Tuesday, July 27, 2010

Medan, Indonesia (Day 4 - 19 Julai 2010)

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Hari last, tak de aktiviti special.. just jalan2 dan repeat tempat yang kami nak shopping.. Farhan abang yang boleh diharap, pakaikan adik stokin dan kasut.. senang kerja mama


macam biasa la bfast dulu kan..


pastu aku repeat lagi beli telekong dan kain pasang kat sini




kebaya ni cantik sangat.. tp ntah kenapa masa snap gambar ni tak perasan lak gambar ni blur



Ok lepas dah beli telekong, kami gi PASAR IKAN BASAH sebab ada kawan nak beli barang sikit.. yang aku tak suka kat sini ialah, bau pasar tu ya allah busuk nyer... kembang kuncup idung tahan napas.. apa taknya korang tengok jer la tahap kekotoran yang melampau ni... dah la busuk, pastu melampau pulak jemur ikan kering kat atas jalan jer.. tanpa alas dengan suratkhabar atau canvas.. sukati jer jemur ikan kering tu atas jalan kaki lima tu... terus loya tekak nak makan ikan kering


Lepas tu kami balik hotel jap sebab letak bag setempat .. pastu kami meneruskan misi kami lagi..


kami repeat lagi ke SOGO sebab ada kawan aku tu nak tukar barang.. so kami pun amik kesempatan beli barang2 lain sikit


tetiba jer mata aku terpandang kan bag GUESS yang cantik rupawan.. terus aku mengidam dan membeli dengan akal yang kurang waras. bukan setakat beli handbag, tp TERBELI purse sekali...hehehehe .. cuba la teka kalau pandai


dah kul 4 ptg baru kami check out dengan jayanya



ni masa kat airport Polonia


tiba masa untuk pulang ke destinasi tanah air tercinta



masa flight pergi aku jaga 2 orang budak ni.. masa flight balik turn papa dia pulak jaga... sebabnya emily tak mau duduk dengan aku.. asyik nak duduk dengan papa dia jer.. dia kan gelfren papa dia..


Ok sampai sini jer destinasi tahun ni.. pasni tutup buku holiday.. nak simpan duit untuk pindah rumah pulak...

11 comments:

..nOj.. said...

kebaya yg akak ckp tu mmg lawo. yg kat atas tu kaler kuning2 tu pun lawo gak.

ikan masin tu mmg takleh blah la. campak camtu je. uwek

atty's said...

memang lawa kebaya pink tu

mana satu beg yg mimi beli ..nak le nengok ..

nieda said...

kalau nida pun taknak beli ikan kering..ada ke main tabur atas jalan je..ishkishk x patut..

emily daddy girl..nak berkepit ngan papa je..

bila akak nak pindah rumah???

Melati Qistyna's Mummy said...

besh nyer cik puan bercuti yer... :)
naper cm nmpk adik lg beso dr abg farhan tu... hehe

♥Azie♥ said...

wow..bestnyer....

IxoR@ said...

kebaya tu lawa-lawa...

sis, harga handbeg Guess kat sana... mana lebih mahal... KL ke sana...

sweetsal said...

yang tak tahan tengok tu diorang jemur ikan kering kt kaki lima tu..ish2 tak lalu nak makan kalau camtu..btw seronok nye melancong dan bershopping...

Sham Ummi Echa said...

yg mana satukah henbeg guess pilihan cik puan mimi kita ini?? jeng..jeng..jeng.. kena tggu raya lah kot baru dpt tau.. hehehe.. meletops ko poms di pagi raya.. eh bli ke kebaya tu.. cun la.. eh baru perasan dah berapa tahun aku x pakai kebaya..huwahhhhh

Cik Bucken said...

seyes gojes kebaye tu..adegan pkikanstoking tu comel je..baek je abg tu =D

Nashays said...

wah best nye jenjalan cuti ke medan :)

Cik Nurul said...

sejuk aje hati tengok farhan yang sangat ambik berat tentang adiknya hehehehe..sal ikan kering tu tak lalu nurul nak makan kalau jemur mcm tu huhuhu..