Wednesday, July 14, 2010

NASI GORENG BODO ???

Salam Bismillah
Mama Farhan & Emily

Korang nampak tak apa yang pelik or lucu dalam menu kat bawah ni.. menu ni aku snap kat salah sebuah restoren.. haippp tak boleh bitau restoren mana .. kang tak pasal2 aku kena saman lak kang...  ni aku just nak share dengan korang..  perasan tak???


NASI GORENG BODO okeh... kih kih kih, aku ingat aku jer selalu cakap nasi goreng bodo..  rupanya nasi goreng bodo pun ada jual kat restoren.. mahal lak tu... RM5.00 okeh.... nasi goreng ikan masin yang best tu pun hanya RM4.00 ajer.. apa la agaknya rencah nasi goreng bodo tu kan? TAK tergamak lak aku nak order dan makan...

Nasi goreng bodo versi aku biasanya hanya tumbuk bawang merah, putih, cili api dan ikan bilis ajer.. tak de apa2 lagi rencah or seafood dalam nasi goreng tu.. memang nasi goreng lat2 jer dengan rencah tu..

18 comments:

hiro said...

haha..gua nak nasi goreng kurang pandai satu..

~aSHa~ said...

akak tak tanya dia ke...nasi goreng tu bentuk mcmane? ehehhee

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hiro :- heheh tak sampai hati nak sebut perkataan BODO kan??

asha:- entah la kang kalau akak tanya dia, dia kata kita BODO plak. hehehehe

☆ lieya latif ☆ said...

ape agaknye isi nasi goreng bodo tu kan kak....ingatkan nasi goreng simple jek tapi harga lak leh tahan sampai 5hengget.....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lieya: ha tu yang konpius .. nasi goreng sarden, ikan masin, tomyam, lg murah dari nasi goreng bodo ni kan

..nOj.. said...

hehehe tak tergamak nk oder la. tak sanggup nk mkn nanti. hahaha. nasik goreng cendawan murah plak tu. apetah bahan2 dia kan

Emy Omar said...

Hihihi kelakar la pulak..rupanye memang ada ye nasi ggr bodo tu kak..kitanye nasi grg bodo pun sama version macam yang akak

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

noj :- tu la pasal.. tak tergamak aku nak makan.. kang tak pasal2 bodo lak kang . wakakak

emy:- versi kita sebab dah tak de bahan2 nak masak. so paling simle memang nasi goreng bodo jer la kan..

nieda said...

haha...nak order nasi goreng bodo satu..
kalau nida masak nasi grg bodo maknanya nasi goreng kosong..hehe

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nieda :- sama la akak, kalau nasi goreng bodo tu maknanya memang kosong sekosong2 nyer..

kakyon said...

banyak nama lain..kenapa bodo yang di pilih ek?

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kak yon :- tu yang pelik.. nak makan pun cam tak tergamak jer kan

LyNn HaMzAh said...

rasanyer nasi goreng budu kot...hahahah...tersilap eja kut kak...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

lyn :- hahahaha boleh jadik kot lynn?? tak terpikir lak akak ni

Rinna said...

Adess ada ekk jual Nasi goreng bodo..ish..tak de nama lain ker..tak commercial langsung.. :) dah 5 hengget lak tuh.. Bila customer tgk pun mesti tak de selera nak oder kan.. :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

rina:- betul betul betul

liwaniel said...

hehehe..kat restoran pun ade nasi goreng bodo gak ek...versi nasi goreng bodo wanie sama la ngan kak mimi nye..hehehe

Hirda Ibrahim said...

hahahah.. kalu aku aku try order nk rasa.

tetiba sedap koooo....