Tuesday, July 13, 2010

Aku dilantik jadi tenaga pengajar.. layakkah aku??

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Haritu aku dapat panggilan dr pegawai aku .. beliau mintak aku jdi pengajar untuk kelas jahit manik.. ni semua aktiviti untuk Kelab PUSPANITA .. alahai, seram pulak rasanya aku nak kena jd tenaga pengajar nak mengajar orang2 dewasa ni jahit manik.. mampu ke aku? aku bukannyer ada basic nak mengajar orang.. nak mengajar suka suki boleh ar.. tangan dah la keras semacam jer sekarang ni.. dah lama tak asah bakat.. nampaknya kena bukak balik la buku ni.. kena study bebetul sebelum mengajar kan... sib baik aku pernah request buku kat bawah ni kat my hubby dulu.. dia belikan aku buku ni .. sapa2 nak beli boleh cari kat kedai buku.. nama penulis ni Rosita Jaafar.. kalau tak silap harga buku ni RM60 ajer..


doa-doakan aku boleh mengajar dengan baik ok.. heheh macam tak percaya lak aku.. sib baik kelas mula bulan 8.. ada masa lagi ni

22 comments:

~aSHa~ said...

wah jadi cekgu..leh la amik tempahan kan? bulan puasa 30 hari..sempat tu kan...ehehe tak sangka kak mimi rajin menjahit manik..sy dah stop sementara...bior anak dah besar skit...masa mereka kecik aritu senang skit

☆ lieya latif ☆ said...

wah akak, jadi cikgu manik lak dah heheheeheh......boleh2...akak boleh punye...akak pun mmg terra jahit manikkan...... so boleh la tu kak....share ngankawan2 mane yg patut......

lieya ni kagum ngan org yg pandai jahit manik....leh tahan handle bende kecik2 ciput camtu.....lieya ni tgk manik yg dlm plastik tu pun dah rase nak pitam hahahaahah (dasar pemalas ni kan kak heheheeh)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

asha :- hehe cikgu yang tak bertauliah... waktu sekarang tempahan dah ditutup.. akak ni suka jahit manik kat baju orang, tp kat baju sendiri semua pun tak bermanik. hehehe ..

lieya :- tu la lieya, akak memang suka la share ilmu kat orang.. tak de hal punya, tp tu la kalau bab nak mengajar ni tak tau la ada bakat ke tak. heheh i kan garang. wakakakak

LyNn HaMzAh said...

wah...jadi cikgu plak yer...org yang kreatif macam kak mimi sure boleh jadi cikgu yang baik...akak ada amek tempahan x?

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

kak...tolong jahit manik tuk baju raya saya buleh???

..nOj.. said...

wahh kena jadik cekgu plak. caya la. mmg org dh nmpk la ketereran akak disitu. mesti boleh punye.

jeles tau org boleh menjahit manik ni. sbb kalo sy, baru 3 bijik manik dh bosan dah. kecik sgt la. sakit ati rasenye. hahaha

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lynn hamzah :- heheh malu plak sebab rasanya tak layak orang panggil cikgu.. akak amik tempahan, tp rasanya tak la buat masa ni, sebab dah nak puasa kan. takut tak sempat siap

izan:- ala izan, dah tak sempat ar.. takut tak sempat siap

noj :- insyallah harap2 masa mengajar tak la gugup.. nak jahit manik ni kena ada minat.. tak ada minat memang kurang menjadi..

Aimi said...

wah mimi...ni sudah bagus...sambil mengajar org, skill blh improve lagi.. bestnya kalau dpt belajar dgn awak.... bende yg mengasyikkan ni.... all the best to you!!!

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aimi :- heheh terima kasih aimi sebab bg sokongan.. insyallah kalau ada rezeki boleh la kita jumpa.. boleh saya ajar awak pulak

ratna said...

wah...bole panggil cikgu dah la ni.. cikgu mimi..

kalau buku rosita jaafar tu mmg bagus tau kak mimi..

good luck kak mimi!!

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

cayalah kak..hehe boleh punya ! mahal gak buku tu eh.... saya teringin gak nak jahit sendiri tp malas tu lbh drpd rajinlah ....tempah kt k.mimi bleh?

::Mamalyna:: said...

wah, pehni kena panggil cikgu mimi ler..hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah...jadi cikgu plak yerk...ala kak...ko boleh buat punya....aku confident lah akak...

bagus errkkk buku tu...detail sungguh cara2 yang dia tunjukkan ....

Cik Nurul said...

wah cikgu mimi yer sekarang...oklah tu kak..mesti sebab akak pandai jahit manik sebab tu diaoarang suruh akak ajarkan diaoarang heheheh

atty's said...

isnyallah mimi mesti leh melakukannya....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ratna : kih kih kih.. kelakar pulak gelaran cikgu mimi.. apapun thanks ratna

sue : nak tempah tu tak dpt la kot. masa dah suntuk.. buku tu mahal sikit, tp ilmunya sangat berguna

ejan :- awwww malu la pulak.. hehehe

zana :- harap2 masa mengajar tu akak yakin la zana, kalau tak, mesti mengagap2 punya

nurul : akak ni dulu amik tempahan kecik2 jer, tak sangka ada yang berminat.. pastu terus suruh jd cikgu plak.

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kak atty :- terima kasih kak..

aiDieNa said...

Wah.. macam best jer buku nie.. tak sangka K. Mimi pandai jahit manik eak.. hehehe.. mesti sonok kan..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aidiena :- alhamdulillah ada bakat sikit2..

Sham Ummi Echa said...

wahhhh hebat ko mimi... jd cikgu plak pasni.. terer ko leh ajar org jahit manik... aku bab2 benang ngan jarum ni mmg fail.. tgk manik yg halus2 tu je aku dah naik pening dah..hahahha

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

sham :- ala biasa2 jer sham, nak kata pandai tu tak lah. tak de pengalaman pun. tp aku cuba sehabis baik nanti insyallah

♥Azie♥ said...

wah akak ...nnt azie bleh belajar ngan akak yer