Tuesday, July 13, 2010

Pokok Betik yang pelik..

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Haritu aku gi bfast dengan my hubby, tetiba aku pelik tengok satu pokok betik ni tau.. biasanya kita tengok pokok betik macam ni .. daun di atas, buah betik di tengah2..


tp pokok yang ni kan... pelik la.. daun semua tunduk menyembah bumi.. buah betik plak naik ke atas..


nak kata daunnyer nak layu or gugur tak jugak, sebab daunnyer tetap segar  bugar cam pokok yang atas sekali tu.. pelik aku cemana la buah betik kat atas, daun2 kat bawah pulak.. boleh hidup lak tu..  dan lagi satu.. pokok ni rendah jer.. boleh petik dengan tangan jer buah betik tu .... ke memang ada pokok betik cenggini, aku jer yang jakun tak pernah tengok? hahahaha

14 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

kuasa Allah kan kak...sangat unik..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

izan :- tu la pasal zan, akak ingat akak jer yang tak pernah tengok cenggini..

Jasfyra said...

saya pun 1st time tgk ni kak..kalo akak xtunjuk xpenah la saya tgk..hihi
kuasa Allah...

..nOj.. said...

wahh mmg sgt aneh ni kak. pesal tak watermark kan. kang ade je org curik claim gambar sendiri plak. ade value gambar ni. ape2 pun mmg aneh betul. kt mane ni kak

nieda said...

kuasa Allah...mmg aneh gambar ni

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zura :- sama la kita, akak ingat akak jer jakun

noj:- haah kan .. lupa plak nak buat watermark...

nieda :- memang kuasa allah.. hidup segar lg tau..

LyNn HaMzAh said...

first time tgk pokok betik mcm nie...kuasa ALLAH...tq for sharing yer kak...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lyn hamzah :- sama2 la kita share apa yang ada di bumi allah ini

realiti.. said...

masyaALLAH..kuasa ALLAH dimana2..ALLAH jdkn ni supaya manusia berfikir mengenai kebesaran-NYA

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

realiti - mungkin sesetengah orang tak perasan pun pasal pokok betik ni.. tp saya baru sekali jer kat situ terus nampak sesuatu yang pelik.. sungguh besar kurniaan allah

hiro said...

heee...papaya ka?

*∽ IZAN ∽* said...

SubhanAllah..! memang pelik nihh... memang besar kurniaan Allah,

Sham Ummi Echa said...

mmg pelik tp benar ni.. aku pon x penah tgk lg pokok betik camni

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

izan :- tu la kan.. kuasa allah

sham :- haah cam boleh masuk majalah 3 jer ..