Thursday, July 15, 2010

Projek ku bermula lagi...

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok lately aku tengok tudung2 aku dah tak menarik dah.. so kena la kasi nafas baru kat tudung2 lama supaya nampak lebih  menarik, tertarik kau memang daboommms.. heheh so hari isnin lepas, balik dari kerja, aku paksa ajak my hubby singgah di Jalan TAR semata2 nak beli batu swasorki (aahh lantak la ejaan, conpem salah eja tu) .. so ni ada beberapa helai tudung yang nak aku percantikkan (eh ada ke perkataan "percantikkan" ni??)


Aku beli kat Kedai Bunga Reben.. murah korang.. kalau beli banyak2 biji lebih murah dari beli sikit2.. contohnyer aku beli 100 biji (batu kecil) RM18.00 tp dia kasi aku RM15.00 ajer.. so sebiji jatuh dalam RM 0.15 sen ajer.. kalau beli 20 biji (satu paket) dia jual RM7.00 so lebih mahal... kalau di kedai selain daripada Bunga Reben, sebiji biasanya orang jual RM0.30 sen ... mahal kan? nak amik untung la katakan..

Kalau batu besar pulak, dia jual 100 biji RM28.00, tp dia bg less jadi RM25.00 ajer.. so satu biji jatuh RM0.25 jer.. sangat2 berbaloi.. aku pernah tempah ikut biji2 ni.. dorang caj batu besar sebiji RM 0.60 sen.. mahal kan?

Ok hasil projek ku nanti aku kasi tengok kemudian ok??

12 comments:

..nOj.. said...

rajinnye lahai. betul2 lembut tgn ni. tu pasai boleh buat mende2 halus camgini

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

noj :- akak minat benda2 cenggini. hehehe

~aSHa~ said...

menunggu entry selepas ini..ehehehe mesti cun ni..

☆ lieya latif ☆ said...

kak, aku tgk tajuk tadi dah agak ko nak jahit manik sebenarnye...rupenye ko dah lagi up kepakaran ko kak....main batu2 swasorki (aku main taram eja ikut ko) hah.....tampal kat tudung plak....mmg terra n kreatif ko kak.....kagum mak...

kak, dah siap nanti upload tau, nak tgk design eksklusif akak heheeheheh

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

asha :- ala akak nak buat simple2 design jer.. heheh sajer tajuk cam gempak jer..

lieya:- heheh bab projek jahit manik blom stat lagi. tp aku ni banyak nau projek nak buat. idea tengah mencurah2. tp kalini dalam pale tak mo buat design sarat2, nak buat design simple2 jer mata memandang..

Rinna said...

Wahh rajinnya cikpuan nie.. bagus2 laaa tuh.. nampak laa cantik tudung2 tuh nantikan.. lagi curlast..bila dah ada manik2 gitu.. :)

LyNn HaMzAh said...

alahai...rajinnyer akak...lynn nie tak pernah la buat kerja2 macam nie...tak pandai la...nanti boleh la lynn tempah kat akak jer...

-SharleenZawawi- said...

rajinnyeee... kalo aku mau tempah je.. hik hik hik...

Mrs. Hakim said...

kak mie, buatkan saya jugak.. saya nyer tudung pun nampak cam x menarik jer dah nih.. hehehe..

kedai tu nama bunga reben ke? kat celah mana? tolong bagitau biar jelas. aritu ada beli tudung kat ariani n mmg plan nak buat cam kak mie (nak save budget lor...) so sila kasik tau lokasi kedai okeh..

macihhhh...

Emy Omar said...

Rajinnye kak Mimi..tapi kalau dah minatkan kak..lepasnya berwajah baru la tudung2 akak tu

munna said...

jgn lupa tepek gambar nanti... mesti cun nanti

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ko mmg kreatif arr kak...
sure lepas nie cun melecun tudung2 ko tu....jimat cermat amalan mulia kak...ha ha ha.....janji kreatif...so, hasilnya cam tudung mahal gark...cayalah kak