Tuesday, July 6, 2010

Japanese Cotton

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ni antara kain Japanese Cotton yang aku beli disini. aku lebih suka japanese cotton berbanding cotton biasa.. walaupun agak mahal sikit, tp kainnyer lebih lembut dan warnanya lebih terang berbanding cotton biasa yang kainnyer agak keras dan kalernya kelam dan pudar.


yang bawah ni aku beli kat Pasar Baru, Bandung.. memagn suka sangat dengan warnanya.. kain yang kiri sekali tu aku beli 6 meter sebab nak buat dengan emily sekali..


ok itu ajer.. kira merangkap baju raya dan terus jadi baju kerja la nanti ni.. hehehe

20 comments:

ratna said...

cantik2 semua.. ratna ni tak prepare apa2 lagi pun..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

cantiknya kak...tak cakap pun nak p bandung...leh kirim kalu tidak...huwaa...nangis nengok kain cotton tu...

Mrs. Hakim said...

saya pun tak hantar jahit lagi yg 5 helai cotton beli kat bandung aritu kak.. nanti kalu pegi lagi nak tempah lagi seluar jeans. haritu dpt tempah sehelai jer. tu pun kebetulan kedai tempah seluar tu dpn kedai beli kain cotton..

owh, rindu bangat bandung sih... tatau la bila dpt revisit.. :)

☆ lieya latif ☆ said...

cantik2 kak.....lieya dah start buat baju dah.....lily jahitkan wakakaakakak....org ni kak mmg buta jarum hahaahahaha...

lieya mmg suke yg tanah hitam bunge merah pink tu...cantik laaaa...kalo ade kat bandung ari tu, mmg lieya sebat ni kak....serius naik kalernyer...

ibu 2AZ said...

cantiknyer...i like..kire bapa sepsag ek mimi kat sana?

nieda said...

cantiknya, suka kain cotton..

emy/mamasuri said...

sy pun suka japanese cotton..rasa selesa je..

Jasfyra said...

saya pun pakai kain cotton raya tahun ni.1st time nk try.selama ni xpenah pakai cotton..hehe

cantik2 kain akak..berbaloi2 beli kt sana kan

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ratna: mekasih.. akak beli sikit2. tu yang nampak macam dah prepare jer.

izan :- bukan tak nak cakap, tp tak suka bising2... tak pe kat sini banyak gak jual, tp mahal sikit la

mel : akak pun hantar kat mak ni.. ntah bila siap, dia pun banyak tempahan.. ada rezeki boleh pergi bandung lagi..

lieya :- wah bagusnyer lily yang jahit.. berseni gak tangan si lily tu kan.. yang tanah itam tu mak akak beli kat sini, tp mahal .. semeter rm12.. kat bandung jugak murah. semeter baru berapa rm jer kan

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ibu2Az :- mekasih.. kalau yang kat sini mahal sikit RM48 sepasang .. yang kat sana, RM28 sepasang mcam tu la..

nieda / emy mamasuri :- yer sekarang ni kain cotton dah popular balikkan.. ramai yang suka dan minat.. sama la dengan akaka

..nOj.. said...

eeeii gatal je kaki aku ni nk pg beli kain. rase cam nk pg skang jugak. hehehe tetiba je. kak, yg paling lawo adelah yg gambar ke2 last tu yg belah kanan tu. lawo betul2 ni. sukanye. brape rege kt sane n brape rege kt cni ek?

::ienafazlyna:: said...

hai cik puan mimi..sye cik puan iena disini..heheh..cantik2 baju raya....

Blog Cik Puan

Cik Bucken said...

corak yg last plg saye suke..uhuhu. klu standard kain cotton kt msia bpe harge die eh?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cantiknyerrr kak..sumer cantik2...
haah kan..japannese cotton nie lagi terang2 kaler dia....tp corak dia sweet jer.....

zana pun ada sepasang kaler putih/purple bunga kecik...buat sepasang ngan batrice sekali

Syasmeen said...

cantik nya kain cotton tuh...mmg ramai tahun nih raya ngan kain cotton...meen pun sama

Emy Omar said...

Kak Mimi..kita pun suka japanese cotton..memang puas hati compared to cotton biasa tu..biar la mahal sikit pun tak puas hati

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Bucken :- standard kain kat sini saya tak pasti, tp ada kawan beli kat gulatis RM150 sepasang.. saya beli di kampong RM48 jer.. tp di Pasar Baru, saya dapat lebih kurang RM28 jer.. corak yagn last tu mmg very limited

Zana :- betul Japanese cotton coraknye lebih menarik dan kainnyer lebih lembut.. sama la akak, beli sama dengan Emily, biar sedondon kan.

Meen:- macam dah trend pulak tahun ni ramai pakai kain cotton..

Emy :- betul tu emy, biar mahal sikit, tp cantik di pandang, kalau beli murah pun, tp kita nampak macam kelabu asap jer buat pe kan? hehehe

nikzairfan said...

nak berpakat lah gi ngankak mimi

Sham Ummi Echa said...

dah kuar dah kain2 raya.. ai likeeeee.. pompuan cntik2 corak kain ko bli.. ko mmg pndai pilih kain la.. aku kt bndung ari tu x brapa brnafsu nk borong kain.. bila dah balik ni nyesal plak..chisss

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nik zafran :- nak ikut akak? jom!

sham :- yes tu semua baju-baju raya merangkap baju kerja aku daaaaa.. memang sekarang nafsu aku berbaju cotton plak.. trend sekarang la katakan..