Monday, July 5, 2010

"Mama, adik nak tengok burung...."

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

2 minggu lepas Emily ikut rombongan taska/tadika dia ke Taman Burung .. kemain sibuk hari2 tanya bila nak pergi Taman Burung tu.. antara taska Emily, hanya dia dan 5 budak lain terpilih untuk mengikuti rombongan ni.. yang lain2 tak pat ikut.. pastu combine dengan budak2 taska/tadika daripada KKR. kena bayar RM25 untuk sewa bas, makan dan minum budak2.. ok la aku bg pelepasan kat dia sebab nak kasi dia can bergaul dengan kawan2.. tu pun mulut berbuih dok ingatkan pegang tangan cikgu or tangan kawan.. jangan lari2.. risau jugak kan.. nak lepaskan anak, bukan anak kucing.. aku siap bg cikgu kamera samseng samsung aku ni.. suh amik gambar dia.. tp cam biasa la, Emilykan.... bukan suka amik gambar... mata asyik melilau2 jer pandang pat lain.. geram betul aku



suka gambar bawah ni

ni pun comel jer budak2 ni



dah besa dah anak aku, dah boleh ikut gi rombongan pun.. tahun depan dah 5 tahun.. nanti mama masukkan tadika lain pulak yer....

11 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

emily minah PEACE heheheeheh...tak ilang2 posing peace die kan kak heheheheh......

sonok emily dpt join trip nieh....ngan kawan2 lak tu....sonoknye lain kan kak....jln ngan family lain sonoknyer....jln ngan kawan lain sonoknyer....

~aSHa~ said...

sy pun suka gambo aksi santai mereka tu...kiut nye....

..nOj.. said...

panjang betul rambut emily tu.

kelakar dia, tgn tak sudah2 ngan peace, tp mata dh pandang tempat lain tu

en_me said...

burung merak dah uzur tewww ya adik-adik.. dah takder warna warni kat kepak dia.. ahaks

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

seronok ler emily.....yelah kan kak..sesekali depa join xtvt camnie..sure diaorg seronok...pergi ngan kengkawan....at least dari kecik dia dah belajar berdikari....

sumer gambar2 emily tunjuk sign PEACE...he he eh..peace girl ler yerk......kemain havoc memasing posing.....seronok jer tengok bebudak nie....

Jasfyra said...

comey emily..betul kata akak,kita ni risau gak nk lepaskan anak kan.tp alhamdulillah,cikgu tu pun tau tanggungjawab.dah selamat p dan pulang.dah besar emily kan kak..tahun dpn dah 5 tahun..jap je rasa

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

alahai comelnyer, pandai dier posing

nieda said...

comelnya emily, tangan mesti tunjuk peace..kalau humaira plak suka tunjuk mcm pistol..dah besar dah dia..

Emy Omar said...

Wah best tgk dia dengan kwn2 dia kak..saya pun kalau nak lepaskan anak gi rombongan pesan kemain banyak..tapi setakat ni Ezhan je yang dah lepas..Erfan belum lagi..
gambar yang ramai2 tu sangat cute..sweet sangat anak2 kecil tu

Nur a.k.a admansyah said...

Aiman pun pegi rombongan ke Tmn Burung gak!kalo x silap.. 29hb June! tapi sy x ikut ler... so, takde piccas nak taruk kt Blog!

Amboiii... gi Bandung lagi u! Shopping kain yea... sy maleh nk tempah dah, beli siap jer raye thn nie! hehehe

aiDieNa said...

Sapa yang amik gambar Emily & kawan² tu.. akak p jugak ker??