Tuesday, April 27, 2010

Rajin ke terlebih rajin...

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Farhan ni dalam keta pun dia boleh menulis, rileks jer melukis apa2 pun, kalau aku la menulis/melukis dalam keta, sure tak jadi punya.. tp dia dengan duduk terkangkang, selamba jer dia.. ce korang perati dia betul2, apa yang kelakar dengan farhan ni ..


dia pakai tie papa dia. heheheh kalau dengan baju kolar satu hal la jugak, ni kolar bulat jer farhan oiii..



Perkembangan terkini pada farhan ialah, dia dah stop susu botol!!!! ye, senang citer dah stop susu langsung la.. aku tak paksa, tak suruh, dia yang nak berhenti sendiri.. yang aku perasan lepas balik dari Pulau Redang, dia terus tak mintak susu, mula2 aku tak perasan, tp satu haritu aku pelik gak nape dia tak minum2 susu, aku tanya dia "a'am tak nak susu ke" dia kata tak nak, sebab a'am dah besar.. oooo dah besar anak aku... bagus la dah putus botol tanpa di paksa, walaupun lewat di usia nak masuk 6 tahun kan.. tak pe la, dah tertulis di loh mahfuz dia putus botol diusia nak masuk 6 tahun .. budak2 ni kalau boleh biarlah dia minum sampai dia 6 tahun, sebab susu tu khasiat.. jangan la putuskan susu awal2 sangat.. kiranya sekarang ni sedang elok la Farhan berhenti botol susu... tahun depan pun dah nak sekolah


Cau Cin Cau

16 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

amboi...gaya2 nak jadi boss tu ada kak...boss kan dlm keta pun leh sign cheque...he he he....

ok ler tu kak...dia dah stop susu kan...tp kalau terus nak kasi dia minum susu pun takpe....janji bukan dlm botol ler...dlm cawan ker.....so, dia still dpt khasiat susu tu.....

dah nak masuk sekolah rupanyer a'am kak erk....alahai, anak bujang akak tu....cepat jer masa berlalu

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana:- heheh jd boss?? aminnn semoga masin mulut kau zana..

budak2 mana suka minum susu dalam cawan.. lain feel dia la zana.. cuba nanti bila batrice dah besar, try minum susu dalam cawan, mesti dia tak mo punya.. emily yang dah nak masuk 4 tahun pun masih nak botol.. puas suruh minum dalam cawan, tp x mo

Cik Nurul said...

hahahahha mula-mula ingat baju tu memang dah ada tie sekali tapi bila perhati betul-betul asal besar sangat rupanya ambik papa dia punya hahahaha..

betul tu kak tak elok pun putuskan susu cepat sangat..iyalah budak-budak zaman sekarang banyak terdedah pada penyakit yang kita pun tak pastikan..mak cik nurul, anak dah darjah 5 tapi still bagi minum susu dalam cawan sebelum g sek dan sebelum tidur wajib walaupun anak-anak diaorang tak nak..memang elok untuk tulang dan gigi...cehh citer bajet cam dah ada anaklah pulok hahaha

nieda said...

ada gaya nak jadi boss..farhan tulis left handed yer sama cam aunty..hehe..mesti bijak ni

Jasfyra said...

banyaknya saya ketinggalan cerita kt blog akak ni..tp sib baik dah katam semua sekali.jd peminat blog akak kena katam suma..itu adalah wajib..hehe

besh ar p outing sama2..dan sgt besh sbb hubby korang sudi jaga anak2.bkn sennag tu kan.tu pengorbanan tu.siap ada seprais lg..i like...

a'am dah tak membotol lg eh kak.baguslah gitu kan.si dina ni dah 5 tahun still lg hisap botol.tp saya xkisah.cam akak gak, biarlkah anak kita nyusu sampai bila dia nk pun.sbb susu bagus tok kesihatan.saya kadang bengang jek ngan org yg ckp "eh!! dah besar pun susu ikut botol"..sukati la kita kan.anak kita..kekeke

~aSHa~ said...

dah benti susu ye...bagus2....
kalo nak bagi susu lagi pun boleh..guna cawan...

guna botol ni leceh...sy ingat nak ajar guna cawan je..tapi anak sy payah

.:fyzz:. said...

tgk farhan nih ada talent nk jadi big boss nnti...am am cita2 nak jadi apa am am..? aunty pjot doakan am am sukses nnti..
kak mimi..yer ke dh benti..ok la..bagusla nnti next year dh djah satu..kak pia still menetek botol lgi..tp sehari dua kali gitew je..takpe la kan..baru 5 thn (bulan 10 nih ckp 5 thn)..betui kata akak..biar la diorang renggang sndiri kan...

☆ lieya latif ☆ said...

ALAH KAK...nape dah stop susu....stop botol okey lagi kak....kene bagi jugak susu tu kak...tapi takpe laaa..... yg penting farhan sihat....

khusyuk betul farhan menulis...rajin nie kak....mudah-mudahan farhan jadi bujak bijak dunia dan akhirat....

Puan Iza said...

hehehe..lawak farhan ni pakai tie camgitu....

ooo farhan dh benti susu botol ek...ok la...try akak bg dia minum susu dlm cawan lak...:-)

iz-AnN عبداللطيف said...

kak...farhan memang kidal ek...sama ar ngan si kakak...biarlah kak, time dia rajin...bebudak ada time dia kan...

Fieza Story said...

comel ah anak tu...huhuhu nampk sweet jer..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kawan2 semua :- memagn nak try bagi anak susu dalam cawan, tp farhan tak mo.. emily pun tak mo.. so last2 dia stop sendiri tanpa di paksa.. tak tau la cemana dia stop tu.. tak perasan lak, tau2 jer, dah lama dia tak mintak susu.. dah offer dengan cawan pun tak mo.. tak pe la, walaupun tak minum susu, janji dia sihat kan

izan, farhan memang kidal.. emily tak pulak..

Sham Ummi Echa said...

farhan nk amik berkat papa dia.. mula2 pakai tie papa.. nnti dah besar dia pakai tie dia sndiri plak.. insyaallah..

ok la tu kan dia stop sndiri.. pasni ko xyah berangkut susu farhan, bwk emily punya je.. tp betul kata ko.. mmg elok mnm susu nih.. cuma yg x sedapnya sbb guna botol tu je kan.. aku ok je kalo echa nk mnm susu smpai bila2 pon.. tp mnm dlm cawan la kan.. hmm ntah bila la tu..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

akak,,farhan putus susu terus ke? ke putus botol susu je...

saya pun klu bole biar sampai besar maryam minum susu.... susu tu bagus utk tumbesaran dia gak...

ratna said...

yang tak tahan tu siap pakai tie tu.. bossss....

Hirda Ibrahim said...

comeinyaaaa....
siap kangkang tu nk menulis.

bagusla poms dia berhenti sendiri.. nanti slow2 ko ajar dia minum from sipper.