Friday, July 2, 2010

Yuk berlibur ke Bandung ..

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Ok cerita ni minggu lepas sebenarnya.. me and my BFF dah lama plan nak gi Bandung.. memasing nak shopping untuk raya sebenarnya.. ni kali ke 3 aku pegi ke Bandung, so aku tak de la teruja yang amat.. gambar2 aku pun tak banyak sangat.. ni pun buat kenangan2 jer.. kalau korang teringin nak tengok gambar2 lain, korang boleh pergi ke facebook aku...... kat situ ada lagi gambar. tp kalau korang nak baca perjalanan kami dari day 1 - day 4, korang boleh ke blog LIEYA LATIF ni.. blog dia complete citer pasal perjalanan kami ke sana.. sebab kami dah lantik dia untuk menceritakan semuanya disitu.. aku malas nak buat day by day.. oh ya.. perjalanan kami amat teratur sekali, segala iternary aku dan Hirda yang buat.. memang kami follow betul itenary tu supaya kami tak buang banyak masa.. Tiket flight dah booked (by Hirda) dari tahun lepas, hotel kami dah booked (by Hirda again) dan bayar masa bulan 1 haritu.. so tinggal duit supir (aku pegang), duit airport tax (Sham pegang), duit makan (Hirda pegang), Lieya pulak ditugaskan untuk jadi wartawan untuk catit perjalanan citer ni untuk apdet kat blog.. adil kan?

Day 1 - kami sampai terus check in hotel dan ke pasar baru.. so kami lunch di sini.


Ayam Penyet Pak Chi Met adalah terbaeeekkk wok



lepas makan kami terus gi borong apa yang patut.. apa lagi, telekong la kan??


kat sini banyak jual kain cotton .. tp dorang main ikut sedap jer eja cotton jadi cotoon.. lawak betul


muka kepenatan sebab dah tawaf satu pasar baru

Bila dah penat, apa lagi kan, terus la ke Kg. Daun untuk dinner (gambar aku mmg tak banyak, sila refer blog lieyalatif)

Second day, kami terus ke rumah mode..


Lepas dah abis shopping, apa lagi ternampak orang jual eskem durian.. wah sedap nokss.. memang tak leh lawan eskem kat sini la... dengan harga 7 rupiah ( +- RM2 la) boleh dapat 4 scoop eskem dengan 2 biji durian fresh) memang slurppy la..

hahahaha aku main lompat2 jer citer ni.. ok ni plak hari ke 3, pagi2 lagi kami pergi ke Paris Parfum, kat sini ada berbagai jenis perfume.. korang pilih jer perfume apa korang nak,  gerenti ada... bau memang tahan sampai petang, harga??? sangat murah ok...


lepas dah beli perfume, kami pun apa lagi, menyambung tugas2 khas iaitu bershopping sampai ke titisan terakhir..

petang tu kami ke Rogers Spa .. kat sini lieya sham dan hirda amik pakej, tp aku amik asing2 sebab aku nak buat creambath, manicure dan pedicure.. wah best giler setelah 3 hari berturut2 shopping sampai penat satu badan..


ok tu ajer.. this month aku nak jalan2 lagi.. tunggguuuuu

14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

vacation yg best gile!! sumenye teratur, ape yg diplanning menjadi...yg paling best kite asek gelak sampai perut nak pecah tiap2 ari....ade jek bende lawak....heheheeheh

ape pun.....moga2 pasni kite buat lagi trip cenggini....sesekali vacation w/out hubby n kids ..sonok gak....heheheheeheh

☆ lieya latif ☆ said...

** eh lupe, selamat berholiday di 'tut' kak...... amik gambar byk2...mane tau, lepas ni nak ke situ plak......take care kak!

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

jeles...huwaaa

..nOj.. said...

jeles weh.. ceh bile la leh dpt cam korang ni

Jasfyra said...

best2...ooo,patutla kt blog lieya lengkap ceritanya.dia jd wartawan ..hihi.sgt bagus tau..tabik sama korang ber4

nieda said...

tgk kt blog lieya smlm..wah bestnya akak..bilalah nida berkesempatan nk p bandung ni..hehe, mesti byk shopping

As said...

sonok tgk pic kat bandung ni...
nak2 pergi ngan geng sure happening... byk yg dishopink...

aiDieNa said...

Wahh.. seronoknyer dapat jenjalan ngan BFF.. pegi baper bag.. balik baper bag?? hehehe

emy/mamasuri said...

hehehe..dah tgk dah journey akak ke bandung through lieya nyer blog..syok2 ye kak...
thn dpn kena g ni..

Cik Nurul said...

best yer akak kesana..banyak jugak tangkapan yang akak sambar??hehehe..

Sham Ummi Echa said...

pompuan, ni jer ker entry bandung ko.. alahai wat la panjang2 aku suka je nk baca, wpon sumer tu aku tau.. hehehe..lain org lain cara deliver kannnn

selamat brholiday kt tuttt yer poms... amik pics yg cun kebabom tau

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah wah wahhh........................!!! Memang bagus la korang nyer planninggg.. teratur je aku tengok. maklumle dah experiencee... !

Mula la rasa meroyan nak pergi nih! Ahakk ahakk!!

-SharleenZawawi- said...

agenda terbaeek.. pi sopink raya ke bandung tu... mmg tetliti sungguh la trip korunk ni...
ooo kali ke-3 ek, kira dah hafal la FO yg ada kat sana... hehe.. kang nak gi sana bleh la dpt info dr cik puan mimi yer...

Hirda Ibrahim said...

sweet & simple entry ko kan?
heheheh. sama le kita.. awat le malas sgt ntah aku ni??