Monday, April 26, 2010

Lepak dengan member2..

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Sabtu 24hb yang lepas kami - aku, lieya, hirda dan sham memang plan nak keluar.. dah lama tak outing..  kami just lepak kat IKEA, The Curve jer haritu.. pagi2 sham dah jemput aku kat rumah.. sampai2 kat IKEA, hirda dan lieya dah sampai.. hirda belanja kami breakfast pagi tu.. thanks poms..


Cik Puan Hirda


Cik Puan Sham


Cik Puan Lieya





Aktiviti kami haritu makan, makan, makan dan lepak2.. lepas kami breakfast, kami terus masuk IKEA shopping sikit2 dan survey untuk barang rumah baru kami nanti.. pas dah beli serba sikit, kami gi makan kat Ayam Penyet pulak.. tp sori ar gambar tak de kat sini..

Pas  makan, jalan2 jap.. then kami lepak kat starbuck, aku mmg niat nak belanjar dorang minum kat sini, ala naik gred haritu, tak salah belanja dorang sesekali.. kan geng... 

aku dan hirda masing2 bawak netbook .. sajer lepak dan skype..




apa benda ntah yang hirda tengah ajar sham
si lieya ni tak abis2 update status kat fb dia.

khusyuk sampai tak sedar lieya snap gambar ni



actually harini 26/4 hari jadi hirda.. tp kami sajer buat saprise untuk dia sempena besday dia.. dah plan dengan si sham dan lieya untuk beli kek dan buat kejutan.. alih2, sham dan lieya balik dari kedai kek, rupanya sham dan lieya plan nak sambut besday aku sekali.. saprise giler

kami potong kek sama2

lepas dah makan kek semua, kami gi IKEA balik sebab nak beli kek DAIM yang super duper sedap ni.. nanti aku tunjuk gambar kek ni kemudian yer


1 kotak = RM22.00 ajer

lepas tu kami gi Watson nak beli Simply Siti ler konon nyer.. tp banyak yang dah abis.. laku betul.. so kami tak beli.. nak cari kat watson lain pulak


kemain lieya menerai lipstik

si sham menerai blusher..

masa nak balik tu, lagi sekali ada saprise dari sham... dia bagi kami berdua present.. wahh best gitu

lieya pun bagi kami bertiga fridge magnet dari Sabah, walaupun dah lama pergi, tp masih ada lagi buahtangan untuk kami bertiga.. thanks poms


Thanks Abang, Shahnon, Shah dan Cooi sebab jaga anak2 kami.. thanks sebab bagi kami outing yer.. untuk Hirda, Happy Birthday dear... untuk Sham, thanks for the cake & present, untuk Lieya, thanks for the cake & fridge magnet.. outing kali ni memang best.. tak sabar for our next outing..

15 comments:

Cik Nurul said...

ooo akak pun ada skype yer hehehe..nurul kat office kene chat ym dalam email bab guna ym kene block..

semua happy aje outing kali ni..hehehe muka semua orang happy..kita enjoy hahaha

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nurul :- kat opis akak mmg chat ym dalam email sebab ym pun kena blok.. kita serupa. hehehe.. memang happy la sebab kami memang suka keluar berempat ni.. otak memasing gegiler..

~aSHa~ said...

sy dua2 kena blok..emel atau ym biasa...ehehehe lagi dasat...fb pun


sernok gak keluar sekali sekala ni

☆ lieya latif ☆ said...

kak, jgn di sebut2 next outing....tu lagi tak sabar oooo....mmg very the bomb laaa....hik hik hik.....

kelako tgk muke tekejut bile tgk kek tu ade name ko sekali kak...mmg sham dah ajak plan tuk masuk kan name akak sekali...sebab besdei baru2 jek lepas kan...so alang2 tu celebrate sekali....glamer kejap kat stabak hak hak hak

lawak tul tang try simply siti tu...nak balik dah tu ....muke masing2 lagi meriah ngan make up wakakakaakakak.....

thanks kak for the belanje....semoga murah rezeki ko anak beranak lagi lepas ni...amin yarabbal alamin!!~~~~

.:fyzz:. said...

jelezzz nya..lama dh tak hang out ngan geng2..selalunya lepak2 kt umah pun best gak..pjot selalu jmput kengkawan dtg kt umah n makan2 sambil borak2 n gosip2 (biasalah kan pompuan hehhe)
wah enjoy la..akak suping apa kt ikea akak? umah baru dh nak masuk dh yer..?

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

asha :- sama la kat opis akak, semua pun kena blok juga.. blog pun boleh komen jer, kalau nak update blog tak boleh..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

leiya :- heheh next outing tu memang tak sabar la kan. tu la akak mmg terkejut la sebab akak plan dengan sham suh cakap dengan kau, buat besday hirda jer.. tup2 dengan akak2 punya sekali..

apapun hari sabtu kira cukup fun la, lepak2 makan2.. sampai perut pun senak giler

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

pijot :- kalau lepak kat rumah bukan tak leh tp tau jer la, nanti mana nak borak2 dengan kawan2, mana nak tengok anak terjerit2 bergaduh kan. heheheh so kalini lepak bujang2 jer. senang bawak diri..

akak prepare sikit2 jer beli barang.. nanti kemudian tunggu dengan husband baru beli yang lain2

nieda said...

bestnya dpt outing mcm ni..enjoy sesekali jumpa member kan..

Mimi said...

sungguh syok dpt lepak2 dgn kengkawan ramai2 camni..dpt makan/minum/borak/lepak dgn aman kan..
betul tu ckp ko, kalo lepak 'bujang-bujang' je senang nk bwk diri..

As said...

wah sakan... x ajak pun...huhuhu.. hhahaha... hmm sonok nyer outing.. dah lama x outing... bosan tul bila dlm pantang nih....

As said...

wah sakan... x ajak pun...huhuhu.. hhahaha... hmm sonok nyer outing.. dah lama x outing... bosan tul bila dlm pantang nih....

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

bestnya jalan2..hehe..
happy belated besday kak..hehehe

Hirda Ibrahim said...

ur welcome pompuan,
ala..belanja bfast je pun. dh naik gaji ni, rezeki lebih sedekah2 le..

thanks ko for belanja stabak. nanti kita lepak kat starbucks lagi for next 'outing' k? ;)

apa2 pun, mak gumbira coz sgn ko2 sekali surprise.. hahahhaa

yer bapak2 thanks yer coz tlg jaga anak kat umah... next tome leh buat lagi. nanti bini2 balik bwk buah tgn ;)

.:fyzz:. said...

yer la kan..kalau main ngan anak2 nih jenuh la..nak terlolong2 ngan diorang lagi..last ank2 join sekaki....tp best la outing cam nih..ntah la bila..tp time break je kot leh spend jenjln ngn kengkawan..huhuhu