Monday, April 26, 2010

Dulu pendek, sekarang dah tinggi

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Korang ingat tak last year aku gi Cameron dalam bulan 8... kira2 dah hampir 8 bulan yang lalu.. masa aku gi Cameron tu, aku ada beli beberapa kaktus.. kalau korang tak ingat, meh tengok gambar kat SINI... masa tu kaktus aku masih kecik2 lagi.. dan sekarang ni masih macam tu jugak - kecik2 lagi, tp alhamdulillah tak mati2 lagi, masih hidup segar bugar lagi .. agaknya cukup sejuk (ekon), cukup air (seminggu sekali jer aku siram), cukup matahari (aku tak letak direk kat matahari, tp aku letak tepi tingkap)... tp apa yang mengujakan aku, salah satu kaktus tu membesar dengan tinggi dan panjang...

ni gambar kaktus tahun lepas bulan 8 aku beli .. pendek lagi jari jemari dia


sekarang ni.. makkk aiiii, panjangnyer jari jemari...


nanti kalau aku gi cameron lagi, mesti aku nak beli lagi cenggini, seronok tengok dia hidup dengan jayanya


Cau Cin Cau

12 comments:

atty's said...

cantiknya lah ..pokok kaktus ni ..suka benor kty nengoknya ..

☆ lieya latif ☆ said...

WAH KAK....segar laaaa...akak nak tau, liey apunye kaktus sume bile bawak dtg opis terus mati tau ...bertahan pun sebulan 2 jek...pastu terus cam nak mati keh keh keh akak punye siap tinggi menjalar lagi...mmg hidup laaaa.....

jom2 wat outing family gi cameron plak...

nieda said...

pokok kaktus nida dah 3 tahun..beli time honeymoon kt cameron..sekarang ni hidup segan mati x mahu..kesian dia.ingat last week nak belai x sempat pula.

Emy Omar said...

wah segar cactus akak tu..sejuk tangan akak ni nanti dah pindah umah baru boleh tanam bunga sure menjadi

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kak atty :- kalau kaktus yang ada bunga lagi lawo kak atty..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya :- tu la akak pun tak sangka gak dia boleh tahan lama.. 8 bulan jugak la.. dan jari jemari dia boleh pulak panjang tu..

akak setuju kita wat outing ke cameron!

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nieda:- ok la tu nieda, 3 tahun tu lama jugak la .. akak ni baru 8 bulan jer bela..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

emy :- tu la kan, cam sejuk jer tangan ni. heheheh lepas ni boleh la akak try bela pokok lain pulak..

.:fyzz:. said...

cantek..suka la ngan pokok kaktus cik puan mimi nih..hehe..cantek kan..kalau kita hias kt umah pun lawa gak kan...:) give me an idea...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

fyzz : hias jangan tak hias ok!

Sham Ummi Echa said...

wei cntik ar cactus ko.. aku kalo bli.. x brp minggu dah mati ko.. aku mmg x reti nk jaga cactus la.. tp kalo g cameron..mmbeli bkn main lg..hahaha

makdara terdiva said...

walah!! cantikkk..yg sy beli kat cameron..habis sume dah jadi arwah..huwaaaaa!

salam kenall..