Thursday, July 22, 2010

Medan, Indonesia (Day 2 - 17 Julai 2010)

 Salam Bismillah

Pagi hari kedua, lepas breakfast di hotel, sementara aku kemas2 beg dulu sebelum check out, my hubby temankan anak2 gi mandi kolam.. bilik aku betul2 mengadap kolam, tu pasal budak2 tergediks2 nak mandi kolam, padahal kolam tu bapak punya sejuk tak hingat dunia.. lantak korang la, janji korang happy... tp lepas naik bilik memasing mengigil sampai lebam bibir


aku snap dari bilik jer ni.. nasib baik boleh zoom jauh




ok part yang aku cakap best semalam ialah... hotel ni bersebelahan dengan FUN LAND... turun bawah bilik jer, terus jumpa FUN LAND ni.. jalan kaki sajork FUNLAND ni sebiji cam genting.. dengan sejuk2 dia, dengan games yang banyak.. part yang best sekali, sebab tiket dia murah... Rp42 ribu lebih kurang RM15 sorang.. murah kan?? kalau kat genting dah berapa RM?? lebih mahal kan.. pastu, kalau korang menginap kat hotel ni hari sabtu dan ahad, tiket adalah FREE... menarik tak??? 



benda pertama kami naik ialah keta langgar2 ni.. best giler asyik terjerit2 jer bila berlanggar2... oh yer lagi satu yang best masa kami pergi ialah, hanya kami 3 family yang kongker mainan2 kat situ.. kami masuk kat situ jam 10 pg (mmg tempat tu bukak jam 10 pg).. so orang tak ramai lagi datang..  jd kami main sepuas2 nyer tanpa ganguan orang lain.. heheheh



kami di Mikie Park

berani tak naik ni.. ala yang macam kat genting tu, yang macam superman nak terbang tu..


budak2 happy jer naik apapun.



pastu naik ni.. syok gak, tp aku tak naik.. gayat makk..



pastu budak2 naik ni pulak



naik ni pulak .. korang tengok la, kosong jer kan.. memang anak2 kami jer kongker.. kalau kat genting mau dah beratur panjang..


my hubby berani ok naik bendalah ni


aku suka pic ni.. cam boyfriend dengan girlfriend jer kan..



masa kat sini, ada satu rancangan kanak2 or dorang nak buat karaoke budak.. so budak2 ni semua kena menyanyi la.. ala macam korang tengok CD karaoke.. kan ada kanak2 menyanyi2...


Sebenarnya banyak lagi gambar kat sana, tak larat lak nak snap semua.. ada gak mini roller coaster, bab ni kelakar, memang abis anak tekak semua menjerit.. tp msa ni tak de orang tolong snapkan gambar.. memang havoc la masa ni.. so bila dah puas main semua, kami terus check out hotel dan nak menuju ke bandar Medan balik semula.. otw kami singgah Restoren Garuda untuk lunch.. maknan dia sedap2 tau. memang menepati piawaian.. dah la tu time tu  boleh pulak anak2 semua tido kepenatan lepas main.. dorang tido jer dalam keta.. lega kami semua nak makan aman dan damai..


masak lemak pucuk ubi ni memang sedap giler..


ada gak sup buntut.. pastu aku punya air sangat speacial tau.. air sari pelangi kalau tak silap.. ada campuran avocado, buah kuini dan strawbery.. ayoyoyo sedapnyer


Lepas makan, kami teruskan perjalanan ke Medan.. dalam perjalanan kami ternampak ni... ada berani???



j
sampai medan, kami duduk hotel ni.. Hotel Madani Medan.. hotel ni tengah2 bandar.. kat sebelah hotel ni ada shopping mall.. lepas dah check in, my hubby jaga anak, aku dan geng2 perempuan gi shopping mall sebelah dan gi saloon untuk buat creambath dan cuci rambut.. aku kalau gi indon kalau tak gi saloon memang tak sah... murah ok, tu pasal la aku mesti pergi .. korang bayangkan kalau cuci rambut tak sampai RM10 .. tak murah ke? my hubby cuci rambut Rp 10 ribu ajer.. lebih kurang RM 3.60


Malam tu kami makan kat sini



makan atas daun pisang.. best... sebenarnya gambar banyak, tp tak larat nak upload semua.. so ni jer la untuk harini.. ni pun dah berjela2 gambar dah ni..


ok jumpa lagi esok... babai

14 comments:

Aimi said...

ooo..itu yg special pasal hotel tu yek... mmg menariklaa...sesuai la utk yg bawak anak2... sure puas main...esp bila tkade org... korang je la yg conquer tempat tu... kalau saya pun seronok....

bdk2 tu tak sejuk ke mandi kolam... saya blh imagine kesejukannya... tapi tulah, anak2 kita ni mana kisah sejuk ke tak... janji dpt main air kan... mcm anak2 saya, kalau kat hotel, diorang kurang suka mandi air panas (esp si rafiq)... mesti nak suruh saya buat normal @ biar sejuk je... giler kan?? saya pun tak sanggup... tapi diorang ok je... siap blh mandi lama2 lagi... pastu bila kluar, mulala menggigil msg2...

Jasfyra said...

syoknya kak...rasa cam saya ada kt situ sekali bila baca cerita akak ni..hihi
OMG!!! murah gila cuci rambut kt sana.wajib la buat kan..best!!

☆ lieya latif ☆ said...

wah...mmg best ar kak...sonok budak2 ni ....ade lak kawan2 ...mmg sonok laa dieorg...

oo akak buat lagi creme bath tu yeak...ye laa dah murah kankak...rugi lak kalo tak buat .....

adoi...ngeri tgk kedai mkn yg panggang tu....hihihihi..sempat ko snap kak yeak.....

Cik Nurul said...

Bestnya kak..ni kene pergi tempat ni hehehe..nak suruh en fendi tgk blog akak lah hehehe..

tang babi panggang tu yang tak tahan tu hahahaha

atty's said...

letak je ..mimi.kty suka tgk gambar ngn baca entry nie ..

~aSHa~ said...

1st..eh kak mereka pakai baju i love mum n dad tu ye???? ehehe sy pun tgh order..

baru nampak kawan2 akak..entry sebelum ni tertanya2 anak siapa...

mmg cute la gambo mereka berdua tu..mcm bf gf

Sham Ummi Echa said...

ooo funland tu la yg special tu eh.. eh tp murahkan kt situ.. mmg berbaloi la.. nk lg kalo stay situ weken dpt masuk free.. hotel pon cntik.. pool kt dpn bilik lg.. kelass kooo

aiyooo babi panggang?? gelinya kooo

tgk menu ko tu..tetiba tingin nk minum es jeruk kelapa..dapnyerrr

aiDieNa said...

Wahh.. mmg best lar hotel tu.. nak pegi.. nak pegi.. ahahaha... K. Mimi.. suka lar tgk gambar A'am ngan Emily berdua tue.. sweet sangat.. Kasi frame besar² gantung kat dinding umah.. cantik.. hehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

happening nyer kak..
mmg best ar camtu..x yah nak menapak jauh2 kan.....lagi satu...korang plak kongker tempat tu...lagi ler best......

*∽ IZAN ∽* said...

wo ho...!! memang menarik gak tempat korang pergi nih! Ammusement park tu budak2 ni naik keter atas air kerr..? tak pernah gi jumpa cenggini..!!

makan pun nampak sedap2 jee... bagus entry nih banyak info!

sweetsal said...

bestnyer gi jalan2...bawa famili mesti riuh rendah, gelak ketawa..kenangan paling manis yg tak dapat dilupakan...seronoknye..

..nOj.. said...

alaaa kt cni pun ade gambar masak lemak pucuk paku tu. sedapnyeeee

Hirda Ibrahim said...

ni yg buat teringin nk pi medan ni.

pucuk ubi tu sgt le meleleh air liuq aku tgk....

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site farhan-emily.blogspot.com
Is this possible?