rindu dgn ayam kerangka pasar malam.. berapa la sekor skrg ye..?

psstt.. patutlah akak tahu harga zaman dolu2.. hehehh

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pun suke ayamas kak...mmg kalo beli pun amik yg roasted sebab budak2 boleh makan...tak pedas......

akak, suke tgk pic yg last tu...sangat nostalgia okey.... cute miut tgk akak heheeheheh... kalo tgk pic lieya lagi teruk ..sebab dulu i itam legam huhuhuhuhu

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

patut la byk knowledge..hehehe.. alalalo cutenya akak...muka suci gitu...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zura :- pernah kerja dalam 6-7 bulan jer.. tp syok sebab macam2 tau

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

irma:- tak pe irma, tak lama lg jer irma nak balik sini kan.. nanti makan puas2 tau.. kerangka tu rasanya dalam RM3 kot, ikut saiz kerangka ayamtu

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya: ayamas ni faveret ramai, akak biasa makan ayam percik, tp takut plak budak2 tak leh makan

dulu i slim, sekrang i dable xl. hehehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sue :- mmg tau la perbezaan harga dari dulu sampai sekarang, masih segar dalam ingatan kenangan2 kat sana..

ratna said...

ooo kak mimi pernah keje ayamas ker..tak per la tu..ada gak benda nak buat lepas spm. ayamas tu pun kitaorang selalu gak beli. tu ler.. dah mahal skrg ni tau.. sedap punya pasal..beli jer la..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah kak...ko pernah kerja kat AYAMAS yerk....uissh...kurusnyer ko time tu kak...tp yang penting muka tetap maintain...ko tak byk berubah kan...

iskh...lazatttttnyer ler ayamas roasted tu....tp aku mmg suka sos dia

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ratna :- haah amik pengalaman lepas spm dari duk terperuk kat rumah jer.. betul la sekarang ni dah mahal ayamas tu

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana:- zaman ni baru abis spm memang ler slim melim. sekrang ni, tak yah cakap la.. uwawaaaaa

sos dia lain dari yang lain, memang takkan sama dengan sos cili brand lain

Syasmeen said...

sedap ek mkn ayamas..meen dah lama rsnya x mkn tuh..alah cutenya slim jer dulu kecik molek heheh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hahah..patut ler tauuuuuu jek semua pasal Ayamas!!!!!

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

meen :- ayamas tak pernah berubah rasa.. tetap sedap dari dulu sampai sekarang. hehehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

filla :- kau perli aku ek. waakakakakaka

Sham Ummi Echa said...

dapnyer ayamas.. rasanya tahun ni aku lom lg makan ayamas.. aku suka yg percik.. dlu2 tahun 90-an (nk gak tu) penah kuar ayamas tandoori x slp aku... lg sedap dr percik.. uihhh lapoo nihhhh...

ooo.. patut la tau hrga sumer tu yer.. penah keje ayamas rupanya.. cute la ko masa tu..

adda said...

comelnye mimi masa tahun 1994 tu. muda remaja gituh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sham :- ayam percik memang sedap poms, tak leh lawan rasa yang lain... haah dulu ada tandoori.. tp now dah tak de.. ramai tak minat.. ayam thai pun ada, tp kureeng sikit rasa dia..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

adda :- tahun tu memang ler kecik jer.. maklum baru lepas SPM. now dah gedempol dah..

Cik Nurul said...

Ya Allah tiba-tiba tekak rasa nak makan ayamas lah pulok hahaha..akak nurul tgk sambil lalu mula2 ingatkan amoi mana akak ambik gambar tu..bila baca dari mula rupa2nya tu akak..ok..ok..ok nurul tak gelak ;)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nurul :- heheh tu la pasal.. kalau bau ayamas dari jauh, memang confirm teridam2 tekak tu tau.. akak dulu2 orang selalu kata cam amoi

Hirda Ibrahim said...

aku pun suka ayamas ko...
tapi shahnun x suka... selalu kalu aku pi meeting kat kl sentral wajib mkn kat ayamas.

heheehhhe.. muka ko cam pompuan jepun wei dulu... comei2 gitu..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hirda :- ayamas sedap kan? bau dari jauh dah mengancam.. oo kalau kau makan, selalu gi dgn member2 la yer.. aku laki bini memang suka ayamas.. tu pasal la tak kisah.. aku sebut jer dgn laki aku nak makan ayamas, sepantas kilat dia gi beli .. hehehe

Anonymous said...

Absolutely with you it agree. It seems to me it is good idea. I agree with you.