Tuesday, April 13, 2010

Our New House

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Last week kami gi tengok rumah baru kami.. lambat betul nak dapat kunci.. segalanya dalam proses lagi.. insyallah bulan 5 kot dapat kunci.. kalini kami beli rumah siap jer.. senang tak yah tunggu2 pembinaan lagi.. sebenarnya kami beli rumah bawah sebab tahun depan farhan dah sekolah.. senang nanti..rumah sekarang apartment, leceh kalau farhan sekolah nanti..




oleh sebab lambat dapat kunci, sampai depan rumah aku pun dah tumbuh pokok ceri.. hurmmm tak sabar nak pindah.. oh ye rumah ni kat Selayang Baru.. kami dapat tengok kat luar jer.. kat dalam tak sempat tengok, lain kali la yer....

Cau Cin Cau

32 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

wah kak...behnya...kiranya beli atas tangan ke camner???

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Izan :- tak la izan, ni rumah baru.. beli dengan pemaju, tp guna pinjaman perumahan kerajaan ler.. combine loan dgn suami

Sham Ummi Echa said...

alhamdulillah..impian hmpir jd kenyataan.. x lama lg jd warga selayang la ko.. 3 tngkat tu umah ko...fuhhhh... kt mana ni poms.. aku smpai skang x sure umah ko ni kt mana.. mklum ler aku ni wpon dok slayang tp jarang nk ronda2 kt situ.. asik ronda kt shopping mall je..hehehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sham :- act. ni 2 1/2 tingkat.. dr luar memang nampak 3 tingkat, tp tingkat yang ke-3 tu half jer.. tak sampai belakang.. kalau kau tau sekolah men. darul ehsan, sekolah selayang baru, dekat2 situ la poms ..

ratna said...

cantik..bila nak pindah?

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ratna :- tak sure lagi, sebab lepas dapat kunci, maybe nak renovate depan sikit. baru pindah..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah...bestnyer kak...tambah harta lagi...
aku pun now dah jatuh hati ngan rumah 2 tingkat kak..tp ko punya nie 3 tingkat kan....tingkat atas boleh ler buat mini office or mini library utk korang sefamily kan.....

Hirda Ibrahim said...

yeahh finally dpt gak tgk umah ko walaupun dh tumbuh pokok ceri kan? kikiki...
tapi cantik.. moden gitu.
nampak fr depan cam 3 tingkat, kira ok lah tu ko, anak dh makin besar ni, memang elok dok umah bwh. senang nk monitor, etc.

nanti dh dpt kunci snap pic dlm pulak k?

☆ lieya latif ☆ said...

wah best2....dah boleh masuk dah ni kan kak...tak sabar tul rase kan nak pindah umah...ye laa excited nak hias2 umah sendiri.....ye la kak, nampak cam 3 tingkat umah tu...syok tul dok umah besar2ni, budak2 pun enjoy main2 kat umah.....

wah, dpt pokok free tu kak heheeheh....

alhamdulillah, bertambah lagi harta sepencarian.....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana:- haah berangan nak buat tempat karaoke la kat tingkat atas.. heheheh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hirda : - tu la pasal, sampai tumbuh pokok ceri ... ntah sapa la yang rajin tanam tu.. insyallah dapat kunci, aku snap dari dalam plak

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya : mmg tak sabar nak masuk.. kalau ikutkan dah boleh masuk, tp tu la lambat nau kunci nak dapat.. tp bila dapat kunci siap la dah kena potong gaji. hehehe, alhamdulillah rezeki anak2..

LyNn HaMzAh said...

mesti x sabar nak masuk rumah baru kan...hehehe...sure dalam kepala dah fikir macam2 kan...nak deco apa kat rumah dan mcm2 lagi la...anyway...congrats yer...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lynn :- thanks.. haah dah macam2 nak fikir tentang konsep apa kat rumah baru nanti. hehehe

L@n@ said...

hah!! kat selayang ker?.. kite nih balik selayang sekali sekala pun xnmpak pun.. ke yg kat belakang surau tu erk?.. surau depan sekolah men darul ehsan tu ker?.. btw cantek rumah tuh..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lana :- haah betul la tu.. kat belakang surau tu la.. kat taman selayang sejati.. dekat jer dengan playground

~aSHa~ said...

bestnye dpt duk rumah sendiri dah..

tahniah ye kak...

kalo pk soal rumah rasa nak nangis pun ada kasi org sewa...

nanti lepas ni kita tgk kak mimi deco2..mesti excited kan...

kalo sy, sy teruja sungguh dpt umah baru nak deco2 umah sendiri...nak beli perabut segedabak besar pun..

.:fyzz:. said...

tahniah kak mimi..cantek umah..nnti tak sabar nak tgk akak deco2 umah baru...pijot nih pun lam proses nk pindah...tgh settle kan yg mana patut je lagi..
memula ingt town house..tp rupanya..umah teres ...:)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

asha : alhamdulillah, mmg dari dulu teringin nak duduk rumah teres.. kalau rumah ni, tak sanggup pula nak kasi orang sewa, lgpun tak berbaloi..

tu la sekarang ni pun tengah fikir nak deco rumah tu cemana

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

pijot : thanks.. haah rumah teres.. kalau orang tak tau cam town house. dulu kak mimi dah pernah duduk town house selama 3 tahun.. pijot pun mesti tak sabar nak pindah kan?

Puan Iza said...

akhirnya dpt gak tgk umah baru akak....cantik....2 1/2 tingkat lagi...besar nie...:-)

Syasmeen said...

alhamdulillah..impian jd kenyataan.. WOW 21/2 tingkat tp dr luar nmpk mcm 3 tngkat tu umah mimi...fuhhhh...cantik area selayang ek mahal tak area situ bukak nya brape mimi

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

iza : alhamdulillah, mmg ini yang diimpikan

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

meen : alhamdulillah, mmg dari luar orang kata 3 tingkat, tp sebenarnya 2 1/2 tingkat jer .. bukaannyer 20 x 77.. tak lebar, tp memanjang

Syasmeen said...

bukaan nya memanjang ek 77' umah meen skrg 24 x 75, mahal tak regenya mimi ada dlm RM400K ni umah dah siap ek nanti ada nak renovate ker lg

.:fyzz:. said...

kak mimi mmg la tak sabar nak pindah dh..siapkan mana patut..akak umah akak yg lama tuh..umah akak beli or umah sewa..kalau dh tak dok msti di sewakan kan?

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

meen : wow rumah meen lgi besar.. 24/75 tu besar la.. jarang mimi dengar bukaan gitu.. msti cantik rumah meen ni.. letak la gambar rumah meen.. nak tengok.. rumah meen berapa bilik/bilik air yer..

haah nanti nak revonate serba sikit. tu pun kalau ada rezeki nanti..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

fyzz : rumah duduk sekarang ni beli (dgn bank) rumah baru (dgn kerajaan).. insyallah nanti kami sewa kan la umah ni.. kalau tak larat nak menyewakan, kami jual je la umah ni

Mama AqiL said...

wah..rumah baru di tahun 2010.tahniah kak mimi

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

mama aqil : mekasih..

aiDieNa said...

Wah Kak Mimie.. cantik umah.. biler nak buat house warming.. hehehe.. org yg cakap nie pon tak pernah buat.. ahahahahah...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aidiena : insyallah kalau ada rezeki lebih, akak jemput ek